2060-а година – борбата за времевите линии Печат
Статии - Алтернативни технологии и наука
Написано от Alien   
Понеделник, 19 Февруари 2024 23:38

 

introПовтаряната почти до изтъркване по време на „пандемията“ фраза на Конфуций относно „живота в интересни времена“ е на път да се трансформира по особено забележителен начин. От една специфична гледна точка времената дори не са „интересни“ – те вече са „налудничаво откачени“ в буквалния смисъл. Все по-масовото навлизане на идеята за „виртуалната реалност“ в съзнанието на хората стартира верига от взаимносвързани процеси, които явно демонстрират, че правилата на Играта се променят! Нещо, което изисква сериозна адаптация (най-вече в презентацията) на основните „разказвачи“ на земния живот. Заедно с историите естествено се променят и инструментите, чрез които те биват „налагани“. Когато обаче доминантната властова фракция тръгне да „прегръща“ един доскоро „екзотичен“ инструмент за влияние, който тя самата (медийно) беше натирила в ъгъла... „човек“ може само да ахне от възхищение на простотата, с която се обръща палачинката, когато интересът го налага. Въпросният инструмент е т. нар. „дистанционно наблюдение“ (RV), което може да има буквално стотици различни видове приложения. Тук „находчивият“ подход на „разказвачите“ се изразява в комбинацията на „метода“ с друг изключително мощен способ за контрол върху реалността. А именно – предсказание на бъдещето – нещо, което винаги е запленявало съзнанието на масите. За да е ефектът пълен обаче, следва да бъдат постигнати множество нива на съгласия, които да бъдат подкрепени дори и от новата световна религия (науката). И накрая всичко това бива поръсено обилно с пудра захар плюс изкуствени подсладители и консерванти, и грижливо опаковано с крещящо червена хартия на която с огромни букви пише „КАПАН“... поне за тези които могат да „четат“. Или с други думи – да съставиш наръчник за това как целият нагъл „mainstream bullshit“, който щедро се лее в „пространството“... да получи свое „духовно облекло“, описвайки „лето 2060-та“ от земната история.

 

Няма как да не ви е направило впечатление, че в „последно време“ все повече мистериозни явления от живота биват изкарвани на повърхността по един или друг начин. Доскорошната „практика“ в това отношение обаче бе свързана с обстоятелството, че информацията по всички тези въпроси идваше предимно от източници, целящи промяна на статуквото. След събитията от началото на 2020 г. в съзнанието на солидна част от хората лъснаха толкова много неща, че осмиването и директната атака над подобен вид информация просто спря да върши същата работа както в последните десетилетия.[1] А същевременно залогът е голям... много голям. Толкова голям, че вече всички заинтересовани страни хвърлят целия си боен арсенал в привличането на максимален брой участници „в своята приказка“. А една приказка продължава да бъде такава само до момента, в който не бъде видяна от публиката като пълен фарс и пародия! И тогава всички започват да се съмняват в „устоите на реалността“ и да не вярват на „наратива“. А тънкият проблем в конкретният случай е, че вече прекалено много хора видяха „фарса и пародията“ в техния пълен блясък! Което от друга гледна точка е изключително иронично, защото първоначалният замисъл целеше точно обратното. А именно – една твърде сериозна и драматична постановка, която архетипно да подкрепи най-основната характеристика на „земното преживяване“, така че то да бъде възприето като „единствената истинска реалност“ – в пъти по-истинска от хиляди други „галактически прожекции“.

Но както „понякога“ се случва, вместо да изпишат вежди, станаха „други неща“, които доведоха до един силно поляризиран свят, съставен от различен тип „зомбита“. Остана обаче и една сравнително „сива зона“, съставена основно от хора, които винаги са знаели, че земният им живот далеч не е единствената реалност, независимо колко добре изпипана е тя – или „хората на духа“, стоящи леко в страни от масовите религии. Предвид пародията и фарса, на които станахме свидетели на глобално ниво обаче... явно новата схема съдържа много сериозни действия по „контрол над щетите“, понесени в последните години. Все пак „някак си“ тези „блудни синове“ трябва да бъдат върнати към основния „политически наратив“, в който вече е инвестирано твърде много. Не може просто да бъдат оставени да попълнят редиците на „врага“. Но и не може просто току-така да се каже „опитахме се, ама номерът не мина“ и сценария да бъде рязко променен. НЕ! Тук вече иде ред да бъде включена тежката артилерия и на преден план да бъде поставена „духовната карта“, която има свойството магически да превръща всяко изпражнение в злато. Но с една малка подробност. Просто хората трябва да имат твърде ограничен контекст за това какво наистина се разиграва с тяхното активно съгласие! Защото целият този цирк винаги е бил, за да получат вашето истинско съгласие на всички възможни нива, така че вие самите да свършите цялата работа вместо тях![2]

Както вече съм писал, всички тези промени изискват адаптивен подход от страна на „разказвачите на земната история“, който включва добавяне на все повече инструменти, стоящи извън строго материалистичната логика. Инструменти, които в миналото бяха подложени на чудовищен натиск и подигравки, особено при опит те да получат признание извън проекти на военни и агенции с „трибуквени имена“. Явно особеният период на трансформация, в който се намираме, е силно благоприятен да се лови риба в мътна вода и да се прокарват всевъзможни тактики за „различни каузи“. Хибридният подход, за който споменах, започва да се превръща в нещо като „патент“ на подобни опити за „приобщаване към новите ценности“. Защото при този хибриден подход редица метафизични теми, плюс огромната тема за „извънземните“ вече не са табу! А това вдига летвата и разширява изключително много сферата на дискусията. Да не говорим пък за „момента“, свързан с това, че обикновено „предсказанията за бъдещето“ са много деликатна тема в редица държави и в зависимост от „контекста“ могат да попаднат директно под „ударите на закона“. Вкарването на „научният подход“ в схемата изглежда заобикаля третирането на подобен вид пророчества като „криминални“ (модерната дума за средновековния лов на вещици). Прави силно впечатление обаче, че хора със солиден стаж в различни научни институции в миналото започват да бъдат използвани като свързващо звено и мост между двете реалности. Най-често бива използвана „квантовата карта“ като нещо, върху което има доста голямо съгласие, че е „реално“. Същевременно другата голяма особеност, която прави още по-силно впечатление, е, че много от „новите просветители“ имат биография, свързана с правителствени постове пряко свързани с военни проекти! Точно както и в конкретния случай, за който иде реч.

А конкретният случай, за който определено следва да чуете, е свързан с „анализ“ на огромна база данни от информация, събирана от десетки хиляди вюъри с цел да бъде описано бъдещето на планетата Земя! Очевидно инструмента „дистанционно наблюдение“ става все по-апетитен и ще бъде използван все по-масово за всевъзможни проекти – просто защото сферите на неговото проявление са на практика НЕОГРАНИЧЕНИ. Но получените данни, както всичко друго, винаги подлежат на различен тип интерпретация. За което има един много подходящ израз: „да четеш нещата така, както дявола Евангелието“! Най-големият парадокс в цялата тази работа е, че на дадено ниво нещата са представени изключително логично... за хора, които тепърва навлизат в тази сфера на познание. Те ще бъдат привлечени от казаното, което обаче е солидно гарнирано с „духовен камуфлаж“, а политическата обосновка на анализа бие всякакви стандарти за наглост. Но в крайна сметка няма информация, която да е валидна сама по себе си. Винаги посланието стои в определен контекст и всеки път когато човек има капацитета да излезе от него... става свидетел на „духовната нищета“, от която е изваяна цялата пропаганда. При това независимо от факта дали и доколко това е направено съзнателно или има подсъзнателна промивка и влияние.

Човекът, който представя информацията, свързана с „бъдещето на планетата“, има доста богата биография. За мен лично интересната част се крие във факта, че е бил дори Специален помощник за проучвания и анализи на началника на Военноморските операции на САЩ. Извън анализите и интерпретацията, изведената информация е изключително интересна от много гледни точки. По тази причина следва да прочетете по-голямата синтезирана част от 2 проведени интервюта в рамките на месец юли 2022 г. със Стефан Шварц относно бъдещето на земната цивилизация... на база обширни данни получени чрез RV.[3] Освен тях той разказва част от биографията си и различни RV проекти, в които е участвал след като доброволно напуска активната политическа сцена през 70-те години. След интервюто някои ключови акценти от предоставената информация ще бъдат изведени на преден план и „осветени“ по начин, който не реже толкова демонстративно „представата за реалността“, която редовно пропагандно бива налагана... Нещо, което изисква и порядъчна доза ирония.

А сега... интервюто.

 

* * *

 

ДжМ. (Джефри Мишлов): Здравейте, аз съм Джефри Мишлов и днес ще разискваме бъдещето. Ще разгледаме „дистанционното наблюдение“ като метод за анализ на 2060 г. Днес мой гост е добрият ми приятел Стефан Шварц. Той е автор на книгите „Тайните трезори на времето“, „Осемте закона на промяната“, „Проект Александрия“, „Отваряне към безкрайното“ и още няколко други книги. Стефан живее в щата Вашингтон.

Здравей, Стефан, удоволствие е отново да сме заедно. Отдавна не се бяхме виждали.

 

СШ (Стефан Шварц): Да и за мен е удоволствие Джеф. Така е, имали сме няколко добри дискусии.

 

ДжМ.: Да, наистина сме имали много разговори... и съм щастлив, че можем да направим още, защото ти имаш дълга кариера изпълнена със запленяващи проекти. Днес ще надградим над едно по-ранно интервю от преди 5 г. То бе свързано с темата за дистанционното наблюдение и бъдещето. Разбира се можем да обобщим някои от ключовите неща там. През последната година обаче ти разширяваш този проект, който всъщност започва с наблюдения на 2050 г. Сега вече наблюдаваш 2060 г. и правиш различни сравнения. Разкажи малко за това как изобщо възникна проекта, свързан с 2060 г.

 

СШ: Както знаеш, проектът за 2050 г. започна през 1978 г., тъй като напуснах правителствената си служба през 1976 г. Все пак бях част от геополитическото общество. Бях специален асистент на Главнокомандващия на морските операции. Напуснах през 1976 г., защото мислех, че предстои ядрена война. Всъщност повечето хора от геополитическата сфера мислеха, че ще се случи точно това – ядрена война. Просто така изглеждаха нещата. И тогава си казах, „добре, ще наема хора, които да извършват дистанционно наблюдение“. Но не исках да отиват прекалено далеч в бъдещето, понеже се натъкнах на книга, писана от Жул Верн. Там той описва Париж през 60-те години на 20 век от гледна точка на човек живеещ в 19 век. И почти никой не можел да разбере за какво пише той. Така и не публикува книгата веднага, това се случва много по-късно. Затова не исках да се отива много надалеч във времето, защото ако го направиш вероятно няма да разбереш какво ти казват вюърите. Ако правехме това интервю през 1850г. и ти ми кажеш, че носиш нещо на китката си, което ти позволява да говориш с всеки по света... какво щеше да си помислиш? Затова годината 2050-а ми се стори като достатъчно адекватна за заданието.

От 1978 г. до 1991 г. направих 4000 интервюта с хора от цял свят като задачата беше да опишат един и същ ден през 2050 г. Т.е., ако го правихме днес щях да ти кажа да „отидеш“ например напред в бъдещето на датата 14 юни 2050 г. Кажи ми какво виждаш? Какъв е животът и т.н. Получих цялата тази информация от тези вюъри и мога да кажа, че почти всичко, което те казаха...или вече се е случило или е в процес на случване. Но другото важно нещо е, че нещата, които ми казаха бяха невероятни от гледна точка на времето в което живеех. Просто не можех да повярвам. Ще дам два примера за да стане ясно.

Питах дали ще има ядрена война, защото точно от това се притеснявах. И те ми казаха: „НЕ, няма да има.“ Тогава аз отвърнах: „Добре тогава света би трябвало да е много по-безопасно място?“ Те „казаха“ обаче, че света става много по-опасен отколкото е бил до този момент. Тогава попитах: „Защо?“ Те казаха: „Заради тероризма.“ През този период 1978-1979 голяма част от тероризма бе свързан с протестантския конфликт в Ирландия. Конфликтът между католици и протестанти. Когато ми казаха, че тероризмът ще стане огромен проблем – не можех да го проумея.

Тогава ги питах: „Добре, а какво ще кажете за Съветския съюз? Какво ще стане с него?“ И за мое изумление тези хора... Добре, нека кажем, че не става дума за един вюър. Аз интервюирам много хора и следя за консенсус – сиреч, когато голям брой от тях са съгласни с даден въпрос. Те казаха, че Съветският съюз не съществува вече. Тогава отидох при един мой приятел, който имаше позиция в Съвета за национална сигурност и с когото съм работел преди това. Питах го дали може да измисли някаква причина поради която СССР да спре да съществува. Тогава той ми каза, че това просто няма как да стане. По това време съществуваха тези 2 суперсили. Но през 1991 г. Съветския съюз изчезна. Друг пример който искам да дам е свързан със здравеопазването. Вюърите ми описаха здравеопазването. Ще се върна на това по-късно, но това, което изпъкна като подробност е, че според техните данни ще има серии от пандемии. Тогава аз се зачудих, защото явно имаха предвид нещо от сорта на тази през 1918 г. и испанския грип. Тогава те казаха, че първата ще представлява кръвна болест, която ще премине от примати в Африка към хората и ще убие милиони души.

Тогава отидох при един приятел, който беше заместник директор на Националния институт по здравеопазване. Попитах го дали знае нещо за болест предавана по кръвен път, която може да се разпространи по цял свят и да убие милиони? И че ще дойде от примати и ще премине в хората?

Тогава той ми каза: „Каквото и да пушиш, Стефан спри веднага! Защото това са налудничави неща.

И разбира се през 1981 г. дойде СПИН.

Но вюърите ми казаха, че ще има серия от подобни пандемии, което ми се стори още по-странно. Но след това дойде SARS и H5N1, а сега преминаваме през Ковид.

Сега имам по-добро разбиране за всички тези неща защото осъзнах, че климатичните промени ще направят така, че вирусите и бактериите да мутират и така ще имаме серии от подобни пандемии. Но в онези години (1979-1981) да кажеш, че ще има серии от пандемии по целия свят, които ще убият милиони хора... това бе нещо, което не се връзваше с тогавашната обстановка.

 

ДжМ.: Нека поговорим малко и за самия метод „дистанционно наблюдение“ като инструмент. Защо този инструмент всъщност е много полезен Стефан?

 

СШ: Нека започнем с това какво всъщност представлява т. нар.„дистанционно наблюдение“, защото има твърде много дезинформация по въпроса. Трябва да отбележа, че по мое мнение самият термин е ужасен защото на практика няма нищо общо нито с „дистанционно“, нито с „наблюдение“. Това, което се случва, е отваряне къмнелокално съзнание“. Това е аспект на съзнанието, който няма физиологична база. Ако навлезете дълбоко в този вид проучвания – ще се изправите пред една реалност според която съзнанието съществува преди „инкарнацията“ и продължава след смъртта на физическото тяло. Така че, това което вие правите с дистанционното наблюдение, е да се тренирате как да „заглушите“ или „приспите“ сетивните възприятия с които постоянно бивате бомбардирани. Тук става дума за сетивни възприятия основаващи се на невроанатомията. Възприятия от сорта на това да усещате, че ви е студено или топло, че е светло или тъмно, шумно или тихо. Неща, които постоянно обработваме. Всички тези неща следва да минат на заден план. И тогава се отваряте към тази част от вашето съзнание, която религията нарича „вътрешен глас“.[4]

 

1

 

В действителност хората вършат това от хиляди години. Най-старият запис който имаме по този въпрос е 46-а глава от „История“ на Херодот, която датира от 5 век пр. н.е. Така че хората го правят от много време. Това не е нещо ново. Дистанционното наблюдение е по-скоро техника, при това не само един вид техника. Много са. Има много начини по които да го направите, а хората го практикуват посредством различни методи от хиляди години. Разбира се те не са го наричали „дистанционно наблюдение“. Понякога са му казвали да „говориш с боговете“, или контакт с „висша сила“ и т.н. Но всичко се свежда до това да постигнете целенасочена и фокусирана осъзнатост. Как знаем това? Ние знаем за това по две причини. Емпиричният подход, който се базира на опита и наблюдението, е тясно свързан с шаманизма и други метафизични схващания. При всички тях основната цел е придобиване на целенасочена и фокусирана осъзнатост. Точно затова в някои бойни изкуства се учи медитация, точно както това се случва и в тибетски и други будистки храмове и дори в католически семинарии. Човек просто трябва да развие някакъв вид техника и това може да стане по различни начини. Трябва физиологичните сетивни възприятия да притихнат, защото те формират голяма част от нашето мислене. Тогава човек може да чуе споменатия „вътрешен глас“. След това можете да се доберете до всякаква информация.

 

2

 

Според мен това е една от причините поради които правителството спря да финансира тази програма (или поне открито, защото лично аз мисля, че продължават да го правят). Това се случи защото конгресмените буквално се паникьосаха когато разбраха, че тайни всъщност няма. И че техните афери и корупционни дела могат да бъдат издадени от вюърите. Това направо ги подлуди. Но в крайна сметка първо... когато говорим за дистанционно наблюдение става въпрос за придобиване на техника, която ви позволява да сте в състояние на целенасочена и фокусирана осъзнатост. И второ... вие ще получавате всевъзможна информация и ключовия проблем свързан с това е, че от самото си раждане ние постоянно биваме обучавани в това да правим анализи. Имаме всевъзможни проучвания по този въпрос, които показват, че ако например ви покажа ъглите на квадрат, но не и линиите които ги свързват – в по голямата част от случаите ще успеете да видите квадрата или правоъгълника. Защото сме обучени да анализираме, а част от ключа към успешното дистанционно наблюдение е да спрете да анализирате и просто да докладвате това което усещате и което е свързано с конкретната цел. И ние де факто знаем, че всички сетива са налични в това състояние на съзнанието – вкус, мирис, звук, допир и т.н. Хората акуратно докладват това. Повечето обаче не могат да се справят добре с аналитични неща. Като например да получат точна цифра или конкретно име. Специално създадох т. нар. „свързано дистанционно наблюдение“, което да се занимава с точно този въпрос.

А колко точно може да бъде всичко? По мои собствени изследвания проведени през последните 60 г., както и на база изследванията на други лаборатории... на практика всички имаме сходни заключения. Особено при работата с която аз се занимавам и която е свързана повече с практически цели, а не толкова с това дали нещо съществува. Като пример бих посочил археологическата дейност. От археологическите проекти (или дори от криминоложките такива) знаем, че около 35% до 40% от информацията която постъпва на практика не може да бъде оценена по никакъв начин. Това означава, че ако вюърът каже, че някой човек е мислил за съпругата си, която в същия момент пътува нанякъде...ако това негово действие не е записано де факто черно на бяло – няма начин да бъде оценено. Ако някой капитан на кораб мисли за своите деца докато корабът му потъва... това няма как да бъде потвърдено, освен ако няма оставено друго потвърждение за този факт. Така че около 35% до 40% от информацията, която получавате, дори когато става дума за проект с практическа насоченост... просто няма да можете да я оцените. Тя може и да е напълно вярна, но вие нямате средство чрез което да проверите дали е така. От останалата част на информацията или около 60% до 65% можем да очакваме, че между 75% и 85% от нея е вярна или частично вярна. Какво имам предвид под частично вярна? Ако кажа, че съм видял човек, който прави интервю и той е с червена риза и после се потвърди, че наистина има човек който прави интервю, но ризата му не е само червена, а съдържа и други цветове – тогава тази информация е частично вярна в протоколите, които аз използвам за да анализирам данните. Когато правим такъв тип анализ или анализ в стил „концепция по концепция“ – очакваме да видим между 75% и 85% като вярна или частично вярна информация. Ръсел Тарг е писал за това и има сходна информация. Друга група в Принстън е стигнала до същите заключения. Гледайки на всички тези данни от лабораториите, а лично аз съм интервюирал 23 хиляди души правили дистанционно наблюдение – бих казал, че тези данни са доста консистентни.

Другото интересно нещо, което излезе при археологическата работа е следното: при всички мои археологически проекти провеждах паралелно и друго изследване, което не се ръководеше от мен, а от други експерти, които бяха специалисти в областта. Те използваха електронни инструменти като скенери, радари, сонари, магнитометри и т.н. При всички тези археологически проекти, проучването чрез електронните инструменти не ни предостави информация за локацията която търсим. Само че дистанционното наблюдение го направи! И това ни казва, че чрез дистанционно наблюдение можете да намирате различни неща и то доста надеждно. Можете да получавате информация за обекти с големина по-малка от част от сантиметъра. Хора са ми описвали малки стъклени тръби с големина 8 мм. Или пък малки плочици, които покриват даден под също с подобна големина. Така че ние знаем, че могат да се получат много детайлни описания. Можете да получите описания, които съвременните официални прибори не могат да открият. Това прави дистанционното наблюдение много полезно, защото просто можете да правите неща, които не може да постигнете по никакъв друг начин.

Друго нещо, което искам да изясня, е, че дистанционното наблюдение не е техника за търсене, ако искаме да го сравним с електронното такова. Вие не правите проучване, а просто отивате на мястото на целта и виждате какво има. Така че вие не търсите. Търсенето се случва преди полевата работа. Но при RV вие отивате на конкретната локация и там или има, или няма това, за което сте бил изпратен.

Връщайки се на темата относно RV и бъдещето... реших че съществува един великолепен въпрос на който не мога да отговоря. И той е следният: когато някой вюър ви даде данни, получени чрез RV, които касаят събитие от бъдещето... дали реално ви се предоставят данни от някакво фиксирано бъдеще или става дума за най-вероятното бъдеще съотнесено към момента на задаване на въпроса? И мога да кажа, че ние нямаме отговор на този въпрос. Затова си помислих, че е добре да вдигна границата с 10 г. и да разследвам 2060-а година. Така щях да мога да видя дали данните за 2060-а година се различават драстично от тези за 2050-а. И така индиректно да отговоря на големия въпрос. В момента анализирам данните и все още нямам отговор, но се надявам да имам след няколко месеца.[5] Но определено мога да кажа, че съм извадил достатъчно неща за 2060-а година, които в основата си са продължение на данните от 2050-а. Особено що се отнася до климатичните промени. Когато ставаше дума за 2050-а година имаше задание вюърът да опише – да кажем – Лос Анджелис. Той трябва да каже как вижда града в бъдещето през 2050-а година. Много от вюърите ми казаха, че голяма част от града е под вода. Ставаше дума за Санта Моника, Манхатън бийч, Хермоса бийч – всички били под вода. Когато интервюирах вюъри относно Вирджиния бийч, те ми казаха на практика същото. Или пък за Норфолк. Същото се отнасяше и за крайбрежни райони в Европа. Провеждал съм интервюта с хиляди вюъри и те на практика ми казваха едно и също нещо. Същото важи и за Япония.

 

3

 

До 1991 г. аз не знаех нищо за климатичните промени. Тогава прочетох статия в списание „American Scientist“ и се осведомих за проблема. И съответно тръгнах да разпитвам хора по темата и дори имах приятел, който бе един от ръководителите на изследване свързано с климата. Попитах го дали може да ми каже причина поради която голяма част от Лос Анджелис ще бъде потопена под вода и той ми каза, че няма никаква представа. Дори ме попита откъде получавам подобни данни. Когато му казах източника на информацията видях типичната за тогава реакция на осмиване и скептицизъм. Но данните за 2060 г. продължават в същата посока характерна за данните свързани с 2050-а. Бих казал, че те са много по-значими отколкото повечето хора осъзнават и са подготвени да преживеят.

 

ДжМ.: Един от рисковете, които спомена, свързан с проучването на бъдещето, е че в конкретния случай вюърите не са били слепи за целта, която им е била поставена. Ти им казваш да отидат до конкретна дата и локация в бъдещето. Само че ние всички имаме своите собствени интелектуални очаквания. Запознати сме с настоящите тенденции и можем да ги проектираме напред в бъдещето. Това е просто интелектуално упражнение. И в тази връзка знам, че си разработил част от твоята методология така че да се ангажира с този проблем.

 

СШ: Точно така е и си напълно прав. Когато планирах проекта свързан с данните от 2060-а година си казах, че трябва да съставя въпросник. И той бе предназначен за хора, които ще дадат своите предположения за бъдещето, но без да използват своята интуиция, нито предположения. Те трябваше да представят своята чисто интелектуална оценка базирана на познанията, които имат, и да представят визията си за бъдещето. За по-просто тази група я нарекох „рационалистите“. Идеята бе да видя дали те ще имат по-различно мнение за бъдещето от вюърите използващи „нелокално съзнание“. И отговорът е че има разлика. Рационалистите имат друг поглед за бъдещето в сравнение с тези които използват дистанционно наблюдение. Колко детайлни са различията все още не мога да кажа, тъй като съм в процес на обработка на данните. Мога да говоря обаче за нещо за което придобих бегла представа от данните през 2050-а година. То изобщо не присъстваше при рационалистите. Става дума за това, че между 2040-а и 2045-а година ще се случи нещо наистина значимо. То ще промени цивилизацията на много дълбоко ниво. Не съм съвсем сигурен точно какво е то. Възможно е да е свързано с ангажимента на Европейския съюз да премахне колите базирани въглеродни горива до 2035 г. Преди това срока бе до 2040-а. Прогнозите свързани с промените в климата ще станат много драматични в периода 2040-2045 г. И каквото и да е това което се случва между 2040-а и 2045-а – вече в 2060-а – то е приключило и цивилизацията го е приела. През 2060-а настъпва период, който е характерен с успокояване на нещата. Нещата тръгват да се връщат към „нормализация“.

Тогава попитах вюърите какво имат предвид, че нещата се връщат към нормализация? И те ми казаха, че нещо се случва между 2040-а и 2045-а година. Нещо което драстично променя целия свят. Но към 2060-а година хората вече са успели да се приспособят към тази драстична промяна и са преодолели най-трудната ѝ част. Пак казвам, че не знам какво точно е това събитие, но предполагам, че е свързано с климатичните промени или със спирането на въглеродните горива. Но за радост през 2060-а те вече смятат, че са прескочили трапа.

 

4

 

ДжМ.: Е, то може да е и ядрена война тогава. Откъде да знаем?

 

СШ: Не, определено не мисля така, защото никой от вюърите не ми е съобщил за ядрена война. Това е нещо драматично на културологично ниво. И то ще причини сериозни промени в начина по който живеем. Ще дам някои примери от данните за 2060-а година. Както сам знаеш от години съм много загрижен за нещо което наричам „голямата схизма“. Разделението в САЩ между сините и червените щати[6]. Наистина виждам това като огромна криза. И когато говоря с вюърите, които са наблюдавали какво се случва през 2060-а година, те ми казват, че нещата които в днешно време са отговорни за най-големия дял от тази криза... като фобиите свързани с LGBTQ, превъзходството на бялата раса – всички тези неща вече не са някакъв основен проблем. Същото важи и за равенството на половете. Вюърите съобщават, че през 60-е години на 21век САЩ все още съществува като държава, но същинската власт е преминала или в отделните щати или в някакви техни формирования базирани на регионален принцип. Но федералното правителство все още функционира. Това което докладват вюърите за 60-е години на 21 век обаче, е доста различно от интелектуалните предположения на рационалистите, според които САЩ ще продължи да бъде световен лидер. От гледна точка на вюърите през този период в бъдещето САЩ вече не е лидер във всички области, включително и технологично. Това е държава, която продължава да съществува... защото лично аз се притеснявах дали изобщо ще съществува по това време. Но е държава, която е много по-различна от тази, която познаваме днес. Вюърите съобщават за големи преселения на хора, населението живее в по-малки общества. Може да се каже, че съществува някакъв вид минималистична култура. Мога да дам пример с описанието на къщите в които живеят хората. Те са доста по-прости от това което предполагат „рационалистите“ или дори от това което повечето хора биха предположили. Никой от вюърите не говори за употреба на бензин, всичко оперира чрез електричество. Те описват, че всичко се случва на етапи. И сега мога да кажа, че виждам как започват да се развиват тези етапи. Първият етап е в построяването на зарядни станции, които да наподобяват бензиностанциите. Но в повечето описания за 2060-а година колите се зареждат от самия път. Самото захранване се случва чрез слънце и вятър. Превозните средства също са доста различни от днешните. Хората вече не пътуват толкова много както днес, въздушният транспорт съществува, но просто хората не пътуват толкова. Здравеопазването обаче е променено радикално. Ще има всеобщо право за здравна помощ по рождение, в опозиция на това което имаме днес (система базирана на печалба). Технологиите в медицината също са променени. Защото болниците които се описват изглеждат много по-различно от тези които имаме днес.

 

Дж. М.: По-различни „как“?

 

СШ: Много по-тихи са. Нещата изглеждат някак си „по-органични“, всъщност бих казал, че това важи за почти всички сфери на живота. Имам разбирането, че в този период хората все повече разбират, че живеят в своеобразна „Матрица на Съзнанието“. И че всички съзнания са взаимносвързани и зависят едно от друго. Земеделието също е променено драстично. Химическото, индустриално базирано на отрови монокултурно земеделие изглежда е заменено от такова в което обществата отглеждат голяма част от храната, която консумират. Точно по това работя в момента по отношение на анализа на данните. Описанията които наблюдавам показват, че: първо хората не пътуват толкова много, второ, те живеят в по-малки общности, и трето, те успяват да осигурят това от което имат нужда локално вместо да го внасят от други места по света.

Друго за което съм питал вюърите (защото лично аз съм много загрижен по този въпрос) е развитието на т. нар. технология CRISPER, свързана с генетичната манипулация при хората и генетичното инженерство като цяло. Моята загриженост е свързана с предполагаемата поява на нов вид хора и дори съм писал няколко статии по този въпрос. Става въпрос за друг вид хора, които ще превъзхождат останалите. Наричам ги „Homo Superior“. Опитвам се да разбера дали има нещо подобно в бъдещето, но не съм задавал този въпрос директно. Ако знаех затова преди време щях да задавам въпросите по друг начин. Но вероятно ще инициирам още RV сесии защото мога да видя, че развитието на друг вид хора ще е нещо много драматично.

 

Дж. М.: Това бе добро описание, но имаме много различни въпроси към теб. Първият въпрос е от един наш общ познат – Джон Алекзандър. Той има въпрос, който вече е дискутирал с теб. Той пита дали промените които в момента се случват (в САЩ) са тези, които ще доведат до бъдеща геополитическа пренастройка на нашата държава?

 

СШ: Както винаги това е отличен въпрос от негова страна. Добре, нека се фокусираме върху това за момент. Както знаете аз публикувам неща всеки ден и следя за тенденции, които формират бъдещето. Гледайки към данните които имам за 2050-а и 2060-а година, това което виждам е... нека дам пример за неща, които се открояват. Днес сутринта отново се занимавах с тази сфера и мога да кажа че вюърите които описват 2050-а и 2060-а представят САЩ като все още съществуваща държава в този период от бъдещето. Но това е много различна страна защото властта се е пренасочила към самите щати, които от своя страна формират различни групи. Как можем да оценим това? Разбира се докато не стигнем до 2050-а година няма как да знаем със сигурност. Но гледайки данните от днешна гледна точка и белезите на отцепване, които се виждат при червените щати... те са подкрепени от други изследвания, които се правят днес и които показват как властта може да бъде прехвърлена на регионално ниво. Схизмата между червените и сините щати става все по-ясно изразена. Червените щати прокарват всевъзможни твърди консервативни закони като тези свързани със забраната на абортите. Това води до масивни промени в здравеопазването в тези щати. А те и без това са известни с по-ниското си ниво на здравеопазване. От данните на вюърите също може да се види, че червените щати произвеждат по-лоши социални условия на живеещите в тях в сравнение със сините щати. Неща свързани с продължителността на живота, наднормено тегло, грамотност и т.н. Още отсега можем да видим тези тенденции, които вюърите описват за периода 2050-2060 да набират скорост. Така че преминаването на властта в отделните щати на регионално ниво вече се случва в червените щати. Може да се види и в сините щати, обаче. Защото сините щати дават повече пари за националния бюджет отколкото взимат в сравнение с червените щати. Така че те също са заинтересовани от разделението на държавата. Наскоро говорих с един лекар от моя щат (Вашингтон) и той ми каза, че няма проблем с това което се случва и дори се радва. Щом червените щати не искат да дават права на жените да правят аборт, ние от сините щати ще ги приемем. В резултат на това много жени предпочитат да завършват своето висше образование в син щат. Това важи също за младите лекари, които избират да почнат да практикуват в сините щати. Защото в червените щати те могат да попаднат в затвора просто защото практикуват своята професия. Така че вече можем да видим тенденциите, които значително ще променят и оформят САЩ. Така че отговора на въпроса на Джон е „да“. Дистанционното наблюдение ми дава данни на които мога да обърна внимание и по този начин мога да се оглеждам за първите неща свързани с тази манифестация и създаването на определена трайна тенденция за която вюърите казват, че ще се случи в периода 2050-2060. А аз мога да видя много такива неща.

 

Дж. М.: Следва въпрос от слушателка. Тя пита... на базата на това, което сте научил за дистанционното наблюдение, мислите ли, че ние хората имаме свободна воля или бъдещето е непроменимо и на практика вече се е случило?

 

СШ: Това също е много интересен въпрос. Това е въпрос, който аз сам си задавам и за него няма отговор в академичната литература. Не познавам такъв учен, а аз познавам повечето от тези които се занимават с подобни изследвания. Не знам за учен, който може да отговори на подобен въпрос с абсолютна твърдост. Когато поискате от вюъра да опише бъдещето – има следната дилема. Дали той подминава всички възможни вероятности и отива директно в действителното бъдеще? Не че то е фиксирано, но в това бъдеще което в действителност ще се манифестира. Или пък дали вюъра описва най-голямата вероятност за конкретното бъдеще в момента на задаване на въпроса. Една от причините поради които проведох експеримента с годината 2050-а, а сега провеждам такъв за 2060-а, е да отговоря точно на този въпрос. Когато отиваме да речем 40 г. напред в бъдещето... дали описанието е свързано с кулминацията на всички възможни варианти и изборите, които хората правят със свободната си воля? Това което правя в изследването си е да видя отговорите на един и същ въпрос в различните години. И когато приключа с анализа ще мога да отговоря на този въпрос.

 

Дж. М.: Следващият въпрос е дали имате повече информация за прословутото събитие, което според вюърите трябва да се случи в периода 2040-2045?

 

СШ: Правя много изследвания по този повод и вече подозирам, че не става дума за едно-единствено събитие. По-скоро става въпрос за сливане на различни тенденции. Това, което виждам е, че известен брой европейски държави както и някои азиатски такива, плюс определени щати от САЩ, са посветени на това да ликвидират колите задвижвани с двигатели с вътрешно горене до 2040 г. Това е много интересно. Краят на двигателя с вътрешно горене ще бъде огромен преход. Това е едно на ръка. Другото съществено е, че ако погледнете на изследванията свързани с климатичните промени на ООН и други световни институции – всички те започват да говорят за факта, че до 2040-а или 2045-а година ще има огромна промяна в климата, която ще предопредели и екстремна промяна в основите на цивилизацията. Смятам че това е втората опорна точка. И отново... това са същите дати свързани с края на двигателя с вътрешно горене. Не бях си мислел за това докато вюърите не почнаха да говорят за тези неща. Третото нещо е свързано отново с периода 2040-2045 когато тенденцията на „великата схизма“ за която вече говорихме ще се засили, защото отделните щати ще започнат да правят радикално различни избори. Например, относно това дали правителствените пари трябва да отиват за финансиране на религиозни училища. Защото според мен въздигането на белия християнски национализъм, който аз отъждествявам с фашизъм – това е много сериозен въпрос в много от червените щати. Срещу това обаче има силна съпротива в сините щати. До 2040-2045 всичко това много ще се засили и ще имаме държава в която червените и сините щати ще поемат по различни пътища. И въпреки че те все пак ще имат някакви взаимоотношения – те определено няма да са със същите взаимоотношения, които имаме днес.

 

ДжМ.: Тук има и един друг свързан с това въпрос: възможно ли е събитието от 2040-2045 да е масивна слънчева буря? Освен това по моя лична информация един доста известен вюър е предвидил да се случи именно това.

 

СШ: Възможно ли е да е огромна слънчева буря? Мисля че да. В данните за 2060-а година виждам някои препратки за нещо подобно, но не виждам много такива. Така че не съм сигурен. Мисля че това което ще се случи е, че след като премина през всички данни ще напиша книга. Всеки който се интересува, ако се регистрира в моя сайт, ще бъде уведомен когато книгата е налична. Защото не съм сигурен как точно ще я издам. Предвид етапа в който съм в момента по отношение на анализа, смятам че ще има 3-та фаза на въпросите, които ще задам на вюърите. И смятам да задам конкретни въпроси свързани точно с тази тема. Но отговаряйки на нейния въпрос – виждам известни референции за подобен сценарий. Знам че има няколко известни вюъра които говорят за това. Не го виждам обаче като главното консенсусно наблюдение. Само това бих искал да кажа.

 

ДжМ.: Има ли някакви свидетелства, че сме контактували с извънземни в годините между 2050-а и 2060-а?

 

СШ: Това също е много интересен въпрос. Отново, гледайки към данните мога да кажа, че нямам ясна картина. Става дума за 10 хиляди страници с данни, това е много работа. Но сега вече ми става ясно, че има нужда от 3-та фаза на изследването точно заради въпроси като този. Това което обаче ще ви кажа за извънземните... е само мое лично заключение, но няма как да го докажа фактически. Но от това което виждам от данните и това което си мисля че се случва е... Причината поради която имаме толкова много свидетелства за контакти с извънземни? Ако погледнете данните, които вече идват от правителствено ниво и най вече от пилотите – те говорят, че виждат неидентифицирани въздушни феномени почти рутинно. Според мен това което се случва е, че ние биваме наблюдавани точно по начина по който културните антрополози биха проучвали примитивно племе. Т.е. искате да ги наблюдавате, но не искате да се месите, защото това би променило това което те правят. А вие не искате това – вие искате да видите какво правят. Аз лично съм се убедил, че независимо за коя планета става въпрос, развитието на технологията стига до ниво на което ти имаш възможността да се самоунищожиш или да се пробудиш към едно по-дълбоко ниво на разбиране за природата на твоята реалност. В случая с хората на Земята – ние започваме да разбираме нещо, което Планк е казал през 1931г. И то е че съзнанието е каузално и фундаментално и когато прозреш това започваш да правиш различен вид избор по отношение на технологията. Например, ние знаем че пластмасата причинява огромни проблеми със замърсяването. И трябва да направим големи промени с начина на производство на тази пластмаса, за да не замърсява. Това е различен технологичен избор. Това което мисля, че се случва е, че извънземните ни наблюдават защото се намираме на ръба на тази пропаст. Това е момент до който достига всяка една цивилизация във вселената. Намираме се на пределът при който нашите технологии буквално унищожават околната ни среда. И въпросът е дали ще се променим или ще продължим докато природата не се „самобалансира“ и човечеството ще се самоликвидира, или ще се редуцира до нещо много различно.

 

5

 

Изборът е наш и това е частта със свободната воля. Но все още не е ясно какво ще се случи. Вие виждате републиканската съпротива към климатичните промени. Как може изобщо някой да гласува срещу закон който подпомага климатичното възстановяване? Просто не мога да си представя. Защото е пределно видно от топлинните вълни, от пожарите, ураганите, торнадата, покачването на морското равнище, че земната екосистема се променя радикално и ако не се приспособим и не тръгнем в поска на възстановяване – животът ще стане много труден.

Сега... добрата новина е, че когато интервюирам вюърите за 2050-а и 2060-а година – те описват света в този времеви диапазон по начин който ни казва, че ние сме направили този избор. И че избираме по-състрадателен и „животопотвърждаващ“ подход в сравнение с това което се случва днес. Друго нещо което аз лично виждам е края на т. нар. от мен „вампирски капитализъм“. Защото в САЩ ние нямаме капитализъм, а вампирски капитализъм. Защото в нашето общество единственото социално значимо нещо е печалбата. Петролните индустрии харчат стотици милиони долари в опити да блокират възстановяването на климата. Защото разбира се, това се отразява на тяхната печалба. Та това е точно вампирски капитализъм. Така че ние ще се променим от място в което съществува капитализъм, но добруването на хората ще бъде първия социален приоритет. Норвегия е пример за капиталистическа страна, която е направила добруването на хората неин пръв приоритет. И аз мисля че всичко свързано с извънземните гравитира в тази посока. Те ни наблюдават какъв избор ще направим. Защото всяка технологична цивилизация стига до тази точка и искат да видят дали ще се справим или не.

 

ДжМ.: Има въпрос за Лин Бюканън (световноизвестен вюър), който е бил натоварен да види бъдещето през годината 2040-а. Той изказва притеснения за евентуално мегацунами от Ла Палма, което ще удари американското източно крайбрежие. В тази връзка се пита дали твоето изследване показва подобно събитие?

 

СШ: В данните ми няма нищо за масивно цунами или поне не съм видял нищо до този момент. Но това което виждам много ясно е масивно покачване на морското равнище. Когато интервюирам вюърите, те ми казват (например) за Лос Анджелис, че Санта Моника е под вода. Когато говоря с хора за източното крайбрежие, те ми казват, че Виржиния Бийч е под вода, части от Северна Каролина също. Когато получавам подобни данни от дистанционно наблюдение почвам да проверявам дали това което ми се казва е вероятно или вече има доказателства, че почва да се случва или пък има нещо, което го опровергава. Така че имам ясни данни за покачване на морското равнище, но нямам специфични такива за огромно цунами. Не казвам, че не е вярно, а просто, че не разполагам с такива данни.

 

6

 

ДжМ.: Добре, аз обаче имам няколко въпроса по отношение на покачването на морското равнище. Маргарет ни пита кои градове или региони са наводнени съобразно вашите данни. И има ли яснота колко точно ще се повиши морското равнище до 2050-а?

 

СШ: Мога да кажа, че по принцип всички райони по крайбрежията и най-вече тези на източния бряг са доста засегнати. По-голямата част от щата Флорида изглежда, че ще изчезне. И в тази връзка ако погледнете към научните данни, които вече са публикувани, можете да видите, че по всяка вероятност това е вярно. Кий Уест и вероятно всичко надолу от Маями изглежда под заплаха. От това което имам като данни 30% от Виржиния бийч, Норфолк също е под вода. Външните крайбрежни части на Северна Каролина ще изчезнат. Балтимор и Бостън ще бъдат значително засегнати. Това важи и за Ню Йорк, ниската част на Манхатън. Според мен повишаването на нивото няма да бъде еднократно. На места ще бъде малко или около метър, а на други ще стига до 6 м. Дистанционното наблюдение не е особено добро когато става въпрос за точни числа и в случая колко точно метра. Защото това е аналитичен въпрос. Дистанционното наблюдение не е свързано с анализ (в момента на неговото случване), а с докладване на сетивни впечатления. Така че има различни начини чрез които аз мога да придобия някаква по-точна представа за числата. Може да звучи странно, но мога да поискам от вюъра да постави единия си крак на брега и с другия да види колко точно дълбоко е. И те физически го правят. Мога дори да ви дам пример за това как точно работи този трик. И след това меря всичко с рулетка и така получавам тези цифри. За да ви дам пример как точно се проиграва това ще ви разкажа следното.

 

7

 

Преди години бях помолен за нещо от един архитект. Той искаше да направя проучване чрез дистанционно наблюдение на една болница, която проектираше. Искаше да знае дали има нещо свързано с този проект, което не е видял или предвидил и би следвало да знае. Аз му казах, че няма проблем, въпреки че до този момент не бях правил подобно нещо. Така че си помислих защо пък не? Дай да пробваме. Наех неколцина вюъри. Когато ги накарах да ми опишат преместването от хирургическото отделение до отделението за възстановяване...а аз направих това поради факта, че баща ми бе анестезиолог и знаех, че това може да е проблем. Накарах ги да направят следното. Да сложат левия си крак на стълба на вратата отляво и след това да се преместят докато десния крак удари стълба на вратата отдясно. След това отбелязах това с тебешир на пода и го измерих с рулетка и резултата който получих бе около 45 см. по-широк от това което той планираше към този момент. И тогава му казах, не знам защо това е така, но вюърите ми казват, че това е разстоянието, което следва да се предвиди за тази специфична локация на сградата. Така че той промени параметрите. И в крайна сметка когато болницата вече бе завършена някаква част от апаратурата която използваха анестезиолозите с която ви местят от едно отделение в друго (и в случая от хирургическото отделение до това за възстановяване) – висеше отстрани и те нямаше да могат да го прекарат през вратата ако не бяха добавили тези 45 см., които вюърите бяха описали. Всичко просто пасна. След което той ми писа и ми обясни всичко това и така научих за случилото се. Благодари за моята работа и каза, че съм му спестил много неприятности. Ако не е било RV щяло да се наложи да разбият всички врати, така че да паснат на размерите на тази технология. Така че от тази гледна точка ми е трудно да кажа на каква дълбочина ще бъде водата, защото не можете да получите аналитични отговори. Но от описанията, които ми дават мога да измеря каква би трябвало да е дълбочината.

 

ДжМ.: Тук имам още един въпрос за 2050-а. Казвате че ще има масова миграция на хора, които ще си тръгнат от източното крайбрежие и това ще засегне съседните щати. Дали вашето проучване показва кои биха били най-добрите щати в които хората да се преместят?

 

СШ: Да. Това е въпрос който често съм задавал и всъщност той определи къде да се преместя аз самият. Така че задавате много добър въпрос. Отговорът е, че ще имаме три миграционни... Сега, първо вюърите говорят за тези миграции. Академичните изследвания по климатология също ни казват, че ще имаме три миграции. Едната е свързана с напускането на крайбрежните региони. Не само морските райони, но и делти на реки. Например Луизиана ще бъде тежко засегнат щат. Ще има голям ефект и върху Ню Орлиънс. Така че на първо място всички крайбрежни и речни райони ще бъдат изпълнени с прекалено много вода. На второ място югозапада ще бъде засегнат защото пък там няма да има достатъчно вода и заради повишената температура. Например градове като Лас Вегас, Финикс, Тусон, може би и Албъкърки, много градове между тях. Сега... това е по данни на академичната общност, а не на вюърите. Според учените, те ни казват, че тези зони ще станат непригодни за живот. Първо реката Колорадо... е имаме голям воден проблем с язовира Мийд и езерото Пауъл. Язовира Мийд е спаднал с почти 50 м. Сега е само 27% от това което е било преди няколко години. Така че ще има огромни водни проблеми за щатите покрай реката Колорадо. Също проблеми с щати които изсмукват подземните води, защото така земята почва да потъва. Много високи температури... виждал съм научни проучвания според които Финикс ще има над 150 дни в годината с температури над 38 °C. Мога да ви кажа, че е много трудно да се живее в климат с подобни температури. Та третата миграция ще е от Централните щати поради липса на вода, защото ще са я изсмукали от подземните части, но и поради катаклизми свързани с метеорологията. Най-добрите части които изглеждат най-обещаващи за живот в периода 2040-2060 са тихоокеанския северозапад откъм западната част на планините. Тази зона ще стане по-топла и по влажна, но ще е ОК. Все пак има потенциален проблем със земетресения в щата Вашингтон. Аз лично се преместих да живея тук заради климата и заради неща свързани с дистанционното наблюдение. Другата зона е североизтока – над Бостън... Мейн, Върмонт, които също ще станат по-топли и влажни. Но трябва да се избягват крайбрежните райони, които ще бъдат засегнати. Така че това са двете най-подходящи зони. Интересно е да се каже, че огромните миграции в част от югозападните зони ще бъдат драматично увеличени след като проблемите с водата и температурата започнат да се задълбочават.

 

Дж. М.: Разбирам, че голяма част от данните с които разполагаш все още не са анализирани. Но едно от забележителните неща, които научих от предварителните документи, които си изготвил е, че вече разполагаме с инструменти с които да обработваме този тип данни. Подобни инструменти не са били налични когато си правил своите първи стъпки в тази сфера.

 

СШ: Така е. И мога да кажа че имах късмета да се запозная с един американец от руски произход. Специалист е по изкуствен интелект и всъщност той самият се свърза с мен. Оказа се, че има способността да манипулира базата данни по начини по които аз лично не можех да го правя. Той има собствен екип от програмни инженери. Реално аз мога да задам въпрос и те могат да вникнат в него и да ми дадат отговори. Разполагам с 10 хиляди страници от данни. Така че ми е много трудно да мина през тях без нещо да ми убегне и същевременно да разбера как се формира консенсус по дадена тема. Идеята е да видиш какъв процент от вюърите виждат нещо конкретно. Така че те ми помогнаха много в това отношение. Плюс това големите интернет платформи дават огромни възможности за достъп до всевъзможни данни. Това е нещо коренно различно от опциите които бяха налични в периода 1978-1981. Така че имам възможността да достигна до най-малките детайли.

 

Дж. М.: Имам друг интересен въпрос. Мислиш ли, че изкуственият интелект (ИИ) ще контролира живота ни в бъдещето?

 

СШ: Не!

 

Дж. М.: ОК, тогава може да продължим с други неща.

 

СШ: Е, нека кажа все пак някои неща по темата. Това което виждам в RV данните и опитвайки се да го сравня с това което се случва в момента и това което лично аз виждам в академичната и професионална индустриална литература... Със сигурност ИИ ще се превръща във все по-голям „проблем“... всъщност по-правилната дума е „фактор“. Все по-голям фактор в ежедневния живот. Във всевъзможни негови аспекти. За пример мога да кажа, че когато питам вюърите по проектите 2050-а и 2060-а година относно това как те плащат за различни неща...кешът изобщо не се коментира. Същото важи и за кредитните карти. Хората изглежда плащат или с пръстовия си отпечатък, с някакъв вграден чип или чрез снимка на техните очи. Или по точно с техния ирис. Всичко това обаче е свързано към изкуствен интелект. Ясно е, че медицината се променя доста значително и в този процес ИИ също играе голяма роля. Хората имат възможността да бъдат наблюдавани и да получат медицинско лечение по доста различен начин от този който е наличен сега. Ще бъдете наблюдавани и ИИ ще каже на вашия лекар ако нещо за което се следи се промени по начин който изисква намеса. Ясно е че и при автомобилната индустрия опасните превозни средства също са базирани на ИИ. Но не виждам нищо подобно на някаква антиутопична матрица. Определено мога да кажа, че не виждам нищо такова в данните.

 

Дж. М.: ОК, с други думи ИИ ще има важна роля в живота ни, но няма да ни контролира.

 

СШ: Да, не бих казал че ще се случи някакъв тип антиутопична матрица. Филмите които виждаме показващи това антиутопично бъдеще при което ИИ контролира всичко... определено вюърите не описват подобно нещо. Това което виждам обаче е, че ИИ играе много голяма роля в начина по който хората живеят.

 

ДжМ.: Тук има един въпрос: дали има някаква яснота относно малките енергийни източници, които си споменавал преди? Това са източници на енергия, които ще бъдат използвани в колите и в домовете на хората.

 

СШ: Мога да кажа, че особено тези които описват 2050-а година... те ми го обясниха като вид кутия, която просто си купуваш. В зависимост от количеството енергия кутията има различен размер. Друго нещо което казаха е, че кутията е топла. Не гореща, а топла. Дали е базирана на някакъв вид „синтез“ не мога да кажа. Не мога да намеря нищо такова в професионалната литература. Не мога да видя нещо, което се разработва сега и което да прилича на това – поне на този етап не мога да го видя ясно. Но между 2040-2060 има някакъв енергиен източник, който доставя енергия в допълнение към все по-голямата употреба на слънце, вятър и енергията на приливите...

Както вече споделих около 75% от данните придобити чрез дистанционно наблюдение могат да се считат за достоверни или поне частично верни. Но сега бих казал, че съм на ниво при което... има „неща“ в които самият аз съм склонен да инвестирам. Ако погледнете целия бизнес свързан с края на двигателя с вътрешно горене... Всички се притесняват, че при тази трансформация може би няма да има достатъчно зарядни станции. Но в момента мисля, че в истинското бъдеще... и ако съм инвеститор, всъщност ще гледам нещо друго. Де факто някои държави вече са почнали да го правят. В частност това е разработка на университетът Корнел в САЩ. Става въпрос за това как да електрифицирате самите пътища, така че те самите да зареждат превозните средства които минават по тях. Защото считам, че всичко върви в тази посока. Но стигаш до тези отговори задавайки други дребни въпросчета. Например питаш вюърите какво става след като батерията на автомобила ти се изтощи, а те отговарят: „Ами тя не се изтощава.“ И пак питам: „какво имате предвид, че не се изтощава?“ И те казаха, че когато си караш по пътя той просто зарежда колата ти. А колите вече не изглеждат така както сега. Различни форми, различни гуми. И тук въпросът е дали цялото шосе ще се електрифицира? Или пък ще е нещо подобно на това което правят в Корнел. Т.е. отделни платна по шосето, които служат за зареждане. Все още се опитвам да проумея кой от всички варианти ще се осъществи. Защото искам да направя нещо като напътствие към хората които планират да направят проект свързан с тази сфера. От всички възможни опции искам да мога да ги насоча към тази която ще се окаже най-ефективна. Това се опитвам да постигна с тези данни.

 

ДжМ.: Друг интересен въпрос – предвид рязкото увеличаване на значението на фактора свързан с климатичните промени... към 2060-а година има ли все още индивидуални държави?

 

СШ: Да, въюрите описват свят в който все още има индивидуални държави. Но същевременно описват и факта, че държавите е трябвало да се координират. Защото няма как индивидуално една страна да реши климатичния проблем. Трябва кооперация от всички държави. С покачването на морското равнище транспорта ще стане по-труден. Цялата инфраструктура около това как стоките се придвижват и транспортират ще се промени.

Тези които описват 2060-а година говорят, че зърнопроизводството е все по-локално и се ползва все по-малко транспорт и по-малко доставки. И единственият начин по който това може да проработи е, ако има по-голяма координация. Това може да е фактор и при нещата, които се случват в САЩ. Едно от нещата които вече виждам е, че в бъдещето САЩ вече не доминира света по начина по който го прави сега.

 

ДжМ.: Още един интересен слушателски въпрос, касаещ един факт с който досега не бях запознат. И той е че температурата на човешкото тяло се е понижила с 1 °F[7] през последните 30 години. Тя се чуди дали това може да е свързано с климатичните промени?

 

СШ: Не знам отговора на този въпрос. Това което имам като данни обаче... според това, което получавам, определени зони (не само в САЩ), а по целия свят стават непригодни за живот. Просто са прекалено горещи за хората. Разбира се има хора които живеят при всякакви условия, но тук говоря от гледна точка на големи градове. Описанията на повечето вюъри за бъдещето е свързано с доста по-малки общества. И някакъв вид минималистична култура. Може би това не е най-подходящата дума. На мен ми изглежда нещо като вид скандинавско... или холандско. Архитектурата изглежда по-проста, всичко в описанията изглежда някак си по-просто. Но по отношение на понижение на телесната температура – не, нямам данни. Ще ви кажа обаче нещо друго, което получавам като информация. То може да се види в литературата и вече се случва. Това е понижението на плодовитостта на мъжете. Плодовитостта на средностатистическия американец се е понижила чувствително. Освен това нараства броя на двойките или пък на жените които избират да нямат деца защото се страхуват от бъдещето. Със сигурност в бъдеще ще видим доста по-различна структура на семейството. Това което ме порази докато разглеждах тези данни е, че когато бях част от групата за дискусии към Министерството на отбраната, която си партнираше с Технологичния институт в Масачузетс относно иновативните технологии в бъдещето... или пък групата на Смитсоновия институт с всички тези футуристи. Всички те бяха обсебени от темата за пренаселването на планетата. Сигурен съм, че си спомняте за това, защото беше огромна тема. Всички твърдяха, че ще има толкова много хора и ще ни свършат ресурсите и т.н. Аз не получавам такива данни от вюърите.

 

ДжМ.: Всъщност имаме и точно такъв въпрос. Има ли приблизителна стойност на това колко ще бъде глобалното население на планетата към 2060-а година?

 

СШ: Отново проблема тук е, че това е аналитичен въпрос. Не мога да дам число. Това което мога да кажа е, че когато попитам вюърите дали свръхнаселението е проблем – те или казват „не“, а в някои случаи или пък в някои страни казват, че проблема е точно обратния. Има свръхниско население. Не съм изследвал защо точно това се случва, но това в което съм уверен е, че първоначалните притеснения които започнаха през 70-е и 80-е години заради потенциално свръхнаселение в бъдещето не се оправдават.

 

ДжМ.:Значи всъщност може да имаме свръхниско население?

 

СШ: В някои части на света – да.

 

ДжМ.: Има следния въпрос: какво мислите относно дистанционно наблюдение на бъдещето, което обаче да бъде свързано с „хакване на реалността“. Например за доказване на теореми, специфични теории или пък за разбиране как пси способностите биват разбрани научно.

 

8

 

СШ: Не съм сигурен, че напълно разбирам този въпрос, но ще се опитам да адресирам някои части от него. Едно от интересните неща в близо 60-е години в които правя тези изследвания е, че има определени неща, които можете да направите така че да манипулирате точността. Или казано по-точно способността да придобиете точна информация. Това е важното. Има две конкретни неща. Едното е свързано с „нуминозността“. Това е процес на съгласуваност. Когато имате голям брой хора, които например наблюдават нещо – особено когато това се случва в емоционално състояние – като в религиозен храм... Това което знаем е, че колкото по-голяма нуминозност има дадена цел – независимо за какво точно става дума... толкова по-лесно вюърите могат да я опишат. Все едно виждат неонова светлина. Дистанционното наблюдение в много отношения е все едно да търсите в Google. Аз задавам въпрос на вюърите и те се отварят към аспекта на нелокалното им съзнание и така придобиват информация. Така че ключа в цялата тази работа е, че всичко се свежда до информацията. И едно от нещата които научаваме е (и вече има нарастващо убеждение в много учени), че това което наричаме „реалност“ е фактически информационен феномен. Или с други думи вюърите придобиват информация. Ако минем в друга категория – тези които изследват „инкарнациите“ следят също за някакъв тип информация под форма на рождени петна или белези от „минали животи“ или пък хора, които идват с определени атрибути. Та това което идва между животите... не значи, че вие самите се връщате защото не е така. Но когато Висшият Аз (който е нелокален аспект) манифестира друга личност – той го прави използвайки информация от минали инкарнации. Така че нуминозността е процес обогатяващ информацията. Друго което знаем е, че може да оказва ефект върху способността на хората да описват разни неща и това е ентропичния процес. Тук нямам предвид само физическата ентропия. Ако „нуминозното“ е движение към съгласуваност, ентропичния процес е движение към „некохерентност“. И не просто физическа такава, а също и информационна. Лично аз смятам, че това е една от причините поради които някои хора виждат духове. Това което виждат е информационна архитектура, която се задържа в дадена ситуация, защото смъртта е процес на ентропия сама по себе си. Когато минеш от физическия живот в отвъдния – това е процес на ентропия. Така че тези два принципа правят нещата да бъдат видени по-лесно.

 

9

 

ДжМ.: Мисля че човекът който пита за „хакването на реалността“ имаше предвид нещо подобно на един проект в който ние двамата бяхме въвлечени. Но по това време не се случи нищо с него. Тогава работихме върху намирането на лечение за множествена склероза. Та идеята е да се отиде в бъдещето където съществува отговор на сегашен проблем, и отговорът да бъде донесен в настоящето.

 

СШ: Да, това може да бъде направено. Например, идеята с проекта за множествената склероза бе свързан с медицинския изследовател, който по това време работеше в Лос Анджелис. Той имаше 5 подхода в своето изследване чрез които да лекува МС. Всеки един от тях бе твърде изискващ откъм време и финансови средства. И както помниш, той ме потърси защото въпросът му бе „кой от петте подхода ще е този, който ще успее?“ Защото ако ги подредим по номера и му кажем, че „номер 3“ е този който ще пожъне успех и той го направи първи и действително се окаже успешен – така ще спести милиони долари. Използвал съм това и в други ситуации при които имате широк избор от възможности, така че да се избере тази която ще има най-добър резултат. Така че – „да“, можете да направите това чрез RV.

 

ДжМ.: Нека променим малко темата. Зрител пита дали лично вие или някой който познавате сте имали преживявания свързани с дистанционно наблюдение на отвъдния живот? Има и свързан въпрос и той е дали в бъдещето съществуването на отвъдния живот ще бъде по-широко прието в основните институции на цивилизацията?

 

СШ: Добре, по първия въпрос мога да кажа, че в основни линии „медиумите“ провеждат дистанционно наблюдение използвайки като източник на информация хора, които са напуснали физическите си тела. Има няколко много интересни примера. Както обаче знаете аз съм човек на данните и искам винаги да има обективно потвърждение преди да се подпиша под нещо. От тези няколко примера ще ви дам един – Фредерик Блай Бонд.

Това вероятно е име, което не познавате. Той бе археолог който реконструира катедралата в Гластънбъри – това е един от водещите християнски храмове във Великобритания. Той локализира всевъзможни неща и успява да го направи използвайки автоматично писане. Което бих казал, че по същество е просто друга форма на дистанционно наблюдение. Защото както казах – има много начини по които да го направите. Та той и друг военен офицер стояли на една маса като и двамата слагали ръцете си върху една и съща химикалка. Задавали въпрос и медитирали след което химикалката започвала да се движи. Понякога тя изписвала различни неща и по този начин те били един вид наставлявани. Когато пишех за тези неща в своята книга интервюирах доста стари хора, които бяха работили с този човек и те ми казаха, че не разбират добре какво се случва. Той просто идвал сутринта и казвал къде трябва да отидат. Броял стъпките в полето и в даден момент просто казвал, че следва да се копае на точното място. Дори им казвал какво точно ще намерят и след разкопаването в действителност намирали артефакта. Така той успява да реконструира катедралата в Гластънбъри и да намери параклиса на Едгар, който е обект на много дискусии по това време, локализира и няколко погребения и всякакви други неща. И прави всичко това след като успява да установи контакт с монасите, които са построили катедралата и хората от абатството, които били наричани „наблюдателите“. Всички те го наставлявали чрез автоматичното писане. Те му казвали какво да прави и къде да ходи. Така че можете да използвате нелокалното съзнание, а медиумството е просто друга форма – още едно проявление на нелокалното съзнание. Можете да го ползвате за да контактувате със същества без физически тела и да получите информация. Когато работех по „Проект Александрия“ и се опитвахме да намерим двореца на Клеопатра – което и направихме... няколко от вюърите с които работех бяха също и медиуми и твърдяха, че Клеопатра ги напътства и им казва къде се намира двореца. Те го маркираха на картата и в действителност се оказа, че е точно там. Така че можете да използвате информация от безтелесни същества, която след това можете обективно да потвърдите. Има и други такива случаи, но в общи линии отговора е „да“. А какъв беше втория въпрос?

 

ДжМ.: По-голямо приемане от статуквото на задгробния живот.

 

СШ: От това което виждам в данните свързани с 2060-а идеята, че съзнанието е каузално, се е превърнала в основа на науката. Т.е. до 2060-а това вече е факт. И в резултат на това биват правени изборите на глобално ниво. Отново бих искал да кажа, че това е свързано с избора на различни технологии, като се има предвид влиянието, което те оказват върху „матрицата на живота“.

 

ДжМ.: Още един въпрос в тази връзка от Джон Алекзандър. Дали по-мащабното приемане на факта, че съзнанието продължава да съществува след смъртта на тялото има влияние над човешките взаимоотношения – както на лично така и на международно ниво?

 

СШ: Това е въпрос на който самият аз се опитвам да си отговоря, но не съм съвсем готов да го направя. Това което получавам от данните е, че целия мироглед на хората се е променил в бъдещето. Хората имат представа „кои са“. Мястото им в обществото също се възприема по-различно от сега. Това което се опитвам да установя и все още не мога, но ако не успея ще направя допълнително проучване... но вие знаете, че в източните култури съществува концепцията за „карма“. Идеята че информацията преминава различни бариери и влияе на събитията във вашия живот. И в тази връзка изборите които правите в този си живот ще повлияят на ситуациите в бъдещите ви манифестации на вашия „Висш Аз“. Става въпрос за бъдещи ваши самоличности. И това само по себе си променя целия начин по който гледате на света и изборите които правите. Защото осъзнавате, че на определено ниво ще ви държат отговорни за това което вършите. Така че от данните които получавам имам усещането, че в бъдещето хората са организирани доста „по-комунално“ отколкото днес. Те са по-осъзнати за взаимодействията между тези общности. Дали това само по себе си променя начина по който правителствата се отнасят едни с други – все още не знам отговора на това.

 

ДжМ.: Имам и друг въпрос в който се посочва че Рей Курцвайл е предвидил, че т. нар.сингулярност“ ще се случи до 2045 г. Така както го разбирам – това е точката в която компютрите ще постигнат съзнание. Виждате ли нещо подобно във вашите изследвания, което да се отнася до тези предсказания?

 

СШ: Идеята че ИИ става осъзнат? Не, бих казал, че не виждам това. Лично аз имам някои проблеми с тази теза. Този човек е направил доста полезни неща и аз дори съм в един от неговите бордове. Но това е доста материалистична гледна точка. Не мисля, че ние можем да създадем съзнание. Мисля, че ние самите сме творение на Съзнанието. А цялото съзнание е създадено от някакво по-голямо Единство. Не мога да ви кажа с точност как се е случило това. Но идеята, че машините ще се превърнат в съзнателни същества – не, не виждам нищо подобно. Това което обаче виждам е, че те ще вземат много от решенията които сега считаме за съзнателен избор на хората. Това ще се случи защото те ще оценяват вероятностите за даден изход. Но това не е същото като съзнанието.

 

ДжМ.: Мога да оценя по достойнство, че вида анализ който правиш изисква много търпение и цялостен преглед на данните. Много от хората които виждат крайните резултати всъщност не виждат множеството стъпки, които са били вложени в целия процес. Някой дори може да се откаже от отчаяние и да каже, че дистанционното наблюдение просто няма как да работи и всичко това са някакви „пълни глупости“.

 

СШ: Това разбира се би бил погрешен извод. Но ще се съглася с теб относно нещо друго. Дистанционното наблюдение не е „магически куршум“. Не е нещо което да избегне „работата“. Това е техника и както всяка една техника която оценява информация... Всъщност аз получих идеята за изготвянето на „консенсусен протокол“ от много сфери, но и защото съм бил разследващ журналист. А както знаете ако практикувате разследваща журналистика не се осланяте само на един източник. Разпитвате и други източници и след това анализирате по кои точки те имат съгласие и по кои нямат. А в разузнавателните среди – защото съм бил част и от тази сфера – те на практика правят същото. Гледате всички парченца и се опитвате да проумеете къде е консенсуса. Така че и аз правя това. Разликата е че източника на моите данни се намира в нелокалното съзнание.

 

ДжМ.: Изглежда имате уникалната способност да изследвате области в които други хора се страхуват да навлязат. Тук отново ще се върна на археологическите проекти. Малцина са тези, които дори са се опитвали да пробват, а вие сте постигнали резултати на няколко пъти.

 

СШ: Вярно е. Всъщност ако трябва да съм честен с теб де факто бях изненадан от това което се случи през годините. Просто защото бе изключително продуктивно. Дори мога да кажа, че наскоро получих предложение за друг такъв проект, който все още не знам дали ще се осъществи. Все още водя разговори с един човек, който иска да локализира някакви неща. Разсъждавайки по темата съм си задавал този въпрос. Защо толкова малко хора реално го правят. Защото е много скъпо. Разбира се това е просто част от проблема. Инвестициите в парапсихологията са толкова мизерни... Ако се върнете назад през 70-е и 80-е или дори началото на 90-е години на 20 век, когато университети като Принстън или Станфорд правеха такива изследвания – те оперираха с бюджети от порядъка на $1-2 млн. на година. Ако се върна пак на „Проект Александрия“ който дискутирахме – този проект струваше около $600 хил. през 1979г. Да кажем с инфлацията, това днес се равнява на $3,5 млн. И част от проблема е, че на практика няма никакво финансиране. Хората които се занимават с подобни проекти много трудно получават финансиране. Не знам по каква причина, но имах късмет. Запознахме се с хора които бяха заинтересовани, разполагаха с пари и искаха да финансират. Но приложенията на нелокалното съзнание... вижте изненадан съм, че хората не се фокусират повече върху това. Много съм изненадан и дори обезсърчен, че не можем да минем предела и да възприемем, че цивилизацията ни е базирана на индивидуални избори, които пък се базират на индивидуално съзнание.

Когато имате колективно съзнание имате възможност да създадете цивилизационна промяна... Когато голям брой хора се фокусират върху нещо – буквално имаме промяна на реалността по обективно измерим начин. Но цивилизацията също се променя. Така Ганди осигурява независимостта на Индия – без война. Той успява да промени съзнанието на хората там. Или това което направи Мартин Лутър Кинг с гражданските права. Дали е прокарал някой закон или пък са били дадени много пари? Не. Той промени съзнанието на хората. И това което извеждам от данните за 2050-а и 2060-а е, че в нашето бъдеще ще имаме култура, която се основава на идеята, че живеем в МАТРИЦА НА СЪЗНАНИЕТО. Наскоро четох различни материали затова колко сме зависими от животните, насекомите и т.н., но много хора не си дават сметка за този факт. Особено за пчелите – защото 70% от храната която консумираме зависи от опрашването свързано с пчелите. А те са под огромна заплаха. Така че когато осъзнаете, че живеете в „матрица на съзнанието“, а не в Авраамовата трактовка, че има господство над Земята... тогава почвате да мислите как това, което вие и другите хора вършите, се отразява на цялата матрица на съзнанието. Това променя съзнанието. Виждам това особено в данните за 2060 г. Там света бива описван от различна перспектива. И тя е, че всички сме взаимосвързани и взаимозависими... Всички тези интервюта които аз и ти правим променят начина по който хората оценяват и възприемат нещата. Светът към който трябва да преминем трябва да се основава на благоденствието, а не на печалбата. Може да имате печалба, но трябва да се фокусирате преди всичко върху благоденствието. Когато приключа с анализа на данните за 2050-2060 – това може да се окаже най-значимия резултат.

 

ДжМ.: Още един много интересен въпрос. Каква е ролята на религията през 2060 г.? Отшумяла ли е или се е засилила?

 

СШ: Ако погледнете какво се случва в САЩ сега виждате как милиони хора се отдръпват от религията. Отчасти това се случва заради трансформацията на християнството в САЩ в „христофашизъм“. Термин който аз измислих и вече виждам, че и други го използват. Но мисля, че терминът е добър. Личното ми мнение е, че религията (без значение коя точно) е емпирична наука базирана на наблюдение. Хората са се научили да я ползват на база собствените си наблюдения в продължение на хилядолетия. Но в крайна сметка става дума за нелокално съзнание. Ако видите големите религии с милиони последователи, а не култовете и сектите – всички те започват с това, че някоя конкретна личност има преживяване с нелокално съзнание. Христос е кръстен от Йоан, отива в пустинята, медитира и се пробужда. Мохамед отива в свещена пещера и също има преживяване с нелокалното съзнание и се пробужда. Буда отива в ашрам за да учи медитация и се пробужда. Та... когато погледнете основните световни религии... имам предвид, че хиндуизма е толкова стар, че няма някой конкретен човек който да се сочи за негов основател... Но ако видите основните религии, които имат основател става ясно, че този индивид е имал преживявания свързани с нелокалното съзнание и се научава да медитира. Защото всички тези истории са за това как тези хора се пробуждат, започват да медитират и се превръщат в това което стават исторически. Така че от моя гледна точка религията е свързана с това как да се отворите към нелокалното съзнание. Ако махнете догмите това което остава и е много ясно... е, че има няколко съвпадащи елемента. Мястото на което отивате да медитирате, те на практика отиват на идентични места. Дали си християнин, будист, хиндуист, евреин – няма значение. Защо отиват на такива места? Защото както споделих по-рано е намесен принципа на нуминозността, тъй като индивидуалните действия свързани с преднамерено наблюдение правят едно нещо много по-нуминозно.

В религията същото това нещо се нарича „свято“. Това което религията нарича „душа“ в науката бихме го нарекли „Висш Аз“. Пророчествата, проговарянето на различни езици, внезапното изцеление – всички тези неща са примери за проява на нелокално съзнание, нелокални възприятия или „смущения“. Има два вида феномена в основни линии, макар че може да се окаже, че е само един. Функционално са 2 вида. Нелокални възприятия и нелокални смущения. Това е цяла друга тема в която може да се навлезе. Но така или иначе ние знаем, че там където хората се събират и считат това място за „свещено“ – ако те пеят, бият барабани, танцуват и т.н. мозъците им започват да се синхронизират. Дължината на вълната се уеднаквява. И когато това се случи някои индивиди (но не всички и само понякога) имат преживявания свързани с нелокалното съзнание. Почват да говорят на чужди езици, правят предсказания и могат да лекуват. Това се случва независимо в коя точно религия гледате. Така че от моя гледна точка религията е свързана с разбирането, че вие сте проявление на Съзнанието, а не просто оживено месо.

 

10

 

ДжМ.: И накрая да завършим с едно такова питане... Може ли дистанционното наблюдение да причини странични ефекти?

 

СШ: Имаш предвид... о да, да, отне ми известно време да смеля въпроса. За да станете добър вюър трябва да се научите да практикувате медитация ежедневно...

 

ДжМ.: Но как това е свързано с потенциални странични ефекти?

 

СШ: Ами страничният ефект е, че просто ще спрете да вършите всички негативни неща които правите. Искам да кажа, че не всички странични ефекти са негативни. Това което не разбрах във въпроса когато го зададе е презумпцията за „негативни странични ефекти“ от дистанционното наблюдение. Ако приемем въпроса по този начин – то отговорът е „НЕ“. Но мога да кажа, че има някои много позитивни странични ефекти. Особено ако развиете умението да медитирате, което ще ви направи по-добър вюър. Идеята че има само едни техники които работят просто не е вярна. Има много различни методи за достъп до нелокалното съзнание. Но това което е по-важно от самата техника е способността да придобиете и поддържате осъзнаване фокусирано върху намерението. А начинът по който да го постигнете е чрез ежедневна медитация. И ако го правите можете напълно да препрограмирате вашето съзнание.

 

* *

 

След тази доста пространна информация относно бъдещето на нашата цивилизация и още куп други взаимносвързани теми, човек лесно може да си даде сметка до каква огромна степен контекстът е ключовият фактор задаващ „правилата на Играта“! Понякога дори е изумително как дадени теми могат да бъдат дотолкова изопачени и преобразени чрез простото им в вкарване в конкретен шаблон. А ако този шаблон е достъпен до масовото съзнание – това обстоятелство има капацитета да затвърди още повече зададената рамка на нещата добавяйки допълнителни детайли в нея. Т.е. тук парадоксът е, че е напълно възможно за огромна маса от хора (особено за тези, живеещи „на запад“) всичко казано да звучи много градивно и смислено. Отново ще повторя, че голяма част от казаното за „дистанционното наблюдение“ всъщност е напълно вярна. Представената картина за света и мотивацията, стояща зад определени „световни решения“ обаче, е нещо, което лесно може да те накара да се хванеш за главата и да се чудиш откъде да започнеш с разсъжденията. Защото въпреки очевадната политически пристрастна интерпретация на купища феномени, с които се сблъскваме сега и в бъдеще... то тези данни не могат да бъдат пренебрегнати и отхвърлени само заради тяхната „коварна опаковка“. Казано още по-директно, тук под въпрос са поставени интерпретацията и анализът на получените данни. Начинът по който функционира „земната платформа“, обаче предлага възможност за промяна дори когато на пръв поглед има сериозен консенсус по дадена тема. Или казано направо – бъдещето на Земята не е фиксирано и може да бъде променено независимо дали „Нострадамус“ или някой друг го е „предвидил“.

Всъщност най-очевадната липса в цялата тази „презентация“ (и особено поради факта че в нея са намесени много метафизични въпроси) са тези „други области“, до които дистанционното наблюдение може да достигне. А именно всички тайни проекти, разигравани на „земна почва“. Някак си е прекалено странно как така един толкова „любопитен“ човек, задаващ си хиляди „интересни въпроси“, не се е сетил да пита точно за тези... които биха преобърнали картината радикално! Още повече при положение, че редица други представители на RV общността го правят по един или друг начин. Защото в поднесената амалгама виждаме една странна сплав от конвенционални теми, примесени с метафизични концепции, а един огромен отрязък от „реалността“ просто липсва. Същият този отрязък, който „статуквото“ нарича презрително „конспиративни теории“. Сякаш хората през живота си никога не са виждали що е то „заговор“ във всевъзможни форми, сред които и най-цитираната „корупция“, срещу която „всички се борят“... и не могат да допуснат, че „заговори“ съществуват и на много други нива по веригата... стигайки до т. нар. „духовни нива“. А термини като „заговори“ и „конспирации“ могат да звучат мнооого по-различно, когато към уравнението бъде прибавен и набиращият бясна скорост екзистенциален въпрос за „симулацията“, „виртуалната реалност“, „холографската вселена“ или казано по научно му – „квантовата реалност“.

В същата тази връзка, погледнато през нашата родна гледна точка следва да се каже, че особено в последните години скептичният (към всичко) по своята природа българин стана още по-скептичен... но към световния глобален наратив. Само преди няколко месеца разтревожени „анализатори“ с „добродетелни имена“ алармираха, че проучванията им показват как над 50% от българите вярвали в „конспиративни теории“ и това било „много тревожно“. Само че от една друга доста по-забавна гледна точка това е просто елегантният начин да се каже, че те просто не вярват на „глобалния наратив“... на тази „измамна приказка“, писана с „изкуствен интелект“, който не може да прозре фарса и пародията, които задава...

Затова сега като мощен жокер в уравнението на помощ идва „духовната карта“, която да предложи така нужната причинно-следствена връзка и на всичко отгоре да ни накара да се почувстваме истински виновни за всевъзможни проектирани събития от типа: проблем-реакция-решение. Или казано хумористично: ПР2 :) Та същият този „пиар на втора степен“ плете своята кошница върху „квинтесенцията“, че всички човешки проблеми са свързани с „климатичните промени“, в дъното на които стоят „хората“, защото не живеят по начина, по който наративът повелява. От ООН дори впрегнаха едни „симпатични животинки“ с рептилоидни черти да ни четат морал по въпроса. А това, че може да има още хиляди други причини за тези „изменения“ (за които основната маса даже и не подозира) – за това, разбира се, не може да се каже и „гък“. Оттук насетне (подобно на лавина) тази основна причина за човешките нещастия „стартира“ де що проблем можете да се сетите по света.

 

Започвайки хронологично коментара по някои основни точки от „презентацията“, на първо място като че ли изниква думата „пандемия“ – при това в множествено число. Както казват и вюърите „пандемии ще има“. „Професионалният анализатор“ веднага вижда „пряката връзка“ между нещата и (разбира се) за „пандемиите“ естествено са виновни климатичните изменения плюс (разбира се) „Батман“ или ако това ви идва малко в повече, може просто да минем на „версията с прилепа“. Честно казано, дори аз лично не мога да се сетя за някаква друга възможна причина :Р Да де... ама проблемът е, че дори и последният селски идиот разбра, че май има нещо гнило в Дания – при това не само защото поради същата тази причина там избиха над 15 млн. норки. А на всичко отгоре точно и заради това и яко замириса!!![8] Ей на това му се казва да разиграеш архетипното пророческо Шекспирово послание с класа. Но иначе всички са много „притеснени“ за екологията и „околната среда“. Все пак лайтмотивът на живота ни отдавна се е претворил в термина „да се хванем за зелено“. В допълнение явно „световните институции“ редовно следят RV проектите и даже вече имат „таен план“ срещу новата предстояща пандемия Х. Човек би си казал, че тези планове ги съставят разни „пирати“. Но едно трябва да е „ясно“ – тайните проекти са конспирация, но тайните планове за спасяване на света са „благодат“. Да се чуди човек на двойните стандарти срещу „всяването на паника“.

Излизайки от ироничния тон обаче на много хора вероятно им е убягнал факта, че „вариантът“, който предизвика истинска огромна световна паника, но де факто бе и причината за края на тази конкретна пандемия, се казваше... ОМИКРОН.

Сега... какъв ли е шансът 20 г. преди това събитие, „материал“, който по всички критерии би бил обявен за „конспиративен“, да твърди, че една от основните извънземни фракции се казва... ОМИКРОН.[9] Та... когато „конспиративните теории“ започват да се наместват по толкова странен начин „в реалността“ глобалният наратив почва солидно да се пропуква. Изводите всеки може да си направи сам.

 

Засягайки темата за „извънземните фракции“ трябва да се признае „финесът“ с който анализаторът на RV данните представя личната си визия, свързана с „наблюдението“ на човечеството от нашите „космически братя“, следящи с трепет как ще спрем да замърсяваме околната среда.[10] Предвид тоновете информация по темата, която може да откриете в сайта и книгите на Издателството – дълбокият анализ на тази „естетична манипулация“ е безпредметен. Все пак като някакъв вид синтез може да се каже, че извънземните играчи ни „наблюдават“ толкова, колкото и създателите на парка Westworld „наблюдават“ своите творения в едноименния сериал. Само да не си помислите, че им се месят по някакъв начин! Това, „разбира се“, не може да се случи, защото нали извънземните съблюдават „Първата директива от Star Trek“ :Р

По-интересната връзка обаче е свързана с покачването на морското равнище, за което има солиден консенсус и сред вюърите. Всъщност за същото говори един още по-екзотичен източник с тази разлика, че контекстът в който го прави пряко засяга именно борбата на фракциите за развитието на времевите линии. В допълнение той казва и че има много различни нюанси в това как точно ще се проиграе тази карта, защото имало и много по-благоприятен за хората сценарий във връзка с „наводненията“. Което още на този етап следва да ви говори, че дори на глобално ниво времевата линия не е фиксирана и всичко се проиграва чрез налагане на „съгласия“, което се явява и динамичен процес. Трябва да се отбележи и фактът, че и другият източник също споменава Япония като тежко засегната държава при тези евентуални бъдещи процеси. А в тази „локация“ дори погледнато чисто исторически има много сериозни напластявания, които говорят за конфликти, разиграващи се на „съвсем друго ниво“, за което вече е било писано.

Част от същите тези конфликти „на друго ниво“ биват свеждани до масовото възприятие (особено в западната цивилизация) чрез драматично представената от анализатора на RV данните – „велика схизма“. От представеното изложение читателят веднага „се светва“ кои са „добрите герои“ в този „филм“ и те, разбира се, са баш същите които статуквото не спира да излъчва (още повече че интервюирания сам признава, че подкрепя Рей Курцвайл, което обяснява и корпоративния вкус оставащ в устата след прочетеното от него). Само че избраният сценарий е изтъкан от толкова много логически и всякакви други пукнатини, че прекалено бързо успя да генерира обратен ефект, яхнат от „космическите сили в опозиция“. Всъщност огромният парадокс т. нар.„консервативно“ да изглежда толкова атрактивно (за голяма група от хора в конкретния времеви прозорец) се дължи на обстоятелството, че „либералното“ се опитва да прокара едни „свободи“, отнемайки десетки пъти повече други такива. А „консервативното“, което винаги е спирало прогреса... в момента се опитва да отстоява тези свободи, потъпквайки „новите“.

Разбира се, тези два политически модела не са нищо друго освен маски, които да прикрият истинските играчи на шахматната дъска. Нещо повече – както и с много други неща тези шаблони динамично биват сменяни от „ползващите ги“ – просто защото са инструмент, който е актуален в даден контекст. И единия и другия модел могат да бъдат безкрайно тиранични, когато имат абсолютната власт и изглеждат като „спасителен пояс“, когато са в опозиция. Същото важи в пълна сила и за процесите на „религиозния фронт“. Когато масовите религии буквално се подчиниха на „новия пандемичен ред“ отделни техни фракции бяха припознати като спасителния пояс, който да даде някаква светлинка в тунела. Процес, наречен от анализатора – „христофашизъм“ визирайки най-вече съпротивата около налагането на „пандемичните и следпандемичните ценности“. Виждате колко лесно е една и съща дума да бъде използвана от опозиционни фракции за едни и същи „феномени“, визирайки противоположни тези, когато има предварително съгласие, че думата олицетворява нещо негативно. Неслучайно бяхме писали за обратната страна на палачинката, когато Илон Мъск заяви, че „пандемичните мерки“ са фашистки.

Колкото и парадоксално да изглежда на пръв поглед... именно в ожесточения конфликт между различните (извънземни) фракции се крие възможността за изразяване на „свободна воля“ в рамките на една толкова сложно изградена „симулация“. Затова и така наречената „велика схизма“ от по-висша гледна точка осигурява много повече възможности за различни проявления и сценарии в космическия експеримент, който бива провеждан на планетата Земя. Експеримент, който съдържа безброй пластове в себе си, правейки така, че да изглежда като нещо напълно различно чрез промяна на „фокуса“.[11]

Точно поради тази причина цитираният от СШ „вампирски капитализъм“ може да се окаже дори по-малкото зло в сравнение... с „вампирския комунизъм“. Всичко зависи от каква перспектива гледате на нещата. От гледна точка на изразяване на свободна воля и себеосъзнатост при всичките недъзи на двете системи... в единия случай имате далеч по-голямо осъзнаване, че нещата зависят и се случват от и чрез вас. При другия сте част от кошера, изпълнявате петилетни планове и всяка една благодат се „изсипва отнякъде другаде на централно ниво“. Всичко това, разбира се, е твърде относително и всеки един строй може да дава по-голяма или по-малка свобода в зависимост от редица други фактори и нюанси.

Един от ключовите фактори във връзка с темата за свободната воля в контекста на земната Игра без съмнение се крие в... паричната система. Няма нужда да се влиза в детайли защо това е от изключителна важност. Просто защото във всяка една система винаги присъства форма на „пари“ – дори и при тези, в които те са привидно забранени или липсващи. Просто имат друга форма и изражение, които обикновено не се асоциират с „пари“, там където се ползва директната версия на понятието. В случая цитираната в интервюто дума „кеш“ е изключително важна не заради формалното обяснение на термина, а най-вече заради принципа, който стои зад него! Забележително е как в последните години дори конвенционални политически анализатори които бягат „като дявол от тамян“, от това да коментират конспирации, започнаха детайлно да разискват въпроса. Защото дори на това сравнително конвенционално ниво на възприятие вече за мнозина става ясно, че липсата на „кеш“ всъщност буквално означава робство! Защото самото значение на робството е човекът, произвел различни видове „блага“ чрез труда си, да не може да ги използва и някой да може с лекота да му ги прибере. Защото ако някой има властта да ти отнеме всичко, което сам си създал, с просто натискане на копче (каквито възможности дават така наречените цифрови пари) – това е перфектно описание на робство. И тъй като този факт отдавна премина границата на „конспиративното“, то вече е основна политическа тема и част от „великата схизма“.

Тук следва да се отбележи, че паричните изражения постоянно биват модифицирани съобразно трендовете на цивилизацията. Затова когато иде дума за „кеш“, не става въпрос непременно за хартиени пари. Става дума за възможността да разполагаш с това, което си изкарал (без някой да ти се меси как да го ползваш), като това, разбира се, може да има различни цифрови алтернативи, които симулират принципа, който стои зад понятието. Защото от една малко осъзнавана перспектива – всеки път, когато плащате за нещо на база своя личен избор и воля – вие го утвърждавате на различни нива в тази реалност. И определено има значение доколко този процес е свободен или не. Има огромно значение и какво можеш да си „купиш“ – или по-точният термин – „размениш“ с парите, които притежаваш. От данните на вюърите бива извадено заключението, че „кешът“ в бъдещето не е наличен, но това може да се дължи само на буквалното възприемане на понятието. Така или иначе отсега е достатъчно ясно в каква посока ще се развият нещата – поне от едната страна на „схизмата“ с „пръстовите отпечатъци“ и „ирисите“. Децентрализираните криптовалути обаче носят потенциала в себе си да бъдат някаква алтернатива на „кеша“. А предвид новите трендове в „изкуствения интелект“, човек следва да се замисли дали „схизмата“ съвсем резонно няма да се прояви и в това направление. Защото, ако съдим от някои предварителни заявки, то нещата определено отиват в тази посока.

 

Друго интересно наблюдение, което прави впечатление, е засегнатото в интервюто потенциално мощно „слънчево изригване“ или „буря“, която може да промени радикално нещата в цивилизационен план. Ето тук всъщност (наред с редица други технологични манипулации) следва да бъдат търсени по-сериозните причини за „климатичните промени“. Това, което всеки нормален човек би предположил, е че когато става въпрос за космически „природни“ феномени – човек просто може да наблюдава безпомощно това, което се случва. Взаимодействието на планетата Земя със Слънцето бива проигравано на толкова много нива и пластове на реалността, че отдавна е прозряно от извънземните фракции като един от най-ефективните варианти за модификация на времевите линии. Този процес се е разигравал много пъти в човешката история (включително и през 20 век, като един от примерите е описан от Майкъл Топър в „Матрицата IV“). Точно защото живеем и участваме в много сложна виртуална реалност и симулация – методите за нейната модификация също са многобройни. Някои от тези методи и инструменти обаче са от по-висш ред в сравнение с други, защото всичко следва да се базира на „правила“, които на свой ред могат ловко да бъдат заобикаляни индиректно. Една от причините Земята да се намира под тройна „карантина“ и изолация от останалия „космос“ се крие в обстоятелството, че в процеса на надцакване при опитите за модификацията на взаимовръзките Земя-Слънце – многократно е правен опит за налагане на глобален катаклизъм. „Контрареакцията“ елиминирала проблема чрез създаване на допълнителен слой „изолация“ и по същество – нов пласт виртуална реалност. По същата тази причина данните на вюърите относно потенциален катаклизъм, причинен от Слънцето, са доста размити. Не трябва да се пропуска възможността именно подобен „космически жокер“ да доведе до описаната „Матрица на Съзнанието“, при която реалността бива радикално променена. Тази описана матрица обаче може да бъде проиграна в твърде много варианти, някои от които доста зомбиращи и от „кошерен тип“. Всъщност въпросът за „Слънцето“ е толкова архетипен, че е представен подобаващо дори в култовия филм... „Матрицата“. Там „добрите сили“ се опитват да „спасят човечеството“ като правят опит да затъмнят именно „Слънцето“. Момент... дали това вече не сме го чували по новините? :Р

 

Което обаче ни връща на един друг твърде вероятен сценарий – този на „смесената виртуална реалност“. Ако в крайна сметка се реализира дори частичен масивен „природен катаклизъм“ – това може да доведе и до различен тип „парцелиране“ на отделни територии, които да формират своя собствена реалност на земната арена. Този феномен винаги е бил наличен и дори и в момента усещането за реалността може драстично да се различава в различните точки на планетата. Дори само заради различния тип законодателство. Но е напълно възможно този процес да се задълбочи. Представете си до каква степен би се проиграл контрастът след пълното навлизане на т. нар. ИИ. В крайна сметка нивото на свободна воля и възможността за преживявания може да варира в различните земни локации – доста по-драстично отколкото е сега. Това ще зависи до огромна степен и доколко изолацията ни от други „съседни реалности“ ще бъде повдигната. Но от индивидуална гледна точка всичко опира до личния контекст, който позволява съзнателно участие в много повече сценарии чрез смяна на фокуса.[12] Именно контекстът има потенциала да преобръща всяка една ситуация и от безнадеждна тя да става дори комично абсурдна. Нужно е само на сцената да се появи един магьосник :) Защото, както вече са казали някои философи... единственото константно нещо във вселената е промяната.

 

 

Материали, свързани с темата:

(Холографска) Симулация в развитие 

Най-мощният инструмент за промяна на реалността

Обратна хипноза и пробуждане (интервю с иновативен терапевт)

Древните окултни практики на суфите

Вътрешната сърцевина на реалността

Излъчватели в холограмата

Астрално събуждане, астрални тунели и технологията на Сивите

Особености на локалната земна игра

Тайнственият замък и човешката цивилизация на луната Япет

Фокус, настройка и обстоятелства по време на прехода в отвъдните реалности

„Изкуствената“ времева структура на Земята (интервю с участник в проекта Монтоук)

Силата на мълчанието

Подземната „германска“ база в Антарктика

Войната на виртуални реалности преминава в нова фаза

Влиянието на паралелните цивилизации в нашия свят (интервю с европейски политик)

 

 


[1] Сега просто всичко бива вкарвано под общия термин „дезинформация“ независимо дали става въпрос за ултраконспиративна „теория“, касаеща извънземни и тайни проекти... или профанен светско-политически скандал за отклоняване на вниманието.

[2] Изключително добра илюстрация на този процес може да откриете в сезон 3 на „Star Trek: Voyager“, в епизода, който се казва „Coda“. В него става ясно как въпреки всички увещания и заплахи, целящи, главният герой да влезе в конкретна „симулирана извънземна матрица“, (представена доста изкусително), всичко това може да се случи само след като бъде дадено съгласие. Точно както в най-лукавата реклама, която можете да видите! Вие я гледате, но можете да не се съгласите с нея (стига да знаете достатъчно подробности за продукта, който ви се презентира).

[3] Впоследствие Стефан Шварц прави още много подобни интервюта с други водещи на практика преповтаряйки същата тази информация почти дословно.

[4] Става въпрос за пасаж от Библията, който традиционно се възприема като „вътрешен глас“. В оригинал на български обаче е „тънък и тих глас“. Текстът се намира в Царе 3 глава 19, стих 12: „И подир земетръса огън, но Господ не бе в огъня; а подир огъня тих и тънък глас.

[5] Впоследствие Стефан Шварц казва, че, базирайки се на данните, е останал с впечатление... че бъдещето е фиксирано що се отнася до глобално ниво и събития, но не е фиксирано в личен план.

[6] Сините щати в САЩ са тези, в които управляват „демократите“, а червените – тези, в които управляват „републиканците“.

[7] 1 градус по Фаренхайт, е 5/9 от един келвин (или от един градус Целзий).Това е температурна скала, лишена от всякаква строга формална логика. Поради тази причина в днешно време тази скала почти не се използва (международно са приети градусите по Целзий и по-строго научните келвини). За ненаучни цели градусите по Фаренхайт все още се използват в Съединените щати и в някои други страни. За 100 градуса по своята скала Фаренхайт е избрал телесната температура на кон, която по това време е смятана за по-стабилна от човешката, а именно 100 °F са около 37,8 °С.

[8] Както може да се види от материала на „Дойче Веле“: „Дания бе най-големият износител на норки в света. Ценните кожи се отправяха от скандинавската страна към различни пазари, предимно към Русия и Китай. Но настъпи пандемията и се оказа, че коронавирусът се разпространява и сред норките. Датското правителство нареди над 15 милиона животни да бъдат избити. Много от норките бяха погребани, а сега трябва да бъдат ексхумирани. Жителите на градчето Норе Фелдинг са доволни, че труповете на животните най-после ще бъдат отстранени. Вонята е ужасна от месеци“, казва Пале Сков, който живее наблизо. Навсякъде мирише. Не можеш да стоиш навън, толкова е отвратително“, обяснява той.Макар животните да бяха погребани най-малко на метър под земята, някои от тях започнаха отново да се появяват на повърхността в резултат на отделяните газове. Има и масови гробове, разположени близо до езера и водоизточници. Разлагането на труповете е съпътствано от отделянето на азот и фосфор, които биха могли сериозно да замърсят водата“...“ Прави обаче впечатление, че някои „действия“ за справяне с текущи проблеми подозрително гравитират около принципа – има човек – има проблем... няма човек... Само дето засега го отнасят предимно животните като след норките към момента на мушка очевидно са кравите, защото явно „много пърдят животинките“ и смущават целите на „наратива“ в борбата срещу климатичните промени. Както вървят нещата скоро най-дръзката и преследвана човешка проява при „новите стандарти“ ще се синтезира в „това просто действие“ :) А само доскоро то не предизвикаше нищо друго освен неистов смях. Така или иначе авангардните решения в тази сфера продължават да достигат нови висоти по отношение на „фарса“. Така научаваме, че ще борим климатичните промени като изливаме сода каустик (натриев хидроксид) в... океана. И други подобни „иновацийки“.

[9] Това изключително странно съвпадение е в пълно съзвучие със стандартната практика важни ключови думи, свързани с проекти и имена на сериозни играчи, да бъдат натоварвани с още купища други вериги от значения, така че в масовото съзнание най-висшето възприятие на посланието да остане в пълна мъгла.

[10] Донякъде иронично, същите тези „братя“ бяха наречени от нас „добродушни космически боклукчии“ в „Долината на златните тронове“.

[11] Включително дори и като „риалити шоу програма“ за много извънземни наблюдатели.

[12] Към това следва да се добави един още по-важен фактор и той е „креативността“. Всъщност някои философи са осъзнали... че креативността превъзхожда самото „съществувание“. Въображението може да създава, без да ползва референция към предходни състояния. И не е задължително зависимо от предишни преживявания или данни... нито от тяхната комбинация. Така че въображението е способност. чрез която можеш да твориш бъдещето, точно както миналото или настоящето.

 

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 388 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8729960Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License