Езотерика и пари Печат
Статии - Езотерика
Написано от H.   
Вторник, 02 Февруари 2010 22:49

 

(Материал, който писах през 2010-та за форума на xnet, който бе на няколко пъти разширяван извънконтексуално. Отделните постове са отделени с "***".)

 

Въпросната статия има няколко измерения, основните от които са философско и езотерично (двете са преплетени и трудно могат да се разглеждат като отделни точки, затова и ще преливат в долните редове) и именно на тях ще наблегна, защото само по тях съм сигурен, че мога да кажа нещо отчасти смислено, което евентуално да стигне до по-голям брой съзнания. Най-голямата ми надежда е да разсея някои откровени заблуди (съобразно вижданията ми) относно някои псевдо-езотерични позиции, които доста хора (вярвайки си повече отколкото е здравословно) са заели.

 

От моя гледна точка има много неразбиране за това как езотериката (или образно казано можем да наречем „някои нива на знанието”) и парите са свързани, що се отнася до началните етапи, в които човек се учи позовавайки се на външни източници.

 

На първо място, знанието няма цена и това трябва да е ясно на всички, а ако не ви е, някой ден ще ви бъде, бъдете сигурни. И тук визирам истинското знание, а не нещо, което е останало просто прочетено. Говоря за това, което е интегрирано във вътрешното същество, за който процес, прочетеното се явява просто помощно средство (но в някои случаи ключово). И в момента не говоря като издател на книги, а като човек, който е вървял и продължава да върви по един дълъг път в тази посока.

 

Нямам намерение да правя пълнеж от общоизвестни на всички истини, но въпреки това, трябва да си кажем и някои такива.

Живеем в материален свят. И всеки един, който е човек (с душа) е избрал доброволно да изживее тази реалност заради нужния опит, който трябва да интегрира, макар за това да е нужно да преминете през десетки системи от рептилиански тип. Това включва всичкото щастие и мъка, който този свят може да предложи. Също така включва преживявания от социален, чисто битов тип, в стил „рутина” и изцяло духовни такива, отнасящи се към пробуждането и връзката с Висшата ви Същност. Има нюанси на сливането между двете, има и крайности в проявлението им. Това също зависи от това, от какво имате нужда в тази инкарнация.

И тъй като за тези редове е важен именно птичия поглед над крайностите, именно те ще бъдат разгледани, защото всички други вариации са по-приемливи от екстремностите, с презумпцията, че клонят към някакъв тип Баланс (които въпреки близостта с Него не са Такива).

 

Тъмната Страна обича контрола и печалбата „от въздуха” и точно затова нейните методи се диктуват съобразно целите им. За представителите на този вид мислене най-важното е печалбата на всяка цена, като това (нека не се заблуждаваме), може да бъде поднесено увито в множество различни опаковки, дори в много случаи (и все по-често наблюдавано) именно под формата на „безплатен” подарък. Отделно от това, най-честите мантри, които можете да чуете от тези хора са „бизнеса си е бизнес” или „нищо лично, просто бизнес”. Въобще човек може да си зададе въпроса, защо всичко свързано с пари за тези същности бива отделено и следва различни правила от това на другите процеси протичащи във всекидневието? Фрази от горния тип са просто извинение за грубото прерязване на гърлото, което предстои при сблъсъка с тях, кулминиращо в свръх-задачата им – правенето на пари. Сякаш именно заради това, което се опитвам да обясня, вчера ми казаха, че Иван Славков („Батето”), който явно току-що е издал своята автобиография (WTF?!?) е казал по телевизията нещо от рода на (цитирам по памет): „За една книга не е важно да бъде четена, а продадена”. Това ознаменува всичко и няма нужда от коментар.

Друго нещо, много актуално от години е пиратството и опита на световните корпорации да го изкоренят. Това е проявлението на Тъмната страна в чистата и? форма. Самата идея, че толкова много хора ползват безплатно нечий продукт побърква големите играчи. Единственото, което е в главите им е, че те губят пари. Те не издават книга или музикален албум. Те произвеждат продукти от хартия и пластмаса без значение тяхната духовна стойност. Те искат просто да продават и печелят на каквато и да е цена. Това е Тъмната страна. Те са маниаци на тема контрол, това е в мисловния им модел. Изкореняването на пиратството е невъзможно по няколко причини. Никоя държава не може да плени 3 милиарда души, също така никой не може да забрани на човека да бъде свободен на толкова грубо и очевидно за масите ниво. За това има други методики, които работят много по-добре от векове. Поради ограничеността си, тези същества не могат да видят и разберат, че ако позволят пиратството да се случва, те биха имали много по-малко загуби, отколкото имат сега и всичко ще влезе в релси придобивайки много по-балансиран вид отколкото има в момента. Това е така поради всеизвестната истина, че забраненото е много по-интересно от общодостъпното (и като вещ и като метод и начин на мислене). Това ще позволи на хората да свалят даден албум законно безплатно. 80% от тях ще си го купят в оригинал впоследствие! Последния актуален пример, който е дори от родното пространство бе ФСБ.

Това е нещо, което обаче няма да се промени. До няколко години очаквайте авторски права и върху жълтите павета, защото Буш е минавал по тях преди 2 години. Системата за собственичество е изцяло с орионски произход (нещо, което ще стане ясно на повечето от вас чрез „Документите Тера”). Само един Тъмен може да си мисли, че притежава каквото и да е на този свят.

 

Светлата страна е доста по трудна да бъде „хваната в крачка” за разлика от Тъмните, които са ясни на повечето хора (те не се и крият вече, за да са неясни). И това е трудно, не защото са по-малко прозрачни, а просто защото програмирането по този въпрос е огромно. Обикновено тук е момента, когато хората спират да ме слушат и извръщат глава встрани като един вид любезност (обикновено замества псувня или удар).

Светлите обожават да припява мантрата „всичко за всички”. Това е типична тяхна фантазия, която НЯМА КАК да бъде осъществена на тази планета, защото противоречи на дизайна и? априори. Въпреки това ню-ейджърите обичат да се къпят колективно в подобен род глупости, не осъзнавайки, че всичко това е свързано изцяло с тялото, а не с духа, както те обичат да вярват – нещо, което е невероятно незряло. Човекът на духа, знае, че не всичко е за всеки и че това, което е интегрирал лично е станало по Пътя на ученето и защото е ТРЯБВАЛО. „Всичко за всички” е ориентирано изцяло към тялото, защото тази мантра предполага лесния път, а по него еволюция няма. Противно на представите ви, това е просто друг вид консумативизъм. Ако всеки има всичко, то вие толкова бързо ще се отегчите от живота, че единственото, което ще ви интересува от тази пре-задоволеност е как да си теглите ножа, просто защото не сте готови на ментално ниво да имате всичко. Повтарям – не сте готови за това! Също така не сте проектирани да имате „всичко” така, както социума го разбира. Напълно възможно е да имате „всичко от което имате нужда”, но това е нещо много различно от другото.

 

Точно поради гореописаните 2 типа мислене има толкова много различно отношение към парите. Излишно е да казвам, че и двете са лишени от адекватност. Тъмните са готови на всичко за тях, докато позицията на Светлите е да делят доброто финансово състояние от духовността и не са способни да ги съвместят по никакъв начин в своите представи за нещата. Тези хора искат да останат жертви, защото това е неизменна част от тяхното амплоа. Също така те никога няма да имат финансова стабилност в живота си, защото смятат парите за нещо гнусно и по този начин не могат да ги привлекат към себе си. В същото време се оплакват, че не нямат достатъчен ресурс нужен за самото им оцеляване. Е как да имат? Въобще кръговрата е абсолютен, а тези хора са с претенцията да разбират езотеричното случване на нещата. Според тях излиза, че тези, които имат пари няма как да бъдат „духовни” или както там е точната им дефиниция. Това говори за липса на всякаква езотерична грамотност. Ако имате Баланс в живота, ще го имате в неговите всички измерения. Ще водите своя духовен живот, но ще имате и подобаващото ниво на заземяване или казано по друг начин – добро финансово положение, което да подпомага вашето желание за растеж и да не ви поставя в ролята на оцеляващ, в каквато е 90% от населението на Земята. Който има проблем с финансите в живота има проблем със своята 1-ва чакра, която е връзката ви с материалния свят (казано образно). За да бъдете в добро физическо и психическо здраве, всичките ви чакри трябва да работят правилно. Иначе настъпват дисбаланси, които ако не можете да усетите на енергийно ниво, рано или късно ще се проявят на физическо, за да ви се покаже, че нещо определено не е наред. Точно поради тази причина, много екстрасенси (в България повечето са на изключително ниско ниво) са с огромна телесна маса, защото третото им око е сравнително развито, но другите им чакри са блокирани.

От друга страна, тези хора, които имат пари и същевременно са успели да запазят своя разсъдък и интегритет, трябва много внимателно да наблюдават вибрациите около себе си и тези на самите си физически банкноти. Банкнотите и монетите сами по себе си са силно радионично натоварени с множество програми (който не знае какво е радионика и каква разликата между радионика и психотроника – да се информира) още на фабрично ниво (да, разбира се че умишлено), което се прави от специални хора със специална апаратура. Това означава, че когато ги държите, вие не ги искате (защото това е един от основните заложени отпечатъци). Вие искате да се отървете от тях, затова ги харчите. Когато видите някой друг да ги държи си мислите същото. Това се прави, за да сте постоянно без средства, затова са и тези шопинг-мании. Дори и да пренебрегнем този факт, помислете през колко ръце са минали тези пари и колко пъти те са кътани, мислени и кълнени. Смятате ли че това не се отразява на текущия им статус при контакт с вашата енергетика? Когато получите някакви пари може да ги обградите в златно или лилаво, за да изчистите програмите от тях. Така може временно да разполагате с парите си.

Кредитните карти от своя страна са имплантирани по същия начин. Те са натоварени с вибрация и мисъл-форми за дълг, дълг и отново дълг. Това ви вкарва в положения, от които можете да се измъкнете енергийно и социално много, много трудно. Някои хора остават там цял живот и дори се самоубиват. Точно по тази причина кредитните карти са широко промотирани като начин на мислене и живот и ако отидете на запад (и особено Америка, за която повечето от вас знаят така или иначе) ще видите, че там всичко е на виртуално ниво и пари в кеш вече почти не се носят и дори ви гледат странно в магазините ако предложите такива.

Религията от своя страна, като „духовната спирка” на всички без достатъчно мозък да видят за какво наистина става дума, насърчава постоянно да давате на другите, но никога на себе си. Удобно и обслужващо същите системи, но под друга маска.

Парите символизират личната сила за някои хора, но когато се ползват по този начин, това е некоректно. Както ВСИЧКО останало на този свят парите също са неутрални. Как ги печелите и използвате зависи изцяло от вашата адекватност спрямо същината на нещата.

Време е за някои от вас да осъзнаят, че ИМАТ нужда от пари. И вместо да подскачате като ощипани псевдо-духовни моми, се спрете поне за миг и ще видите, че и вие го искате. Имате нужда те да остават при вас, за да имате спокойствие на Духа, за да може той да разцъфне; за да може да се погрижите за тялото си, което в резултат на дисбалансите ви вече плаче за ремонт. Парите ви позволяват да се движите по-лесно сред обществото без да са нужни хиляди перипетии. Ще го кажа по начин, по който ще ме разберат повече хора, затова четете внимателно. Всичко което съществува на земен и неземен план съществува благодарение на Източника. Това не изключва и парите. „О, анатема, той казва, че парите са от Отеца!!!” Точно това казвам, да. Нищо не е малко или повече „духовно”, включително парите. В крайна сметка всичко се свежда до едно. И то е – как контролирате енергията по време на съществуването си и как това се отразява на физическата ви манифестация. Защото парите също са енергия и макар те да са 80% под Тъмен контрол на тази планета, те могат да бъдат използвани по начин, който да подпомага вашето развитие. Илюминати знаят това и манипулират енергийно и чисто финансово паричните потоци на Земята. За тях парите не са цел, те са средство. За власт. Защото властта не е пари, двете са нещо различно, макар да е безспорно, че са свързани. Ако някоя тъпа българска мутра с един от малоумните прякори (по избор), за които слушате всяка вечер по новините отиде във Вашингтон и поиска да стане част от някоя по-престижна масонска ложа, познайте дали ще бъде приет! Ще му се изсмеят в лицето и то не защото няма пари, а защото там, той е никой. Няма власт.

Всичко това обяснява и много други неща. Например, вярвам че много от вас, винаги са се чудили защо колкото повече пари има някой, толкова повече той се превръща в една голяма скръндза. В това на пръв поглед няма абсолютно никаква логика, но всъщност е елементарно езотерично обяснимо. Тъй като парите са свързани с множество отрицателни програми и егрегори, те се проявяват по различни начини при различните хора в зависимост от много неща, като например мисловните модели на дадения човек, неговите лични егрегори (ако служи на такива) и най-вече – личният му инкарнационен Път, което включва и контролира всичките изброени преди това.

Ако един човек винаги е бил беден и впоследствие забогатява (в момента не коментирам дали по „честен” или „нечестен” начин), то почти сигурно е, че той през целия си живот ще бъде белязан от енергиите проявили се по време на детството му – на постоянна липса и страх да не загуби и малкото, което има. Впоследствие, независимо от мащаба на това, което придобие, той винаги ще си го къта, защото е социално програмиран с нецялостност. Разбира се причините за това поведение може да са и много други – свръх-его, от което обикновено богатите страдат, невъзможност на човека да живее „тук и сега”, криейки с някаква имагинерна бъдеща цел своите средства и т.н. и т.н...

 

Малко по-практични примери.

Когато работите вие очаквате възнаграждение за труда си. И когато не ви платят вие сте нервни, гневни и отчаяни. Защо? Каква е основата зад това, че не са ви дали полагаемото? Не е заради самите пари, а защото на подсъзнателно ниво знаете, че сте отделили много от личната си енергия в някаква посока без никаква отплата и възвращаемост. Именно затова хабите енергия да се ядосвате още известно време след това и накрая започвате да боледувате като резултат от всичко. Защото отникъде не идва нищо, а само изтича заради пробивите в аурата ви. Дори идеята за бартера е вид размяна на енергия. Тя обаче е доста по-адекватна от монетарната система, защото размяната е почти равностойна ако не като количество, то като качество на трептете. Обикновено млекаря би разменил кашкавала си за хляб с пекаря и това ще бъде нещо прекрасно. И макар млякото да се изкупува по-скъпо отколкото хляба, то и двете произведения са излезли изпод ръцете им – т.е. имат голям енергиен потенциал. Докато колкото и пари да ви платят, те не винаги могат да бъдат адекватни на работата, която сте свършили. Нещо което важи особено за нашата страна. Но когато размените с някого нещо, което вие лично сте сътворили с ваш приятел, който също е сътворил нещо – вие разбирате цената на един такъв вид обмен. Той е безценен. Точно затова не може да се опише радостта когато дам наша книга на познат, който ми дава неговата. Това е нещо, което не може да бъде разбрано от страничен човек освен на интелектуално ниво. Емоционално разбиране за това не може да има, докато не се преживее.

 

В този ред на мисли, нека сега свържа малко общата теория на нещата с конкретния повод, заради който започнах да пиша всичко това. Нашата издателска дейност.

 

Сайтът ни съдържа тонове безплатна информация. Ако не можете да си позволите нашите книги, можете да ги намерите в обществените библиотеки или да направите собствено проучване по въпроса в необятния интернет. Тези, които са истински отдадени на израстването си могат да използват тази безплатна информация, за да продължат към по-големите дълбочини, които имаме да предложим.

5 години работихме със сърце безплатно за всички вас, коствайки от собственото си време и усилия, за да можете ВИЕ да имате нужната информация, която да ви помогне да махнете тази примка от врата си. Само между другото – повечето от вас дори не са казали едно „благодаря” за всичките тези години. Не че това ни наранява или спира – просто отбелязвам за протокола. Така или иначе всичко бе правено и ще продължава да бъде правено, абсолютно безкористно. Който не го вярва – е свободен да помоли профилът му да бъде заличен. Някои хора са твърде малки (ако сте на 17 няма как да схванете за какво става дума), за да разберат още мащаба на това начинание.

В същото време, знам че има хора, които поглеждат цените ни и страдайки от хронично безпаричие, повдигат рамене (в най-добрия случай – ако пропуснат да отправят критика) и продължават напред.

Ето нещо важно, което е трудно за разбиране без наличие на вътрешни противоречия у повечето хора. Това че „вината” за настоящото положение на планетата е колективна, не неутрализира вашата лична отговорност за ситуацията. И докато самите ние не сме лично отговорни, а само участваме в тази Игра, съгласявайки се с нейните условия доброволно (както всеки един от вас), ние поемаме отговорността да участваме в това, по начина, по който сме се съгласили да бъде. А се е случило да бъде с пари. И преди да бъда обвинен в езотерична демагогия ще помоля да заземите афекта си и да прочетете докрай.

Ние сме съветници, но не сме лечители или учители. Ние сме просто хора, които имат постоянство за разлика от повечето от вас и винаги сме го имали, много преди да ви познаваме. И това е почти единственото, което ни различава. Пиша в този стил заради стотиците лични съобщения и писма, които съм получавал през тези години, които искат от мен съвети за личния ви живот, за вашите собствени търсения и проблеми. И макар винаги да съм се старал да отговарям според най-доброто от това, което мога да дам, въпреки всичко има хора, които съдят и критикуват. И тъй като трябва да е ясно, че нещо, което първо не е вътре, не може да се проектира навън, сигурно ще се досетите, че тези хора не правят нищо друго освен да са твърде критични към себе си на подсъзнателно ниво. Аз (както предполагам и бившите колеги тук) не съм принуден да споделям живота си или информацията, която имам с вас. Не изпитвам абсолютно никакво състрадание към хора, които не искат да си помогнат сами и най-вече – тези, които не разбират че те са единствено отговорните за ВСИЧКО случващо се в живота им – и „добро”, и „зло”.

В този ред на мисли с публика или без – ние ще продължим да правим, това което правим. Благодарни сме на тези, които ни виждат в нашата чиста форма с всичките ни негативни и позитивни черти, без да ни критикуват за тях.

 

По стечение на случването в живота ни, в един момент логичното продължение на нещата бе да стъпим по един нов начин на същата плоскост, която вече обитавахме.

Така се зароди Издателство „Паралелна Реалност”.

Лично аз, никога не съм се самопоставял в ролята на жертва в живота си, което не означава, че не съм преживявал много от тъй наречените „неблагоприятни обстоятелства” през годините. Точно затова ще кажа следващото, не защото искам нечие съжаление, а защото очевидно повечето хора нямат представа какво означава да се издаде една книга в България.

Издателската дейност е може би една от най-неблагодарните в страната (това могат да го потвърдят и други познати издатели, които влизат този форум) от финансова гледна точка. От книги в тази страна не може да се спечели, освен ако не издавате Дан Браун или Хари Потър и това е проверим факт.

 

Издаването на една книга търпи следните етапи (като спестявам множество подточки):

1. Закупуване на авторски права (което предполага ангажиране със срокове за реализация и налага условията 7% от всяко едно продадено копие да отива за американския/или-който-е-в-случая издател). 2. Превод + редакция (и двете некадърни; налага се да правим собствени впоследствие). 3. Предпечатна подготовка. 4. Печат (най-скъпата част от удоволствието). 5. Разпространение (мафия и монопол, които взимат 45% от коричната ви цена, просто за да я поставят на глупавата си витрина; като добавим 7%, които отиват за автора 52% от стойността на всяка една наша книга отива в небитието).

 

Ако след всичко това остане нещо за вас, плащате месечни здравни + пенсионни осигуровки + заплата на счетоводител и ако и след това остане нещо за вас (макар на този етап вече да е невъзможно), плащате 10% плосък данък на края на годината, защото ако нещо ви е останало, държавата разбира се трябва да ви го вземе. Това никога не е била структура, която да ви помага, но вече съм сигурен че знаете поне това, след толкова години в този форум.

 

И ако някога сте си задавали въпроса защо на пазара вече няма книга под 15 лв., надявам се горното да ви дава някои отговори. Всичко „работи” на загуба. Отивам в печатницата с ЯСНАТА ИДЕЯ, че съм на загуба, защото на печалба ПРАКТИЧЕСКИ не мога да бъда – системата е направена това да бъде невъзможно. Правя го, защото това е Пътя ми и осъзнавам, че мога да помогна на НЯКОЙ ДРУГ в неговия Път. Знам че ако не го направя аз, няма кой друг да го направи. Някой дава ли си сметка какво изобщо казвам? Ако някой е много голям езотерик може да седне и да помисли – ей така за себе си просто – дали ще направи нещо такова ако знае предварително че е в задънена улица.

Интересно е, ако вие дадете 10 000 лв. от джоба си (пари, които естествено нямате, взели сте ги назаем), дали има шанс да искате да си ги върнете или това ще ви минава през дебелото черво като маловажно? Въпроса е поставен за тези, които искат „всичко” да е „за всички”. Поставете се хипотетично в ситуацията и с ръка на сърцето дайте отговор за себе си.

Точно така приятели. Всички знаем отговора.

Въпреки това пуснах първата ни книга безплатно, защото исках да ознаменуваме старта на нашето дело с отворено сърце (нещо което направих и със съвсем първата си авторска книга). Отново въпрос – колко от вас, в тази позиция биха направили същото? Много малко.

В резултат бях доста сериозно смъмрен от другите двама участници в Издателството. Респективно продажбите са под 1/5 от тиража, защото никой не е луд да дава пари за нещо, което го има безплатно. Това е типично българско мислене, което не подкрепям. Самият аз имам може би една от най-богатите електронни библиотеки на английски на езотерична/конспиративна тема в страната. Чета и ще продължавам да чета всичко до каквото се докопам в електронен вариант. Въпреки това обаче си купувам ВСИЧКО, което прочета и ми хареса и на български, и на английски. И това е така, много преди да започна да се занимавам с издателска дейност. Единственият начин да подкрепите даден изследовател/издател, освен моралната и духовна подкрепа, е да оцените работата му по този начин – като закупите труда му. Защото хората, особено занимаващи се с този тип литература обикновено не издават книги на конвейер. Иска се време, за да се получи нещо стойностно. Както виждате издаваме Робърт една година след книгата на Престън и Питър, а ни отне 2 години да я направим във вид подходящ за българска публика. Това е работа, работа и пак работа. Въпреки всичко знам, че ще раздам поне 1/10 от тиража безплатно, защото има хора от които просто не мога да искам пари и това е факт.

Противно на думите на „Батето” обаче лично за мен една книга трябва да бъде на 1-во място разбрана. Ако бъде разбрана, дали е харесана или не е без значение – информацията стига до Висшата ви Същност и тогава нещата не зависят толкова много от инкарнацията ви, което се явявате вие. За да се случи това обаче книгата първо наистина трябва да бъде купена. Как звучи това – не ме интересува ни най-малко. Това е начина по който стоят нещата, не съм взел персонално вселенско решение да бъде така. Т.е. – трябва да дадете нещо от себе си, трябва да има обмен на енергия. Ние сме вложили – правите го и вие. Ако се замислите ще видите, че на този принцип се крепи целия свят и нищо не прави изключение. Другото може да се нарече само по един единствен начин и това е думата, която обобщава всичко случващо се в нашата родина въобще. И думата е паразитизъм. Всеки гледа да прецака другия, защото не го цени! Не се замисля, какво е коствало на някой въпросното нещо. Не му пука за това, той дори не иска да знае – защото не влиза в работата му. Този човек не е готов на бартер изначално. Той иска само да взима. Това е грозно. И това със сигурност не ви доближава дори до любимия ви термин „духовност”.

На въпроса (който беше част от повода тази статия да бъде написана) дали ще има проблем ако новата ни книга се сканира и пусне в интернет, след като е купена. Можеш да го направиш. Не няма да е коректно предвид начина ни този път и оттук нататък, но никой не те спира. Няма да те преследвам и съдя за това :) Дали ще ми стане приятно е ясно. За тези, които не могат да дадат 20 лв. предложихме достатъчно приемливи варианти. Можем да ви я пратим безплатно при наличие на искрен интерес към информацията. Можете да си вземете книгата от библиотеките. Някой ще каже, че дори за това са нужни пари. Ами за да я сканира някой и да я пусне в нета, трябва да има скенер и интернет. Утре, когато не можеш да си платиш интернета, вината ще е отново моя, нали? Вземете се в ръце и усетете абсурда на нещата, с който се завивате, за да спите спокойно нощем. Бил съм и от двете страни на барикадата. Точно това ми дава уникална перспектива, която вие НЯМАТЕ. Разбирам стойността и на двете позиции. Смятах, че трябва да ви ги представя обективно доколкото мога.

Единственото, което мога да кажа е, че ако искате да продължаваме да издаваме редки и ценни книги, трябва да ни подкрепите поне с разбиране за гореказаното. Тези 20 лв. няма да ни направят богати, защото както обясних, това е невъзможно. Не можем да избършем задниците си дори с тези 20 лв., защото не можем да ги наречем „наши”. Не можем да направим дори това. В момента в който ги пипнем, те вече не са наши, защото трябва да ги върнем на човека от който сме ги взели. Тъй че не искам да чувам тъпни. А понеже съм сигурен, че тъпни ще има, моля спестете си ги от уважение.

Не сме издатели, за да информираме себе си. Това можем да го правим самички, персонално. Информацията винаги ще се стича при нас, без значение дали е общодостъпна до другите. Ние сме избрали да я споделим. Надявам се разбирате какво искам да ви кажа.

След всичко това, доста хора ще си кажат: „Да, има известна логика в написаното, но все пак има нещо, което не е наред.” Оттук нататък мога само да замълча, да се усмихна и да ви кажа да пораснете. Защото и аз бях там. И пораснах.

 

* * *

 

Не знам дали парите винаги са били облъчвани радионично. Така или иначе технологията за целта със сигурност съществува преди да има Млечен Път, тъй че не е това конкретния проблем. Мисля, че в миналото (колкото и е рептилско да е било то), хората са ценили повече знанието отколкото парите. Респективно ценили са повече и властта. Да, имало е психоза по идеята да имаш някакво богатство, но това е сведено по-скоро до дадени жизнени пътища. Не е било ТОЛКОВА огромна инкарнационна примка, както е това ДНЕС. Енергийното натоварване зад това, което символизират парите днес е огромно и не може да бъде сравнено с друг момент от познатата ни (поне земна) история. И тъй като днес егрегорите са изцяло свързани с този тип енергия, абсолютно закономерно е свръх-задачата на повечето хора да е златото.

Което навярно ще е по-полезно да се разбере обаче, е това, че обсъжданата монетарна система е привнесена отвън, тя е много древна и не е плод на някакви си вавилонци или финикийци. Това мисля, че вече го споменах. Т.е. - отрицателната енергия вградена в мисловния модел зад това е с много по-дълбок корен, регистър и качество, отколкото едни обикновени конспиратори като нас могат да разградят със стомашните си киселини. Което автоматично означава, че тук има много по-дълбок окултизъм от просто някакви пъпчиви илюминати, които са решили да си играят на криворазбрана кабала. Това е нещо помитащо, което не може да бъде изкоренено от планета завладяна от Орион. Може да бъде сменена формата му (електронни пари или чипове), но мисловния модел винаги ще бъде. А той е - насаждане на липса, дълг, желание за външно трупане - все неща, които ви откъсват от Висшата ви Същност. Повтарям - тези неща НЯМА КАК ДА НЕ ПРИСЪСТВАТ В живота ви. Въпросът се свежда до това (както и всичко друго се свежда до същото) - дали вие сте способни да контролирате парите си или те контролират вас.

 

Когато бях ученик и вече процеса на пробуждане в мен бе започнал, излязох пред целия клас по време на час и скъсах 5 лв. (предполагам повечето от вас знаят какво бяха 5 лв. за едно дете), след което раздадох парченцата на всеки един. Тогава бях Светъл и ненавиждах концепцията за пари, защото макар да не се иска голям интелект да се види злото имплантирано в тях, смятах че съм разбрал нещо много съществено, което малко хора виждат. Предполагам за възрастта ми това е било един вид рубикон. Естествено впоследствие се оказа, че не съм разбирал нищо и бъдете сигурни, че винаги когато си мислите, че разбирате - всъщност не е така. Това важи и за настоящия ми статус.
Както и да е. След много години съм срещал съученици от това време и те все още пазеха в портфейлите си парченцето от петолевката, която им бях дал и ми го показваха с все още нестихващ ентусиазъм, какъвто бе проявен и тогава, след самото ми деяние. Очевидно е, че са били докоснати по някакъв начин. Друг е въпроса тук, какво символизира акта на запазването на тази частица. Дали показва разбиране на това, което направих тогава или точно обратното. Предполагам и двете тези могат да бъдат защитени подобаващо. Предвид, че това, което направих тогава не е адекватно на това, което бих направил днес, допълнително ми напомня колко изкуствени са фотьойлите с корпоративна марка "правилно" и "неправилно".

Не е имало време, в което да обичам парите, затова не мога да кажа нищо фундаментално в тази посока. Но е имало такова, в което съм ги мразел. Известно време след този период стигнах до великия псевдо-езотеричен извод, че дали ги обичам или мразя - все е вид отношение, което ми вкарва автогол. "Не!", казах си аз. "Трябва да са ми безразлични! Само това ще ме издигне над тях!". Която философия разбира се, макар да ме доближи до повърхността на разбирането какво е множествения женския оргазъм, напълни портфейла ми с гуано - или образно казано - концепцията тогава можеше и да не ми мирише и да бе безценна в даден етап от живота ми, но все пак си оставаше птичи лайна на 5000 години.

След което стигнах дотам, където съм и сега (като разбира се си давам сметка, че и в момента мога да тъна до уши). А именно - нещата не се свеждат до безразличието и всички, които си мислят, че са много велики като повтарят рефрена "Парите са необходимо зло" могат веднага да станат от персоналния си компютър, да отидат до най-близкия секс-шоп и бързичко да се снабдят със сещате се какво, с което да направите нещо, сещате се къде (така ще сте по-близо до езотериката, отколкото в момента сте).

Разбрах, че няма нужда да правя нещо, за да бъда над парите. Аз по рождение съм над тях, защото съм Дух, а не тяло. Няма нужда да съм безразличен, така не усвоявам урока. Видях, че е точно обратното. Парите са неутрални (въпреки всичко, с което са наблъскани като честота), няма нужда и аз да бъда. Всичко се свежда до това дали ги разбирам или не. Ако имам разбиране за тях, те няма как да ме контролират. И дори и да споделяте тази теза, вашето разбиране, няма да бъде моето разбиране. Защото макар и еднакво изглеждащи, няма да намерите 2 идентични мидички на плажа на окаяното ни Черноморие. За тези с далтонизъм, които могат да бъдат възмутени, че влизам в поредния его-пристъп, ще вляза в ролята на бавачка и ще кажа да прочетете пак, защото ще го unzip-на специално за вас – нямащите нужната версия мозък. Независимо дали споделяме една и съща концепция за нещата, всички ние имаме различни мисловни модели КАТО ЦЯЛО – респективно – различен път, виждания и неизменно – блокажи. Това ни поставя в позицията да привличаме нещата в живота по различен начин и най-вече – с различен интензитет и качество. За тези, които продължават да страдат от липса на мозъчни нагъвания, които биха направили живота им толкова по-лесен, ще сведа нещата до консистенцията на кайсиево бебешко пюре. Конкретната ви позиция спрямо парите (дори да е интегрирана), не е гаранция, че ги разбирате или че те ще дойдат към вас по балансирания начин. За това може да има много пречки. Обикновено това са блокажи в първа чакра, върху които можете да работите по подходящия за вас начин (не, не смятам да говоря И за това). Лично за мен, добър подход са утвържденията.

Друга причина може да е просто инкарнационна – да сте решили този живот да разберете какво е бедност и оцеляване на чисто физическо ниво. Ще дам един жокер, че макар това да е високо ценено преживяване от вашата Висша Същност, едва ли случая на хората четящи текстове от настоящия тип е този. Обикновено, за да стигнете до такова знание – т.е. – за да е предложено в живота ви – можете да промените нещата. Тези, при които изхода е предрешен обикновено дори не се интересуват от духовното или просто са в такъв етап, в който направените избори са толкова необратими за момента, че не остава друго освен да се поеме личната (естествено) отговорност за тях.* * *

 

Започнах и деня си с много усмивки, когато видях че имам анонимен e-mail в кутията си (чийто съдържащ стил много ми напомня на този на един познайни(ч)к(а) – кво да праиш – привличам такивa), който прави разбор на последния ми пост. Това никога не се бе случвало досега за всички тези години и съм невероятно очарован, че темата предизвиква такъв интерес ;]] Този e-mail съдържа анализ с подчертаване, който трябва да ми покаже защо съм зле и защо философията и персоната ми смучат тестиси на вол :]

 

Нека по този повод мина за „няколко” реда в off-topic, за да кажа нещо, което мисля, че трябва да ви е ясно, но все пак...

Няма нищо по-маловажно на света за мен от мнението ви относно личността ми :] И моля ви повярвайте – не го казвам, защото „не падам по гръб” или защото правя „прозрачен опит” да защитя имагинерната си наранена гордост, която сте имплантирали в персоналния си химерен образ за мен. Просто наистина не можете да стигнете до вътрешното ми същество в дълбочина с какъвто и да е коментар (било положителен или отрицателен; и обратно – съпричастността към дейността ни е високо ценена като екип; отношението ви към личността ми обаче – не). Взимам и двете еднакво насериозно. Тоест – нула. Защото имам ТОЧНО НУЛЕВ интерес към Вашия Път и отношението му към моя. Точно както имам НУЛЕВ ИНТЕРЕС и да се запозная с вас лично, затова моля ви да спрете да искате на ЛС среща с мен; ако трябва да се видим, то ще стане без да има нужда от изкуствени уговорки.
Както моето мнение за вас трябва да е използваемо колкото разсипан сок Santal върху селски паваж, така това важи и в обратната посока. Давам този пример, защото хората по природа са турбо-егоисти и доста често разбират какво иска да каже някой, когато ролите се обърнат. Единственото, което ви е нужно да се обърнете към себе си, спрете да отдавате силата си на външни източници от чалга-езо-тип. Кой е Н., е невероятно безинтересно за Пътя ви. Ако ви е по-удобно забравете кой пише тези текстове, защото това искам и аз. Аз споделям ОПИТ. Това, до което съм стигнал. Не го правя, защото е МОЙ и искам да се ПОКАЖА. Правя го, защото други хора са правили това за мен и знам стойността на всичко това. Затова моля всички, които си мислят, че търся вниманието и възхищението ви да цъкнат стилизирания бутон „Изход” горе вдясно и по дяволите – електронната ми поща не е спам кутия, имайте малко чувство за мяра!

Друго което трябва да спомена по същия повод е, че някои хора имат проблем със стила ми. Доста от вас го намират за абнормно кисел и ненужно агресивен.

You cannot fathom the immensity of the fuck I do not give about.

Когато пиша давам сърцето и душата си и не съм лицемер, каквито са повечето „езотерици” (не се причислявам към тази група). Вярно е че преигравам с жонглирането в някои моменти, но това е напълно умишлено и съзнателно и го правя с цел (и то различна от тази да ви демонстрирам доколко мога да си служа с писмото). Също така обичам да използвам всички думи в българския език. Знам няколко езика, но намирам нашия за уникален и много богат. Точно затова пълната палитра на българския винаги (ще в далечно бъдеще) присъства в моите постове. Това, че вие смятате за недуховно да се „псува” или да се говори за органи, които са част от анатомията ни, споделя същите принципи и блокажи, които съм описал в началото на тази тема свързана с парите. Това е нещо невероятно нелепо и именно тялото и вашето социално програмиране реагира на това, а не Духа ви, който не съди и общо взето знае, че всичко е един временен водевил. И да – знам какво съм писал по въпроса за езика в първата си книга. Тези страници можете да ги пропуснете.

Целия ми стил, освен че е естествено продължение на мен самия като личност, се явява и много подходящ естествен филтър за тези, които четат нещата които пиша. Знам колко много хора са възмутени от маниера ми и това перфектно ме устройва. Това ще накара единствено точните хора да прочетат написаното. А единствено тези, които трябва да го прочетат са от значение – другите не са.
Светлите, които имат нужда да ми (Ви) казват къде съм (сте) в своя Път заслужават само усмивка, която разбира се – аз им давам :] Те имат нужда да поучават, защото смятат, че са открили. Това автоматично заключва развитието им във вертикал и го пренася единствено към хоризонтал. Изживявайте своите холограми, както аз изживявам и ще продължавам да изживявам моите. Просто не го правете на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ;] Ако можех да се видя отстрани както гениално ме съветвате, нямаше да съм все още в тази Игра. Ако вие можете да го направите – поздравявам ви, аз не съм стигнал още Там, може би защото предварително сам си режа въжето класифицирайки този процес като невъзможен на 100% в условията на 3D. Който казва, че може да се види напълно – той не вижда нищо друго освен кривия си нос.

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 354 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8729915Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License