За метапрограмирането Печат
Статии - Езотерика
Написано от H.   
Вторник, 02 Февруари 2010 18:38

 

Концепцията на Метапрограмирането е съвсем проста: програмираната система започва да програмира сама себе си. Метапрограмирането започва в този кратък миг когато една сценарирана (pre-scripted) програма съзнателно започне да "презаписва" себе си...Първата фаза на метапрограмиране започва, когато една чувствителна същност започне да взема автономни решения. Спомняте ли си вкуса на първите опити за автономност - първите пъти, когато съзнателно отказахте да се подчините на своето внимателно и устойчиво програмиране отвън...? Какво напрвихте? Пуснахте си  дълга коса...? Обръснахте косата си...? Направихте си татуировка...? Останахте през цялата нощ навън...? Избягахте от къщи...?

Спокойно, всеки съзнателен човек минава през този период на иницииране. Бунтът е първият знак за автономно мислене. Тези състояния на автономно мислене биват няричани понякога "играене"/"разиграване", тъй като въпросната същност "изиграва своите вътрешни емоции" навън, в нормалните си поведенски стереотипи... В този опростен модел "нормалното човешко поведение/мислене" е външното програмиране, а "играещият" е първият знак за пробуждащата се способност за вътрешно програмиране..

Така ли е обаче, всъщност???

Тъжната истина е, че повечето младежки бунтове днес са изтъркани до баналност, мелодраматични и тотално сценарирани, нагласени... към системата. Светлината на бунта е програмирана чрез кукловодите на поп-културата. Онези момчета/момичета по Mtv си бръснат главите и си правят татуси... Joe Camel and James Dean казват, че е ОК да се пуши... Готино е да висиш по улиците цяла нощ с мацките, насмъркан до козирката, и дори да се замесиш в някой скандал - всички хлапета по телевизията това правят...

Колко лесно е да бъдем манипулирани... До каква степен слушаме родителите си? А приятелите си? Какво да кажем за духовните си водачи? А материалните - шефове и други власти? Да, всеки от тях си има собствена програма за нас и непасването в нея може да доведе до изключване, детрониране и "екскомуникация", депортиране, арест, отричане, смърт и откровено пренебрежение... Дори музиката, книгите, които ни дават да четем и останалите безумни развлечения запълват свободното ни време с различни програми:  Изпий това! Облечи това! Завиждай на онази/онзи! Зле ли ти е...? Вземи това лекарство! Понягога се  чувстваме бомбардирани от усилената работа на тази Колективна програма - как да бъдем по-продуктивни уважавани и ценени членове на Обществото...

Като членове на обществото, ние постоянно внимаваме да спазваме нормите на Колективната програма, да бъдем "в крак с нещата", да работим по своята част от механизма й, за да получим в крайна сметка своето седмично възнаграждение... Това усилва Колективната програма, и когато тя стане толкова мощна, че спрем да си задаваме въпроса за съществуването й, ние просто започваме да я следваме... Ставаме само-обучаващи се роботи, прекарващи основна част от живота си в спазване на работен режим, изпълнен с донякъде прикрито чувство за вина... Когато "напреднем", започваме да набираме нов персонал за Колективната програма, който обучаваме внимателно в правилния начина на гледане на "задължителните неща по телевизията" ('A "Must See" TV') в четвъртък вечер...

И така - докъде води всичко това? То свършва, когато спрем да се подчиняваме на външни програми, диктуващи действията/мислите/чувствата си, и започнем за "презаписваме" своята собствена програма. Този процес наричаме Метапрограмиране - и той започва и свършва във вас и вашата вътрешна същност. Вие сте единият и единствен движещ модул в Системата на Съзнанието, на всички възможни програми, едновременно... Виждате програма, която не ви харесва? Прекратете я! Виждате такава, която много ви харесва ? "Откраднете" я, но я трансформирайте в нещо друго... Пренастройте всичките си Предпочитания/Preferences, просто ей така... Бъдете творчески настроени! Забавлявайте се с "настройките" си. Идеологическата пъстрота прави Системата на Съзнанието гъвкава и готова да се адаптира към всяка ситуация. Една проста програма, следвана и изграждана в годините с усърдие и постоянство е доста по-трудна за моделиране/ъпгрейд, и с времето е обречена да закърнее.
Тази програма може да е генетична, лингвистична, правна, математическа, митологична, дигитална, символична, квантова, честотна, космична или всепроникваща. Няма голямо значение каква е... Първата стъпка е простото осъзнаване, че програми има. Научаването как да се "презаписва върху вече записания диск", как да се моделират тези програми е втората...

Изкуство ли е метапрограмирането? Да, от най-висока класа... Когато познаеш своя собствен код, се научаваш да проникваш/променяш тъканта на самата Реалност... (Open Mind Before Operating)

Между другото, хората никога няма да спрат да ви казват какво да правите, какво да мислите, как да реагирате, какво можете и какво не можете да правите... По-лесно и удобно е да прекарате остатъка от живота си, следвайки кодове, пред-писани от някой друг, но дали за това е този живот? Ако искате да оказвате влияние върху света, започнете да презаписвате програмите си още сега, докато все още има време за това! И продължавайте да го правите... Всяка програма се нуждае от рефреш, окуражаване, или усъвършенстване. Но с правилните настройки всичко се постига за нула време!

 


Stay tuned!
James Kent

Превод: ultrafutur

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 359 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 540
Брой прегледи на съдържанието : 8511660Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2023 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License