Стивън Хокинг продължава да твърди, че извънземните не са доброжелателни Печат
Новини - Новини
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Сряда, 14 Септември 2011 23:39

 

hawking

Днес почти никой не поставя под въпрос, че в огромния космос има живот извън планетата Земя. Но също така има и един въпрос, на който все още се търси конкретен отговор – как би изглеждал извънземният живот?

Английският световно известен физик Стивън Хокинг продължава да алармира за възможните последици от земните сигнали изпращани в космоса в търсене на извънземни форми на живот. Теорията на Хокинг се базира както винаги на математическата логика, която винаги е била определящ фактор в неговият мозък, както той сам казва:

Има 2 варианта. Извънземните прихванали нашите сигнали или няма да имат нужната технология, за да отговорят или ще разполагат с технология много по-напреднала от земната и ще дойдат тук.

 

Естествено, останалата част от „екзо“-научното общество не е съгласно с теорията на Хокинг. Интересно е изявлението на д-р Еймс от НАСА:

Ако една космическа цивилизация е успяла да просъществува хиляди години, тя би трябвало да е успяла да разреши проблемите, които ние имаме тук, или поне на това се надявам.

Напоследък в научните среди се говори все повече, че извънземните цивилизации, които евентуално ще влезнат в контакт с Земята няма да са враждебно настроени, като по-скоро междучовешките враждебни отношения са много по-голям проблем. Как е възможно човешката цивилизация, която до момента не е способна да разреши собствените си проблеми на Земята да твърди, че всички извънземни цивилизации може да са враждебно настроени към нас? Не е ли по-възможно, чрез такива изявления от страна на учени като Хокинг те да ни подготвят да видим един общ несъществуващ враг?

Очевидно реакциите на експертите не закъсняват: Напредналите извънземни цивилизации биха уважавали Вселената и Вселенските Закони, доказателство за това е хармонията, която можем да наблюдаваме там горе.

От край време хаосът съществува само в главите на някой индивиди, които здраво хванали се за собствените си плътности искат да се борят с Вселената.

 


 

Източник: http://starviewer.files.wordpress.com/

 Превод: Атанасовски


scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 303 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 528
Брой прегледи на съдържанието : 7730859Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2021 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License