Динозаври от космоса може да притежават развит интелект Печат
Новини - Новини
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Неделя, 19 Август 2012 15:30

 

dino

Според проучване на Роналд Бреслоу от Колумбийския университет в САЩ, развитите динозаври вероятно ще бъдат опасни същества с ниво на интелект като това на човеците.

Малко на брой научни тези възбуждат интереса на повечето хора. На пръв поглед изследването „Доказателство за вероятния произход на хомохиралността на аминокиселините, захарите и нуклеозидите на предбиотичната Земя“, публикувано в периодично списание на Американското химическо общество от Роналд Бреслоу от Университета Колумбия, изглежда прекалено непроницаемо и недостъпно за всеки без образователна степен PhD („доктор по философия на“ – еквивалент на образователната степен „доктор на науките“ или само „доктор“ в Българиябел. пр.) по химия.

В края на статията на Бреслоу обаче, тонът се променя и въображението бива развълнувано, когато той спекулира, че може би наистина може да съществуват живи динозаври на други планети, които да имат ниво на интелигентност колкото това на хората, или по-висше.

Според io9 в конкретния абзац пише:

Заключението от този труд е, че другаде във вселената може да съществуват форми на живот, които да са основани на D-аминокиселини и L-захари, в зависимост от хиралността на кръговата поляризирана светлина в съответния сектор на вселената, или (/и в зависимост от) каквито и да е други процеси са действали, за да подпомогнат Lα-метиламинокиселините в метеоритите, които са се преземили на Земята.

То продължава, като пише:

Има голяма възможност такива форми на живот да бъдат/са развити версии на динозаврите, ако бозайниците (там) не са имали добрия късмет да имат астероиден сблъсък, който да унищожи динозаврите, както е станало на Земята. За нас би било по-добре да не ги срещнем.

Според интернет изданието TG Daily докладът на Бреслоу се занимава с една по-сериозна тема, а именно – тази за мистерията защо градивните блокчета на земните аминокиселини, захари и генетичните материали ДНК и РНК приемат само една форма и само две възможни ориентации.

Мистерията се връща назад в миналото до произхода на самия живот.

Една теория, с която Бреслоу е съгласен, гласи, че метеорити са донесли определени аминокисилени преди милиарди години, като така са „засели“ Земята с живот.

Така според списание „Смитсониън“ флората и фауната на планетата биха били ограничени от своите отличителни белези.

Това може да означава, че на други планети е имало биохимична ориентация, обратна на тази характерна за живота на Земята.

Въпреки че са само хипотеза, космическите динозаври може би все пак не са само нещо, взето от въображението на създателите на „Стар Трек“.

 


Източник: http://www.globalpost.com/

Превод: sixeniusКоментар от Н.:


Преди месец, в статията ми за Олимпийските игри бях добавил странична статия, която ни разказва, че доста от британските монарси са били човекоядци.

Днес пък ни се казва, че в космоса може да има „динозаври“, които вероятно са по-интелигентни от хората.

И двата факта идват от уважавани учени.

Смятам, че е време и най-големите скептици да видят тенденцията, която се прокарва в пространството – да свикнете с идеята за съществуването на форми на живот от рептилоиден тип с прилежащата им култура и обичаи, които са запазени във времето от земния монархически елит. Днес това все още звучи екстравагантно, но до 50 години, навярно ще бъде възприемано като абсолютен факт, както историята е доказвала многократно.

Време е да се поучим от грешките и тесногръдието си и да спрем да ги повтаряме по толкова нелеп начин.

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 377 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 542
Брой прегледи на съдържанието : 8582583Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License