„Любимите книги на Осама“ – постановка в стил ЦРУ Печат
Новини - Новини
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Вторник, 26 Май 2015 22:09

 

osama intro

Преди седмица американското правителство разпространи един твърде странен списък с книги, който „предполагаемо“ е принадлежал на не кой да е, а на Осама Бин Ладен.

Книгите били иззети от американските служби по време на операцията при ликвидирането му преди 4 години, като с „голяма загриженост“ те са решили да предоставят този списък за ползване на широката общественост. От така любезно предоставената информация става видно внушението, че въпросният бивш служител на ЦРУ, лидер на Ал Кайда и „водещ се“ за главен виновник за атентатите на 11 септември, е проявявал огромен интерес по теми свързани с илюминати, окултизъм, MK-ULTRA и дори към конспиративни теории свързани с падането на кулите. Както винаги „тайминга“ на изтичането на тази информация и конкретните причини за нейното публикуване точно в този момент, са ясни единствено на разпространителите на това съобщение в контекста на информационните войни заливащи ни напоследък. Същевременно обаче, тази на пръв поглед пикантна подробност дава поле за изява на масмедиите, подавайки им лесна топка в опита им да асоциират (дали завоалирано, дали съвсем директно) интересуващите се от истината хора – с потенциални терористи! Това разбира се не е всичко, защото целият този набързо сготвен буламач е щедро гарниран с традиционната доза присмех и сравнения намекващи, че хората несъгласни със „сигурната и винаги достоверна“ информация идваща от службите – имат по-скоро ментални проблеми.

 

Един от лидерите в това отношение е он-лайн изданието на вестник „Guardian“, който не е пропуснал да направи именно тази пряка идентификация, акцентирайки на силно влошеното психично здраве на Осама в годините преди „предполагаемата му смърт“. Както „прозорливо“ изтъкват от медията – при такава силно нарушена ментална кондиция не е никаква изненада, че той е бил силно заинтересуван от подобен род книги! От изданието обаче, са пропуснали да отбележат и един друг факт и той е, че информацията идваща от службите не се спуска към медиите от загриженост за информираност на населението, а винаги е свързана с пропагандни и други специфични цели. Още повече когато не е следствие на публичен натиск, а излиза като по команда в „правилното време“. На всичкото отгоре дори не става въпрос и за нормални печатни книги, а за дигитални копия на компютър, които били открити при спец-акцията.

Все пак от вестника са се опитали да го играят „обективни“, цитирайки мнения от различни сайтове и автори, които традиционно имат нагласа да изобличават различни конспирации, както разбира се са направили и този път с тази очевадна постановка. Но... всичко това е само до края на материала, който завършва с шокиращото обобщение, че всички конспиративни теории свързани с атентатите от 11 септември са били напълно разобличени както от разследващата комисия, така и от „независими експерти“. Ние, разбира се, вместо да се превиваме 2 часа от смях на подобни „твърдения“ ще ви препоръчаме отново да прочетете подробният материал по тази тема, който разглежда нещата в дълбочина и отива доста отвъд конвенционалните схващания по въпроса.

За съжаление обаче, подобен род „списъци“ и новини влизат в доста познат синхрон, свързан с една все повече налагаща се кампания, която основно цели изследването и дискутирането на цялата палитра от езотерични теми да бъдат изкарани криминално деяние, което да се преследва от закона. Вече имаме няколко примера за това (във Великобритания и Русия) и последната новина определено може да бъде съпоставена към същата тази налагаща се тенденция, макар да сме убедени, че тя не се цели само в тази посока. Действа се обаче методично и целенасочено, като крайната цел очевидно е заклеймяването на всякакъв род свободно излагане на позиция по тези въпроси, тъй като тактиката с неглижирането и присмеха явно не дава „желаните резултати“. За да се постигне това е нужно на масовото равнище на съзнание да бъде изградена една доста плътна асоциация, която директно да идентифицира говорещите по тези въпроси основно в две отчетливи категории – „луди“ и „терористи“. По възможност и комбинация от двете. Това може да бъде превърнато в новия стандарт. Подтекството послание тук на практика е, че книгите от този списък, се четат от „луди хора“. Защото някой, който е „отговорен“ за нещо толкова диаболично като разрушаването на кулите-близнаци очевидно е луд. А ако този луд чете и „луди книги“, то навярно те могат да имат нещо общо с неговата „лудост“. Респективно – тези книги трябва да бъдат забранени, а хората интересуващи се от тях – хоспитализирани или прибрани на топло (защото са „опасни“). Логиката зад това е желязна и всички следващи официалната партийна линия ще подкрепят този вид „очевидни“ асоциации.

Интересно е дали в крайна сметка ключът към налагането на подобна воля няма да се окаже технологичен, спестявайки доста усилия на главните цензори?


Ето и пълния списък с книги и интернет публикации предполагаемо притежавани от Осама. Онези които касаят пряко темите на този сайт и имат по-нестандартна гледна точка са с удебелен от нас шрифт:

 

The 2030 Spike by Colin Mason

A Brief Guide to Understanding Islam by IA Ibrahim

America’s Strategic Blunders by Willard Matthias

America’s “War on Terrorism” by Michel Chossudovsky

Al-Qaeda’s Online Media Strategies: From Abu Reuter to Irhabi 007 by Hanna Rogan

The Best Democracy Money Can Buy by Greg Palast

The Best Enemy Money Can Buy by Anthony Sutton

Black Box Voting, Ballot Tampering in the 21st Century by Bev Harris

Bloodlines of the Illuminati by Fritz Springmeier

Bounding the Global War on Terror by Jeffrey Record

Checking Iran’s Nuclear Ambitions by Henry Sokolski and Patrick Clawson

Christianity and Islam in Spain 756-1031 A.D. by CR Haines

Civil Democratic Islam: Partners, Resources, and Strategies by Cheryl Benard

Confessions of an Economic Hit Man by John Perkins

Conspirators’ Hierarchy: The Committee of 300 by John Coleman

Crossing the Rubicon by Michael Ruppert

Fortifying Pakistan: The Role of U.S. Internal Security Assistance (only the book’s introduction) by C Christine Fair and Peter Chalk

Guerrilla Air Defense: Antiaircraft Weapons and Techniques for Guerrilla Forces by James Crabtree

Handbook of International Law by Anthony Aust

Hegemony or Survival: America’s Quest for Global Dominance by Noam Chomsky

Imperial Hubris by Michael Scheuer

In Pursuit of Allah’s Pleasure by Asim Abdul Maajid, Esaam Ud-Deen and Naahah Ibrahim

Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions since World War II by William Blum

Military Intelligence Blunders by John Hughes-Wilson

Project MKULTRA, the CIA’s program of research in behavioral modification. Joint hearing before the Select Committee on Intelligence and the Subcommittee on Health and Scientific Research of the Committee on Human Resources, United States Senate, Ninety-fifth Congress, first session, August 3, 1977. United States. Congress. Senate. Select Committee on Intelligence.

Necessary Illusions: Thought Control in Democratic Societies by Noam Chomsky

New Pearl Harbor: Disturbing Questions about the Bush Administration and 9/11 by David Ray Griffin

New Political Religions, or Analysis of Modern Terrorism by Barry Cooper

Obama’s Wars by Bob Woodward

Oxford History of Modern War by Charles Townsend

The Rise and Fall of the Great Powers by Paul Kennedy

Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower by William Blum

The Secret Teachings of All Ages by Manly Hall (1928)

Secrets of the Federal Reserve by Eustace Mullins

The Taking of America 1-2-3 by Richard Sprague

Unfinished Business, U.S. Overseas Military Presence in the 21st Century by Michael O’Hanlon

The U.S. and Vietnam 1787-1941 by Robert Hopkins Miller

Website Claims Steve Jackson Games Foretold 9/11, article posted on ICV2.com (this file contained only a single saved web page)

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 1176 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8700602Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License