Пропагандата за извънземни продължава (вече и по вашия телевизор) Печат
Анализи - Кратки анализи
Написано от H.   
Понеделник, 04 Юли 2011 22:37

 

alienagain

Не че някога е спирала.

Интересно е, че инертната българска медия, която е свикнала да копира световните тенденции не стои безучастно в ъгъла (където със сигурност й е мястото), а гордо пъчи гърди и се бута по нелеп начин сред неща и механизми, от които не разбира нищо и резултата е комичен. Днешният пример е показателен за това (изгледай преди да продължиш да четеш). В това 12-минутно видео ще видите жалост от CNN-калибър, но с български подправки.

На първо място, отново имаме земеделска дискусия в стил аз сни’ал ли съм НЛО или не с’м?“ (на кой със здрав езотеричен разум му пука?). Сниман е някакъв обект над Бояна (това е в София за хората, в чиито села току-що са прокарали интернет) и това е новина по националната телевизия. А допреди 3 години такъв тип неща бяха новина в Господари на Ефира“. Нямам против. Явно след като Осама „умря“ ни трябва нов вид истерия и този път ще преследваме светлини в небето. Не че тенденцията не обслужва бизнес-отрасъла, който съм избрал като инкарнация, но това започва да става нелепо предвид, че се използват същите методи за манипулация, но на друга плоскост.

Първо, насред океана от НЛО-наблюдения и записи в България, БНТ реши да покани селянин с анцуг Adidas и шапка с козирка, излязъл сякаш от разказ на абстракциониста-ексхибиционост, който е снимал „от терасата си“. Нямам нищо против дрес-кода на човека, не съм сноб, но определено имам против решението на телевизията да ситуира човека (който е в ролята на очевидеца) именно в тази светлина, която те знаят, че ще бъде приета като несериозна от публиката. Човекът е разположен от зрителската лява перспектива, а до него беше мъжът-водещ (защо казвам това ще стане ясно след малко).

Отдясно е разположен професор от БАН, който се явява про-извънземно настроен, но в по-голямата част от времето явно оправяше маникюра си, защото беше забил виновно глава надолу (макар да се опитваше да вдъхва респект) и повтори над 20 пъти на колко конференции е ходил и колко доклада е чел (сякаш прави реклама на бульон за супа, а не е дошъл да дискутира НЛО). Не ме разбирайте погрешно – нямам против БАН да излезе от гората на посредствеността и да се отвори за истината, само че е нужен малко по-професионален подход, наистина... Професорът стоеше отдясно до жената-водещ.

Какъв сценарий разиграваме тук от гледна точка на човешката психология?

Сега ще се опитам да ви обясня малко висш пилотаж в mind control-a (колкото и да е прост като техника), без изобщо да съм запознат с НЛП и поведенческа наука (разказвам единствено какво видях).

Интуитивната (близката до истината) страна, в лицето на очевидеца и автора на записа не изглежда правдоподобно в подсъзнанието на зрителя заради вида си на депресиран тракторист. Той е отляво, което стимулира лявото, логическо полукълбо (заедно с мъжа-водещ), в противовес на ФУНКЦИЯТА му в студиото като очевидец и търсач на истината. Мъжа-водещ (дясно полукълбо, мъжка енергия, интуиция) е до него, а заедно с участника си трябва да е отдясно, ако телевизията иска ефекта на достигането на информацията до зрителя да бъде осъществен. Телевизията обаче не иска това и там има експерти, които знаят всичко което казах, предвид, че единствената функция на медията в днешно време е контрол над съзнанието. Работа на режисьора е да направи правилното разположение.

Ученият от БАН е отдясно, той е логическия представител, без значение, че всъщност подкрепя НЛО-изследванията. Точно затова първо ви казват „ученият от БАН“ еди-кой си, а не „уфологът“ еди-кой си. Това е символ и вие го приемате като учен, а не като учен с отворено съзнание. Той е до жената-водещ, която респективно също е на позиция, която не подпомага възприемането на информацията.

Забележете, че отново се imprint-ва страх в очите на населението чрез изплашената съпруга на фермера, която била „много уплашена“, а децата й – „ужасени“. WTF? От какво се изплашихте бе любимци?!

 

Дори само заради позиционирането и описаната постановка, имаме реакция на архетипно ниво от страна зрителите, което моментално реже на подсъзнателно ниво 80% от аудиторията. Под „реже“ имам предвид, че обърква заложените архетипни функции, което ви прави невъзприемчиви към информацията, задържайки я на повърхността.

Т.е., на повърхността имаме информация, която ни насочва в дадена (например правилна) посока („НЛО съществува и то съществува в София над селските кооперации“), но на подсъзнателно ниво се създава конфликт чрез простото познаване на работата на самото подсъзнание. Това е метод, който медията използва основно.

И така. Следващ въпрос.

Защо някой би искал да пуска НЛО-информацията като идея в пространството и в същото време да работи против това чрез описаната техника?

Защото информацията и суб-смислите и сигналите на начина на представяне на информацията са различни за съзнанието и подсъзнанието. Това създава объркване, разцепление и като резултат – контрол (което ако не разбирате в момента, ще разберете по-добре след седмица-две когато публикувам един доста дълъг материал, който подготвям от доста време). Което е разбира се основната функция на медията – не да ви дава насоки за идеи, а да ви „ограмотява“ и сугестира в посока желана от кукловодите. На съзнателно ниво посланието е: „те са наоколо и може би идват“, на подсъзнателно „не знам какво значи това, объркан съм и може би ме е страх“. Imprint на две нива.

 

Да не говорим колко залята е цялата световна медия (най-вече интернет) от подобни съобщения свързани с извънземни. Няма място и най-вече смисъл да изброявам повече от няколко.

 

Преди няколко седмици, астронома от руски произход Андрей Финкелщейн обяви, че до 2031 г. извънземни щели да направят контакт с хората (обожавам когато някой каже някаква измислена цифра – умирам от любопитство как е разбрал, че ще има контакт точно през 31-ва година). Той съобщи, че поне 10% от всички познати планети, които са били открити в галактиката са подобни на Земята. Твърди още, че тъй като има фундаментална прилика между всички познати видове, тези извънземни ще бъдат хуманоидни – глава, 2 ръце и 2 крака (шокиращо откритие), макар според него кожата им да бъде различен цвят (например зелена и грапава), както имаме разнообразие в тази посока и на Земята.

В Лондон отново имаше активност на летящи апарати. Поне 2 различни групи туристи са снимали 3 бели диска летящи над сградата на ВВС посред бял ден. Разбира се това бе съобщено по конвенционалните медии.

Интересното е, че точно след руското съобщение, тези съобщения за НЛО се появиха в редовните новинарски емисии по света. Това е като торнадо, последвано от земетръс. Удари ги със зашеметяваща история и после им дай доказателство, за да изглежда всичко правдоподобно. Беше само преди месец, когато излезе видео на триъгълен обект над нощен Париж.

Изглежда илюминати са избрали Европа като първото място, където да покажат кораби посред бял ден. Навярно европейците по-трудно ще бъдат убедени във фалшивата извънземна инвазия и затова разпръскването на прах, се започва по-отрано именно тук. В Америка хората просто възприемат каквото им бъде казано по новините. Там е нужен просто един репортаж и нищо повече.

През декември 2010 г., НАСА обяви, че е открила метеор с ДНК, която била напълно извънземна и различна от всичко, което познаваме на тази планета. Това бе на практика „доказателство“ за извънземен живот. Да чухте нещо по новините? Не?

Защо правят това? Раздухват една история, а друга не?

През март 2011 г., учен написа кратка статия, казвайки че метеорит съдържащ извънземни микро-фосили също доказвал извънземен живот навсякъде в галактиката ни (не думай...).

Всичко това са инсценирани събития и новини. Това не са нови научни открития. Земното правителство знае за съществуването на извънземните от десетилетия, а някои тайни общества от хиляди години. Тези нови „разкрития“ са планирано обособяване и imprint-ване на населението, което цели, когато фалшивата инвазия се осъществи – хората вече да знаят за извънземните и това да не са шокиращи новини (въпреки тревогата, която това неминуемо ще създаде). Форма на predictiveprogramming(за който също очаквайте специален материал скоро). Така това няма да бъдат шокиращи новини на фронтално, съзнателно ниво.

През юли пък очаквайте излизането на филма „Каубои и извънземни“ (правен по комикс), който ще ситуира среща между извънземни и хора и Дивия Запад през 1800 г., което вдига летвата на imprint-а на още по-високо ниво. Постепенно, чрез подобни невинни средства, те ви подготвят за идеята, че извънземните са тук от много по-рано.

 


Free Joomla Extensions


В тази връзка, не случайно в момента имате много популярно предаване наречено „Ancient Aliens“ по History Channel. (Вече ви информирахме за шоу със сходна насока по National Geographic.)

Всичко това е само началото. Възможно е много скоро да има срещи с извънземни същества, аномални срещи с животни, дори изчезване на хора от отдалечени области, които по някакъв начин да бъдат свързани с НЛО и темата като цяло.

Пускането на този вид информация ще стане много по-интензивно до края на годината.

Ще има ли наистина такова събитие? Много е възможно. Освен това много е възможно това да е голямо отклонение на вниманието от нещо още по-дълбоко. Не забравяйте, че тези хора винаги са 3 хода пред нас и техните действия никога не трябва да се тълкуват абсолютно буквално. Да, понякога пешката си е пешка, а не скрит офицер, но в повечето случаи – това просто не е така.

Разбира се, всеки който чете сайта ни, знае какво да очаква. Нищо от това не е шокиращо за вас. Така че наслаждавайте се на шоуто, но запазете перспективата си. Ще става все по-забавно.


scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 374 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 542
Брой прегледи на съдържанието : 8582578Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License