Масонски обекти - Астана, Казахстан Печат
Анализи - Кратки анализи
Написано от Alien   
Събота, 23 Януари 2010 15:34

 

1


Астана е първата столица, която е построена през XXI в. и дава перфектна представа за това на къде върви света. Тя е олицетворение на визията на един човек: Нарсултан Назарбаев, президента на Казахстан. Подкрепен от милиарди петро-долари, градът се строи от нищото в отдалечена безлюдна местност в азиатските степи. Резултата е покъртителен: футуристична окултна столица приветстваща Новия Световен Ред и същевременно празнуваща най-древната религия позната на човека: култът към Слънцето. Градът е все още огромна строителна площадка, но сградите, които са вече завършени дават ясна представа за окултната визия на Назарбаев.


Пирамидата на Мира


2


Зачената от най-плодовития в това отношение британски архитект – Лорд Норман Фостър, тази гигантска пирамида има странно присъствие по средата на азиатските степи. Сградата е посветена на „отказа от насилието” и „да събере заедно световните религии”. Норман Фостър казва че сградата няма разпознаваеми религиозни символи за да позволи хармоничното обединение на признанието. В действителност пирамидата е храм за единствената ИСТИНСКА религия за окултистите: култа към Слънцето. Едно посещение вътре в пирамидата дава ясна представа за нейния символичен замисъл. Тя представя пътя на всеки човек към просветлението. Нека да видим.

 

Формата на Пирамидата

Посветените приели пирамидалната форма като идеален символ както за тайната доктрина, така и за тези институции основани за нейното разпространение.” - Менли П. Хол, Тайните учения на всички времена


3

Novus Ordo Seclorum = Нов Световен Ред


Както Менли П. Хол отбелязва, пирамидата е перфектния символ представляващ мистериите на древните цивилизации. Възвишени в тяхната простота, божествени в техните пропорции, пирамидите въплъщават както божественото познание, което е притежание на посветените така и необходимата мистификация, която да държи масите в състояние на обърканост. Днешният елит, посветен в окултното е наследникът на тази древна мъдрост и използва пирамидата като символ на власт и сила в модерния свят. Светещият, плаващ, липсващ последен завършителен камък представлява божествения принцип във вселената както и във всеки човек. Друго символно значение, което се приписва на липсващия камък е незавършената природа на Новия Световен Ред. Казано е че липсващият връх на Великата Пирамида ще бъде поставен, когато този вековно стар проект се превърне в реалност. Ето и други пирамиди по света които представляват властта на елита над масите.


4

Мемфис Арена


5

Хотел Луксор, Лас Вегас


6

 

Хотел Рафълс, Дубай

 


Операта (подземната част)

Когато влизате в пирамидата на приземното ниво интериора е тъмен и изпълнен с каверни. В подземната част на пирамидата се помещава операта на Астана, където нищо не подозиращите маси се забавляват.


7

Подземната оперна зала


Въпреки тъмнината, голям образ на слънце заема почти целия таван.Средната част

8

Около слънчевата маса


Точно над операта е централната част на пирамидата. Тя служи като зала за срещи и конференции, които да обединяват религиозните лидери на света. Дайте си минута и попийте символизма тук. Представете си религиозните лидери от целия свят стоящи около огромна фигура на слънцето, дискутиращи как да превъзмогнат техните различия за идващата Нова Епоха. Символизмът е силно натрапчив: всички тези теологии са просто отживелица в сравнение с оригиналния обект на култа: Слънцето.
Пространството е доста по-осветено от залата на операта и представлява прогреса към просветлението. Образът на слънцето в средата на кръглата маса е точно отгоре на слънцето от оперната зала. Така че докато обикновеното население се забавлява в тъмнината на материалния свят, просветлените и стоящи точно над тях обсъждат как да постигнат божественото.9

Обсъждане на Божественото

 

Ако сте чели и други подобни статии, може би сте наясно с целите на Новия Световен Ред. Една от тях е замяната на религиите с форма на нео-паганизъм. Точно за това са и тези срещи. Градът Астана е истинският град на Новия Световен Ред.


Върхът


10


Върхът е буквално райски. Той е кръгъл, изцяло остъклен с прозорци и къпещ се във великолепна светлина. Рисунки на бели гълъби са вписани в прозорците, представляващи мира, който ще бъде осъществен след като се обединят световните религии и правителства в Новия Световен Ред. Върхът на пирамидата е перфектното представяне на постиженията на просветлението на индивидуално и световно ниво.

Вижте към тавана:


11


Слънчевото божество свети над просветлените. Красиво.
Разделите на пирамидата (долната част с тъмната оперна зала, средната – с конферентната зала и божествения връх) въплъщават питагорейската визия за света. Ученията на Питагор се изучават изцяло от днешните окултни общества.
Питагор разделя вселената на 3 части, които той нарича Върховен Свят, Висш Свят и Низш Свят. Най-високопоставения Върховен сят е фина всепроникваща духовна есенция обхващаща всички неща и следователно е истинската равнина на съществуване на Върховното Божество. Божеството е във всеки смисъл всемогъщо, всезнаещо и вездесъщо. И двата по-низши свята съществуват вътре в тази върховна сфера.
Върховният Свят е домът на безсмъртните той също е жилище за архетипите, тяхната същност по никакъв начин не участва в материала от който е изградено всичко земно, но те, хвърляйки сянката си в дълбините (Низшия Свят) били познаваеми само чрез техните сенки. Третият Свят или Низшият Свят бил дом за създания, които били част от материалната субстанция или били ангажирани с или срещу материалната субстанция. Следователно тази сфера била дом на човечеството и низшите царства и тези временно пребиваващи на земята, но способни чрез логика и философия да се издигнат над тази сфера.


12

Трите секции на пирамидата

 

С други думи, тази пирамида е нещо много повече от туристическа атракция и е репрезентация на философията на посветените. И както Дан Крукшбанкс по-скоро закодирано казва в своя документален филм, тя е „репрезентация на властта, която ще дойде”.Кулата Байтерек

13


Също проектирана от видния британски архитект сър Норман Фостър, паметника има за цел да въплъти едно предание за митично дърво на живота и магическа птица на щастието. Птицата с име Самрук е снесла своите яйца в цепнатината между 2 клона на една топола. Яйцето – златното кълбо е на върха на паметника – представлява още веднъж Слънцето – Върховното Божество.
Това „дърво на живота” представлява канала през който духовете напускат материалния свят и се присъединяват към божествения свят. Тази концепция се повтаря в повечето (ако не и всички) тайни общества.


Вътре в Златното Кълбо
Нещото от филма „Зов за Завръщане”.


Посетителите могат да се качат на върха на кулата и да се насладят на чудесния изглед на града на Назарбаев. Има също и някои странни предмети които си струва да се видят.


14


Вътре в глобуса можем да намерим енигматичното „нещо”. То е златен триъгълник с пръстовите отпечатъци на президента Назарбаев. Защо? Честно казано не знам. Всичко което мога да кажа е че прилича на нещо от филма „Зов за Завръщане”.


15

16


А това е кълбо подписано от представители на седемнайсет религии. Да – още веднъж става въпрос за обединение на всички религии в тази на НСР и т.н.


17Масонски колони


18


Два стълба и един между тях в далечината. Дали има шанс това да е масонски символизъм?


19


Да, двата златни стълба представляват двете колони на масонството с имена Яхин и Воаз. Няма да се връщам да обяснявам цялата история относно този символизъм, но лесно можем да предположим че Назърбаев е масон.

 

Президентският дворец


20


Построен на доминираща позиция в града, Президентския Дворец стои в края на церемониалния път който тръгва от кулата Байтерек. Огромен купол стои на върха на двореца представляващ женския принцип в опозиция на фалическата кула Байтерек – мъжкия принцип. Подобно подреждане съществува в почти всички важни градове, включително столицата на САЩ, Вашингтон и Париж.Центъра за забавления (Khan Shatyry) – най-голямата палатка в света


21


Тази незавършена странна сграда е проектирана отново от сър Норман Фостър (той на практика е проектирал целия град). Под сградата в площ по-голяма от 10 футболни игрища ще се помещава градски вътрешен парк, огромни площи за пазаруване и забавление с площади и калдъръмени улици, река в която могат да се карат лодки, шопинг център, миниголф и вътрешен плажен курорт. Някои твърдят че тази структура е направена да изглежда точно като скинията в Храма на Соломон.


21-a


Тези портативни места за поклонение са съставени от палатки и са били използвани от евреите по време на библейските времена. Посветените придават на тези древни поселения езотерично значение.

 


Какво ново ще има в Астана


Астана е все още в строеж (в по-голямата си част), но има някои невероятни проекти които си струва да се видят.


Централния Пазар


22

 

Проектиран от нашия добър приятел Норман Фостър.


Нестандартни Кули (не е официално име)


23

 


Стадионът Всевиждащо око (не е официално име)


24В заключение

Докато членовете на световния елит изпълняват условията, които се изискват за обединяване на света в едно правителство, те разпръскват по целия свят символи за тяхната власт. Фактът че обикновеното население няма никаква идея какво тези структури представляват е точната причина поради която техните планове се изпълняват без да се задават много въпроси и без да се обръща много внимание. Но тези планове са тук от векове. Менли Хол пише през 1918 г.:

Когато мафията управлява, човека е управляван от невежество, когато църквата управлява, той е управляван от суеверие; а когато щата управлява, той е управляван от страх. Преди хората да започнат да живеят в хармония и разбирателство, невежеството трябва да се трансформира в мъдрост, суеверието в просветлена вяра и страха в любов.

Мафията се равнява на демокрацията, църквата е равна на религията, а щата на различните държави. С други думи преди хората да започнат да живеят в хармония трябва да изоставим демокрацията (защото масите са прекалени глупави), религиите (защото те са базирани на суеверия) и държавите (защото имаме нужда от едно световно управление). Той продължава:

Перфектното правителство на земята трябва да бъде по модел на божественото правителство чрез което се управлява вселената. В деня в който този перфектен ред се установи с всеобщ мир и победоносни ликувания, хората вече няма да търсят щастието, защото ще го намерят да извира в тях.

Звучи добре нали? Само една уловка. Когато това се случи по-голямата част от населението на света ще е мъртво. Просто една забележка – приятен ден.

 

Източник: http://vigilantcitizen.com/

Превод: Alien

Редакция: Н.

 Подобни статии:  Масонски обекти - Международното летище в Денвър, САЩ

 

 

Допълнение от Alien:


На фона на всичко това дали трябва следната информация идваща от столицата на Казахстан да ви учудва?


АСТАНА – Казахстан се опитва да бъде първата държава, която публично ще посрещне извънземните посетители!
Според Express K, казахски вестник, Република Казахстан се подготвя да построи първата НЛО база и извънземно посолство. Съобщено е, че правителството е определило голям парцел земя близо до Алмати за проекта. Плановете включват място за кацане на НЛО,, сграда за посрещане и преводаческо устройство. Как ще бъде създадена преводаческата програма не се уточнява.
Уфолозите одобряват правителството, което пък от своя страна открито вярва, че контакта с извънземните е неизбежен и се опитва да установи в нацията си напредничаво мислене. Други пък критикуват проекта като твърде очевидна туристическа атракция.
Защо Казахстан от всички други места? Отдавна има слухове, че съществува подводна НЛО база в падината Дербент на Каспийско море, която се намира на казахстанската граница. Това е било потвърдено от шефа на Националната Аерокосмическа Агенция на Азербайджан, Фуад Гасимов, който е работил за старата Академия на науките на СССР, докато са наблюдавали тайно НЛО активноста.

Според статия на вестник Baku Sun публикувана през 2002 г., Гасимов казва, че съветите са картографирали НЛО. „Организацията е изпратила експедиция до Баку и полуостров Абшерон, където те открили НЛО бази около околиите Нардаран и Пиршаги и около извора Сиязан. Входовете към тези бази, казва той – са дълбоко под земята.”scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 638 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8700679Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License