Из „Мъдростта на Рамала“ Печат
Статии - Езотерика
Написано от H.   
Петък, 29 Януари 2010 22:21
 
Прави на другите това, което би искал те да направят на теб; защото не е важно какво ти правят, или казват другите; записва се само това, което ТИ правиш или казваш.

Винаги има някой, който ще оцени изразходваната от вас енергия. Но дали изразходвате тази енергия само за да получите признание и благодарности от другите за да се почувствате добре, само защото търсите признание за онова, което сте направили, или изразходвате тази енергия, както би трябвало – просто защото искате да изразите най-възвишеното от себе си във всичко, което правите? Ако отидете в пустинята и построите много красив пясъчен замък, малцина ще го видят. Вероятно ще се разруши след няколко дни. Тогава защо да го строите? Строите го, защото сте там и защото искате да творите. Затова построявате този пясъчен замък с най-висшето на вашето съзнание, строите го заради радостта да го съградите, да използвате таланта, който ви е дал Създателят. Вие не сте в пустинята и не строите пясъчен замък - всяко нещо, което правите, се наблюдава от някого. Ако работите със съзнание, дори когато лъскате пода, можете да промените Света. Защо създавате? Защо строите къща, засаждате градина, сътворявате нова рокля? Какъв е смисълът, след като рано или късно ще оставите всичко? Какво ще стане тогава с къщата, роклята? Можете ли да си спомните какво сте създавали преди в Египет, Рим, Гърция? Не. Тогава защо създавате? Защо създавате днес, когато знаете, че ще умрете утре? Защо изразходвате тази енергия? Защото това, което създавате, е съзнание – вие градите съзнание с начина, по който творите. С това се занимава този Свят – с натрупване на съзнание, защото именно това взимате със себе си, когато умрете: съзнание. Идвате на този свят само със съзнание и си тръгвате само със съзнание. Всичко останало остава тук. Затова физическата енергия може да се оприличи на глина за моделиране. Това е
всичко. Прекарвате живота си в моделиране! Именно енергията, която влагате в моделирането създава съзнание -
съзнанието, което ви прави божествени.

Всички сте свети. Всички сте божествени. Всички сте едно.

Такава е истинската същност на жертвата: да пожертваш живота си за доброто на цялото, макар да знаеш, че не си сгрешил и не си виновен. Само един човек може да го направи. Човекът, който се е примирил със себе си и със своя Създател.

Макар, че Бог оставя малка светлинка в края на тунела, всички вие очаквате голям прожектор! Но пътят на истината в това опасно време никога не е добре осветен. Единственото, което можете да направите, е да вървите стъпка по стъпка, като използвате наличната светлина. Трябва да се интересувате само от настоящата стъпка. Не се тревожете за края на тунела, или за пътя към него. В края на този тунел е смъртта – тя надхвърля въображението ви и е толкова ярка, че всяка част от съществото ви се огрява и се вижда истинската й същност. Затова не се страхувайте от мрака, нито от края на тунела.
- Проблемът е, че сме толкова тленни.
Такива ще бъдете до деня на своята смърт, но вашата тленност се контролира до голяма степен от Създателя ви. Няма да привлечете към себе си нищо, което не сте избрали. Помислете – коя култура или нация е по-велика – тази, която триумфира, или тази, която прави жертва?

Вие притежавате толкова по-голям потенциал от мен, защото аз мога да стоя и да ви говоря, но това не променя вашия Свят. Мога да ви вдъхновявам, мога да ви мотивирам, мога да разговарям с вас, но нищо повече – докато вие притежавате физическата способност да трансформирате Света. Може да създавате с ръцете си, мотивирани от сърцата си. Намирате се в едно от най-великите училища за обучение във Вселената. Един единствен живот на Земята струва колкото хиляда от висшите нива. Земята е едно от най-великите училища, защото тук съществува най-голямото зло, а човек се нуждае от него, за да оцени най-голямото добро.

Вие сте богове в развитие.

Проумейте, че всичко на Земята е едно. Човекът, който сега седи до вас, дори никога да не сте го виждали, е ваш брат и вероятно ви е бил брат в минал живот. Жената, която ще срещнете утре е ваша сестра и вероятно ви е била сестра в минал живот.

Трябва да предприемете една важна стъпка. Трябва да се оставите в Божиите ръце. Трябва да видите Бог не само в себе си, но и във всички останали около вас. За някои това ще бъде крачка на сляпа вяра със затворени очи, но трябва да я направите. Трябва да кажете, че ще поставите ръката си в ръката на вашия Създател и ще следвате Неговия план. Това е същността на осланянето. Трябва да приемете вашия Създател като източникът на всичко, от което се нуждаете в живота и да знаете, че ако работите за тази Божественост с най-възвишеното от себе си, всичките ви нужди ще бъдат удовлетворени.

Затова ви моля, в този критичен момент на земната еволюция, да се замислите къде стоите. Налага се да го направите, защото ви остават броени дни до мига, когато ще бъдете оценени и съдени. Трябва да вземете решение. Трябва да отстоявате истините, в които вярвате. Трябва да заявите – това съм аз, в това вярвам, такова е разбирането ми за живота и така ще живея или умра. Зърното ще бъде отсято от плявата и само най-еволюиралото съзнание ще оцелее физически. Всеки скок в съзнанието е и крачка нагоре по еволюционната стълбица не само за вас, а и за цялото човечество. Избраните се наблюдават най-внимателно. Делата им се записват. Такава е отговорността на еволюцията. Затова днес направете крачка напред и помислете - къде стоите? Дали всичко, което ви даваме трябва да го повярвате или да го отхвърлите и ако то е Истина, не трябва ли да стане част от съществото ви? Помислете, защо ни е да разговаряме с вас, каква е целта ни. През идващото хилядолетие само на душите с определено съзнание ще се позволи да се върнат на тази Земя и да живеят на нея. В течение на 2000 години Земята ще се обитава единствено от еволюиралото съзнание, а после постепенно ще започне повторно въвеждане на по-низшето съзнание.

В момента на Земята има голямо неравновесие. На земно ниво има толкова много нееволюирали души, че задушават еволюиралите. Няма достатъчно мая, за да втаса тестото – ние се стремим да възстановим равновесието между маята и тестото.

Предстои трансформация – някои континенти ще потънат, някои ще изплуват. Затова нека просто кажем, че предстоят велики събития и че преживяването им ще предизвика голям тласък в човешката еволюция. Едно от нещата, които трябва да осъзнаете е, че докато приближавате момента на това, което ще нарека “максимално спасение”, ще имате моменти на “максимално изкушение”. Двете вървят ръка за ръка. Сега света може да се оприличи на казан за топене на метал – нечистите примеси на златото и среброто изплуват на повърхността. На повърхността изплува много зло. Затова човечеството се натъква на много изпитания, често му се налага да избира. На всяка страна или мнение ще се противопостави друга страна или мнение. Това изисква да упражнявате великия дар на подбора. Характерът на вашия избор и мотивите за този избор, те всъщност представляват отделянето на зърното от плявата. Мнозина ще следват пътя на злото, но запомнете, че можете да стигнете до вратите на Ада и пак да се обърнете. Следвате пътя толкова дълго, колкото сами пожелаете. В света ще има много страдание, но не повече, отколкото човечеството може да разбере и понесе. Мнозина ще останат непокътнати от епидемиите. Ако тялото, духът и умът ви са чисти, ще останете незасегнати от повечето неща, които ще преминат по лицето на Земята.

Никога не сте сами. Ако сте сами, то е по ваш собствен избор. Вие сте специални същества на една много специална планета. Зачитайте този огромен дар.

Запомнете, че злото е живот, произнесен отзад напред (от англ. Live = живея; Evil = зло)! Или живеете, или сте лоши.

Ще станете свидетели на събития , които ще ви разтърсят. Виждате как светът се движи по непонятен за вас начин. Всеки ден деградацията на човечеството се влошава. Човекът сякаш става безчовечен. Не допускайте това да ви засегне. Това е времето на Армагедон. Това е времето за отсяване на зърното от плявата. Ако сте зърно, не обръщайте внимание на плявата, защото вятърът на еволюцията ще я отвее. Ще остане само зърното, но то трябва да бъде чисто, здраво и силно. Сега ни трябва точно такава сила, такъв пример, такова съзнание. Затова, бъдете верни на себе си. Бъдете верни на тази вътрешна светлина и я изживейте. Оставете я да грее
така, сякаш животът ви зависи от това, защото наистина е така.

Притежавате свободна воля да променяте маршрута, по който ще извървите пътя на съдбата си, но не можете да промените самата съдба.

Със сигурност най-голямата трагедия на човечеството е, че след като е било надарено с Божественост, според която да живее и еволюира, е поругало тази Божественост.

Същността и съдбата на някои хора е да страдат. Същността и съдбата на някои хора е да бъдат болни. Приемете го. Докато човечеството има избор, докато има добро и зло, някои неминуемо ще избират злото.


 
scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 248 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 533
Брой прегледи на съдържанието : 8188406Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2022 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License