Древен летящ диск е открит в картина на стар румънски манастир Печат
Новини - Новини
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Вторник, 21 Октомври 2014 19:31

 

0

Изследователска НЛО-организация от Израел е изпратила доклад относно картина на стената на румънска църква от 14 век на която ясно се вижда летящ диск. Обектът е подобен на други сходни изображения, които могат да се видят при картини и монети от 4 до 17 век. Един от изследователите обаче счита, че обектите на тези изображения имат доста „по-земно“ обяснение.

Картината изобразява обект над сграда с форма на диск от който излиза дим. На нея има и надпис на немски който казва „Israel, hoffe auf den HERRN“, чийто превод означава: „Израел, остави своите надежди на Бог“. Израелците обясняват, че този пасаж всъщност е от библейския текст Псалми, 130-та глава, стих 7: „Нека се надява Израил на Господа; Защото у Господа е милостта, и у Него е пълното изкупление.

 

Гили Шечер и Ханнан Сабат от израелската организация изследваща НЛО и извънземните (EURA) споделят, че са получили снимка на картината от Каталина Борта. Борта я снимала, докато била на посещение в манастир в град Сигишоара. Този град е считан за родно място на Влад Цепеш – вдъхновителя на легендата за Дракула.

 

1

Снимката от Сигишоара направена от Каталина БортаКартината изглежда много стара, но е трудно да се каже колко точно. Според сайта на манастира той първоначално е построен през 14 век, но е унищожен и построен наново през 17 век. Според доклада на EURA също така не е сигурно кой я е рисувал и кога. Въпреки това посочват, че надписа в картината вероятно е след 1523 г., когато библията е преведена на немски.

EURA също отбелязва, че картината не е често споменавана във връзка с НЛО-изследванията, които засягат този феномен в изкуството. Въпреки това картината изглежда доста сходно на други такива, за които се счита, че изобразяват въздушни аномалии.

Едно такова изображение може да се види в „Prodigiorum Liber“ (книга на феномените, която отразява различни исторически събития), което свидетелства за мистериозно събитие в ранен Рим описано от Юлий Обсеквенс. Въпросното изображение показва кръгъл обект, който е видян при залез слънце заедно с „голям огнен сноп“ от дясната му страна. Това събитие трябва да се е случило през 98 г. пр. н.е.

 

2

 

Съществуват също и френски монети от 17 век с подобен кръгъл обект. Някои изследователи дори смятат, че тези изображения отразяват „колелото на Езекил“. Въпреки това Марк Дантонио, главен анализатор в MUFON, има друго обяснение. Според него обектът на тези изображения е просто това, което изглежда – военен щит.

Дантонио стига до това заключение след като изследва историята на Франция от края на 17 век. Според него щитовете от този период изглеждат по същия начин като щитовете на монетите. И нещо повече – имало е гражданска война във Франция през 1680 г. при която феодалната аристокрация е била сменена от абсолютният монарх Луи XIV. Така според него щитовете са поставени на монети, за да илюстрират силата на Кралят Слънце.


3

 

Освен това той посочва и друга монета при която могат да бъдат видени стрели, които се сипят върху щит – все едно има стрелкова атака. В някои случаи можело да се види и линия, която идвала от центъра на щита, която често се бъркала за лъч светлина идваща от кораба. Според Дантонио това е просто метално парче, което е прикрепено към щита, за да отразява стрелите.

Въпреки че Дантонио счита обекта за щит, той признава, че все пак си остава загадка защо „щитовете“ са в небето или пък идват от облаците. Той пише:

Една от хипотезите е, че точно тази монета показва щита на Юпитер, който пада на Земята, за да помогне на втория римски владетел. Щитът е водел към победи в отчаяни времена. Но въпреки това все пак е интересно, че този щит идва подарен от голяма височина. Дали не е имало чуждоземно влияние свързано с тяхната култура, което да предизвика този диск да бъде поставен в небето? Защита или небесна технология може би? Това остава мистерия.

 


От Алехандро Рояс

Източник:http://www.ascensionearth2012.org/2014/06/possible-ufo-discovered-in-old-wall.htmlscroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 411 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 540
Брой прегледи на съдържанието : 8511710Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2023 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License