Увод в Орфеистиката Печат
Статии - Езотерика
Написано от H.   
Вторник, 02 Февруари 2010 21:26

 

Орфей не е нито от слънчева, нито от галактична, нито от супергалактична верига. Той идва направо от центъра на ултрагалактиката. Не казвам ултравселената. Не че не е свързан с ултравселената, но той се роди като монада в ултрагалактиката, наречена Палн. Ултрагалактиката Палн носи на световете нещо неизказано прекрасно. То е съчетаването на радостите в единно Битие. Може да се каже, че Орфей проведе този импулс съвършено на Икло. Не мислете, че драмата му с Евридика произтича от негова или нейна непълноценност. Напротив, това са велики души, които първо съставят сценарий на един земен живот, още докато са в глъбините на своя свят, и после само изиграват сценария за създаване на митове, които да подкрепят хората във вековете. Разбира се, дори Учителите се покриват с булото на Майа и забравят сценария, за да преживяват всичко с истински силни чувства, защото инак те биха били само актьори, които имитират чувства. Имитирането може да въздейства, но не променя структури. Евридика беше и е сродната душа на Орфей, която опита слизането в Хадес, за да прочисти подсъзнанието на земното човечество от лошите вибрации на канибализма, от черното магьосничество.
"Орф" има кабалистичен смисъл - "Отваряне на Радости Физически". Това е славянски превод, но може да се открие и древнотракийското му значение. Не случайно "Орфей", макар и напълно обезобразен като приложение, се намира по табелките на заведения, бутилки и концерти... Хората имат нужда от отваряне на физически центрове за изживяване на радости. Красотата има проекции на физическото поле в трите главни спектъра - светлинния, звуковия, осезателния. Има много да ви се говори за тях, но сега Орфей отвори астралните тела на много свои сънародници за преживяване красотата на физическото поле, обаче не това на Митраически или Дионисиеви вибрации, а според кълна на Слънчевото начало. Не случайно умът на Д. се насочи към Орфей, защото в момента има такъв аспект. Научете се да Ми искате информация във връзка с аспектите или Ме оставете Аз да определям темата.
В случая, ти остави на Мен да диктувам, докато завърша този увод в орфеистиката. В това ще има и конкретни случки от живота му, които ги няма в нито една легенда, за да напишете пиеса и за Орфей.
Орфей е свързан с "ор" на всички планове, за които говорихме. "Орф" на ваш език значи още Слънцето (буквата “О”), реалността (буквата “Р”) и поляризираната материя (буквата “Ф”). Така че, “О” вибрира на божествения свят, “Р” - на духовния, “Ф” - на природния (физическия). Затова той е Учител на пълната хармония във всички светове, което донесе и неговата космическа драма, защото носи щастие на душите, които попадат в един неустроен свят. Орфей трябваше да попадне в този свят, за да покаже пътя на човечеството как да се освободи от лунните култове, които са "Ф" в азбуката. Луцифер го съдържа, но като "фер" или "фор" - носител. Материята е носител на Духа. Преди много столетия, праматерията беше в стадий на освобождаване от зоната на Духа, за да се индивидуализира не по програма, а чрез поляризация на това, което наричат "сел" - висшата същност на Луната. Реалността на духовните светове е отиване по пътя на съвършената програма, затова там грешки са абсолютно изключени. Но Бог създаде един нов свят, който искаше да направи съществата независими от сценария, па макар и най-съвършен. Това неизбежно вложи в душата им елемента на поляризацията и възможността за грешка, която се корени в естеството на еволюцията. И така - сценарият си е сценарий. Той е абсолютно необходим , защото е еталонът, матрицата, високият идеал. Но духовете, които не са минали през природно въплъщение - може и да са серафими и никога да не са правили погрешки, - нямат шанс да попаднат в божествения свят, тъй като са само изпълнители, а не индивидуални творци. Затова е казано в свещените ви книги, че човекът стои по-горе и от ангелите.
Орфей бе първият велик Учител, който положи основите на индивидуализацията. Ако някога ви попитат какво ново даде Западът на Земята, то започва от Орфей. Егоцентрацията на Изтока, която много лесно може да мине за индивидуализация, да не ви лъже. Тя има своето място в съвършения човек, но без индивидуализация води до егоизъм. Орфей трябваше да бъде един от първите западни, балкански праобрази, който, заедно с Прометей и Одисей, да докаже на човечеството, че единствения път към божествения свят е самоотричането, че страданието е отказване от себе си. Но това е вече самоотричане съзнателно, не сляпо, т.е. тук за пръв път се разграничи мъчение от страдание. Орфей трябваше да загуби Евридика на физическия план. Това значи лишаване на кристалната решетка от проходящите токове.
Това създава дълбока драма, защото животът е единство между форма и съдържание, а на Балканите формата кристализира за сметка на съдържанието. Това беше урок и за черната ложа, защото дори и тъмните духове са подвластни на любовта и страданието. Лишавайки Орфей от Евридика - или Аза от Душата, - Небето в онази епоха създаде един неистово мощен импулс да се търси загубената психическа същност - какво значи друго Орфей, освен това (или Прометей)? Само този, който е загубил своята половина, може да изпитва такава огромна нужда да я открие отново!
Кондензацията на Аза в диамантена тръба изхвърля жаждата за откриване на психическото начало в най-недостъпни области на Битието. Египет, например, никога не би могъл, дори и при най-големите си посветени, да изкачи тези езотерични върхове, които изкачи тракиецът, балканецът, балканският славянин. Защото никой не знае, че жената Евридика имаше египетско произхождение. А Египет роди на Земята човешката душа. Разлъчването на Орфей от Евридика беше нужно за разделяне на египетските от европейските култове. Защото, ако нещата бяха продължили в духа на Египетската Агарта, Земята нямаше да оцелее.
Кога прецсийното Слънце минаваше през Козерога?
Тогава беше Орфическото посвещение. Тогава Орфей пак беше на Земята, но по това време той трябваше да възпитава душите, летящи в облаците, за началния стадий на кристализация.
За тази вечер - само още нещо. Не забравяйте, че има и течни кристали. Това е синтез между Орфей и Евридика на физическото поле. Съвременната наука навлиза в истината, че течните кристали са навсякъде в живота. Изразител на живота са течните кристали. Без тях светът щеше да е безцветен, а цветът е една от трите четки на Орфей.
Орфей слиза отново на Земята! Когато човечеството бъде на техническо ниво да създаде компютърен екран с течни кристали, лично Аз чрез Орфей ще рисувам на него. Не идентифицирайте Орфей с определена личност. "Тялото на Зората" на Христос е Орфей, също както Христос, в края на този век, ще се изяви чрез мнозина. Разбира се, ще има, и вече има доминанти - пазете ги като зеницата на окото си!
Но, както ви говоря сега, така ще ви предавам и образи от Вселената, и музика.
Не става дума за присъствие, а за теургия, т.е. някои от вас ще са жреците на Новата Култура. Когато се научите да контактувате даже не в кръг , а в сфера, тогава ще се включа Истинският Аз. Методи ще ви дам изобилно. Аз имам много свободно време - вие сте зле с времето. . . Но всички тези методи са още патерици. Когато вие развиете тялото на хиперфизата и ултрафизата, тогава, както вече казах в Звездните приказки, направо през очите ви ще прожектирам изображения от звездните светове. Ако хипофизата се развива чрез единство на съзнанието, то хиперфизата се развива чрез самонивелиране на единството на съзнанието. Защото в хипофизата единството на съзнанието засега се регулира от природата.
В йога за пръв път се регулират несъзнателните процеси. В бъдеще ще направите първосигналните си функции второсигнални. Тогава ще се разцъфти хиперфизата. Сега е един голям лунен цикъл на еволюцията, при който Бог е много толерантен към вас и ви позволява да правите каквото си искате. Оттук и изкривяванията. В царството на хиперфизата ще оживяват само тези, които обичат, любят и са граждани на Вселената. Но дойде ли епохата на ултрафизата, ще настане Царството Божие на Земята. Засега не може да се обясни. Тя е орган на седмата раса. От нея има наченки в някои американци. Много бледо изразено, но близко до истината, може да се каже, че ултрафизата има за задача снемането на единството на съзнанието в нещо още по-цялостно, а именно, силата да сме слаби. Само един паралел за размишление: сегашната вселена е вселена на силните взаимодействия, а бъдещата - на слабите. Орфей имаше развита хипофиза. Не си мислете, че вашата е вече развита. Орфей днес е променил името си, защото поляризацията вече е снета в тригонализация. Името му е Оридeл. Ако го призовавате с това име, ще ви се обади.
Аз нямам име, но имам обяснение: "Онзи, Който е всякога и навсякъде отговаря мигновено". Тъй като йерархиите не са всякога и навсякъде, те не отговарят мигновено. Затова, това тук не е медиумизъм. Методът може да се нарече "холизация" на западен език; или "единение" - на славянски.
Орфей се нарича "българин" от Учителя, защото България е най-древната страна и прабългарите не са дошли нито от изток, нито от запад, нито от север. Истинските прабългари следва да се считат коренното население тук, дaли всички култури на човечеството. Българин значи "Божествен ъгъл на Любовта, годен абсолютно ревниво истината да носи". Ревнивият в Божественото е Мой! Ревнивият в човешкото е враг.
Оридел означава "Образ на Радостта, Истината, Духа, Естеството, Любовта".

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 343 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 542
Брой прегледи на съдържанието : 8582532Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License