Екипи за бързо реагиране срещу „НЛО“ Печат
Новини - Новини
Написано от Alien   
Понеделник, 13 Декември 2021 21:07

 

ufo declasified

Поредната сфера табу е на път да напусне пространството на „мистериозните феномени“ и да се пресели във „фактическия свят“ на земното законодателство. Нов закон свързан с отбраната на САЩ предвижда изграждането на съвместни екипи на Пентагона и експерти от разузнавателните агенции. Те трябва бързо да се отзоват на всяко потенциално наблюдение на НЛО докладвано от военни и да проведат полеви изследвания. Законодателите изискват научни и технически експерти да анализират данните от обектите, които са поставени под общия термин „неидентифицирани въздушни феномени“ (НВФ). Изследвания ще се провеждат на всички потенциално придобити отломки и материали, както и на евентуални „медицински ефекти“. Според различни експерти Конгресът на САЩ досега никога не е приемал закони свързани с НЛО от толкова висш порядък касаещи отбраната. Имало е единствено доклади и обсъждания. Всеизвестните НЛО инициативи от 50-те години като „Проект Синя книга“ и други са извършени без специално законодателство.

 

Всичко това се случва основно заради високопрофилните свидетелства на Флота[1], които просто не могат да бъдат игнорирани. Част от тях включват потвърждение на автентичността на 3 инфрачервени видеоматериала, които показват непознати обекти по време на военни учения близо до Сан Диего през 2004 г. както и на източния бряг на САЩ през 2015г. Отделно от това само през последните 4 г. пилоти на изтребители и членове на екипажа публично са коментирали странни обекти без ясна система за задвижване. Един от тях дори имал формата на летящ куб намиращ се в сфера.

За разлика от десетилетната практика всички подобни изследвания да остават главно за вътрешна консумация на конкретните ведомства – в случая имаме явна индикация за по-настъпателно въвличане на феномена в публичното пространство (като целите зад това могат да са доста вариативни). Точно затова голяма част от откритията на екипите ще бъдат споделяни с Конгреса. Според проектозакона всички данни ще бъдат събирани от специална група за наблюдение и анализ към Пентагона и изпращани на Конгреса в годишен доклад. В тази връзка говорителят на Пентагона заявява, че ще се опитат да бъдат максимално прозрачни доколкото им позволяват обстоятелствата, но все пак няма да има фиксиране върху редовно споделяне на данни в публичното пространство.

Формалният повод зад новото законодателство идва от юнския доклад на националното разузнаване на САЩ, в който неидентифицираните въздушни феномени са обявени за потенциална опасност за националната сигурност. В него са описани 80 инцидента свързани с непознати обекти записани чрез множество сензори. Всъщност подобен формален аргумент изразява и един от вносителите на закона Рубен Галего. Според него защитата на националната сигурност е свързана с познанието за това кой и какво точно лети над въздушното пространство на САЩ. Той отбелязва и факта, че към този момент системата свързана със следенето на тези неидентифицирани обекти е пръсната из различните департаменти и агенции на федералното правителство.

В допълнение към екипите за бързо реагиране, чрез друг проектозакон Конгресът изисква от Пентагона и разузнавателните агенции да създадат „научен план“ чрез който тези въздушни феномени да бъдат разбрани адекватно.Те искат да установят естеството на феномените, които очевидно надхвърлят границите на „познатата наука и технология“. „Теориите“ свързани с тези явления варират от „вражески дронове и безпилотни апарати“ направени от хора до извънземни и междуизмерни посетители.

Според проектозакона тази информация може да бъде използвана да оправдае бъдещи искания да се произведат „обекти“ с аналогични характеристики и възможности. Това включва и възможността за „обратно инженерство“ на потенциално заловен обект. Специално внимание е обърнато и на потенциални НВФ инциденти в близост до ядрени инсталации.

 

Обективно погледнато имаме макар и частично официализиране на структура, която съществува поне от 40-те години на миналия век. Новото „паралелно формирование“ вероятно ще служи като своеобразен мост по който огромната база данни събрана през годините по тази тема да бъде филтрирана и изкарана на „светло“. Същевременно то може да изпълнява и точно противоположната функция на „щит“ срещу по-екзотичните разкрития като налага „конвенционални изводи“. Това ще зависи най-вече от избрания път по който ще тръгне глобалната цивилизация. Ролята на истинските автентични екипи за бързо реагиране вече е била коментирана в различни материали на Издателството. Дори имаме разказ на участник в подобен екип. Дали новото формирование ще продължи процеса по открехване на вратата към „истинския свят“ в който живеем или ще продължи линията на пълна дезинформация – предстои да разберем.

 

 

Източник: military.com

Превод и коментари: Alien

 

 


[1] Както вече сме коментирали по-голямата част от изпускането на информация през годините свързана с екзотичното естество на нашия свят идва точно от американския флот.

 

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 965 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8700613Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License