Ноев ковчег на Луната Печат
Новини - Новини
Написано от Alien   
Понеделник, 29 Ноември 2010 03:00

 

Ако цивилизацията на Земята бъде унищожена от сблъсък с астероид или ядрена катастрофа, спасението може да дойде от космоса - от Ноев ковчег на Луната, пише в. "Таймс".
Идеята за лунна информационна банка, която да бъде изградена под повърхността на ествествения спътник на Земята, е обсъдена на конференция в Страсбург. Според специалистите така оцелелите хора ще разполагат с вариант за възстановяването на човешката раса. Базова версия на хранилището ще съдържа хард дискове с информация за ДНК последователностите, както и инструкции за топене на метали или засаждане на растения. По-късно в ковчега могат да бъдат поставени живи образци, като например микроби, животински ембриони, семена на растения и дори културни реликви. 

Първата стъпка, която смятат да предприемат учени от Европейската космическа агенция, е да проверят дали на Луната ще могат да оцелеят живи организми. Специалистите първоначално ще експериментират с лалета, които могат да бъдат замразявани, транспортирани на дълги разстояния и отглеждани с малко хранителни ресурси. В комбинация с водорасли, изкуствена атмосфера и химически подобрена лунна почва, цветята ще оформят основата на екосистема. Изследователите се надяват да получат първите резултати около 2012-2015 година.

Ноевият ковчег на Луната отначало ще бъде управляван от роботи и ще бъде свързан със Земята чрез радиопредаватели. Учените се надяват до края на века на ествествения спътник да бъде изградена база, която да бъде обслужвана от хора. Информационната банка трябва да бъде изградена под повърхността, за да се опазят данните от вредното влияние на температурите, радиацията и другите сурови условия на Луната. Хранилището ще се поддържа чрез слънчева енергия.

Специалистите планират първата експериментална банка, чиято продължителност на живота ще бъде 30 години, да бъде изпратена на Луната не по-късно от 2020 г. Пълният архив ще бъде готов до 2035 г. Информацията ще се съхрнява на арабски, китайски, английски, френски, руски и испански езици. Тя ще се изпраща от Луната към 4000 бункера на Земята, които ще предоставят подслон, храна и вода на оцелелите от евентуална катастрофа на нашата планета.
БТА

 

Норвежки политик дава разтърсваща информация за подземните бази

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 383 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 528
Брой прегледи на съдържанието : 7740588Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2021 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License