Какво ако всичко, в което вярвате – е грешно? Печат
Статии - Езотерика
Написано от Alien   
Петък, 04 Февруари 2011 00:41

 

Живеем живота си на база това в което вярваме.

Когато помислим за истината в това твърдение, незабавно започваме да разпознаваме една изненадваща реалност: отвъд всичко друго което правим в живота си – вярванията, които предшестват нашите действия са основата на всичко което почитаме, мечтаем, ставаме или постигаме. От сутрешните ритуали през които преминаваме за да посрещнем деня до изобретенията, които използваме за да подобрим живота си, до технологията, която унищожава живота чрез война. Всички наши обществени навици, рутина, религиозни церемонии и цялата цивилизация са базирани на нашите вярвания.

Не само че нашите вярвания осигуряват структурата на чиято база живеем живота си, но сега същите проучвания, които обезценяваха нашите вътрешни усещания в миналото, показват че начина по който чувстваме света около нас е сила, която има влияние върху този свят.

 

По този начин науката влиза в час с нашите най-почитани духовни и стари традиции, които винаги са ни казвали, че нашият свят е нищо повече от отражение на това, което ние приемаме за наше вярване.

Базирамеживота си на това което вярваме за света, за себе си, за възможностите и ограниченията ни.

С достъп до такава голяма сила, която е в самите нас, да кажем че вярванията ни са важни за живота, е форма на омаловажаване. Нашите вярвания са живота! Те са там където той започва и в начина по който се поддържа. От имунната система и хормоните, които регулират и балансират телата ни, до нашите възможности да лекуваме кости, органи и кожа и дори да създаваме живот – ролята на човешките вярвания заема централна позиция в новите граници на квантовата биология и физика.

Ако вярванията ни съдържат толкова голяма сила и живеем живота базиран на това в което вярваме, тогава очевидния въпрос е: „Откъде идват нашите вярвания?“

Отговорът може да ви изненада.

С няколко изключения те произхождат от науката, историята, религията, културата и това което семейството ни казва. С други думи, есенцията на нашите възможности и ограничения, е базирана на това, което други хора ни казват.

Това осъзнаване води до следващия въпрос, който трябва да се запитаме.

Ако живота ни е базиран на това, което вярваме, тогава какво следва, ако тези вярвания са погрешни? Какво, ако ние живеем живота си покрит с фалшиви ограничения и неверни предположения, които други хора са формирали преди десетилетия, векове или дори хилядолетия?

Исторически например са ни учили, че сме незначителни петънца живот, който преминава през кратък период от време, ограничен от „закони“ на пространството, атомите и ДНК.

Тази представа предполага, че можем да окажем съвсем малък ефект върху каквото и да е по време на нашето пребиваване на този свят и когато си отидем от него вселената дори няма да забележи нашата липса. Въпреки че думите на това описание са малко остри, идеята не е толкова далеч от това, което много от нас днес са обусловени да считат за истина.

Точно подобни вярвания често ни оставят в състояние да се чувстваме малки и безпомощни пред лицето на големи предизвикателства.

Какво ако сме повече от това?

Може ли в действителност да сме много силни същества покрити с лъжлива външност?

Какво ако имаме чудотворен потенциал и сме родени в този свят с възможности отвъд нашите най-големи мечти – тези които просто сме забравили под условията, които ни държат в състояние на шок и съноподобно състояние на безсилие?

Как би се променил живота ни ако например открием, че имаме силата да премахваме болестите си?

Или какво ако изберем мира в нашия свят, изобилието в нашия живот и колко дълго да живеем?

Какво ако разберем, че самата вселена директно се повлиява от сила, която сме скрили от себе си толкова отдавна, че сме забравили дори че е наша?

Подобно радикално откритие би променило всичко.

В миналото е имало хора, които отказали да приемат ограниченията, които традиционно са формирали представата за живот в този свят. Те отказали да повярват, че ние просто се появяваме на този свят чрез мистериозно раждане, което не се поддава на обяснение. Те отхвърлили идеята, че подобно чудотворно събитие може да има за цел да живеем в страдание болка и самота докато не напуснем този свят по същия мистериозен начин, по който сме дошли. За да отговорят на жаждата си за по-голяма истина, те трябвало да поемат риск отвъд границите на своята обусловеност. Те се изолирали от приятели, семейство и общество и се освободили от това, което преди са били учени за света.

И когато го направили, нещо ценно и красиво се случило в техния живот. Tе открили нова свобода за себе си и отворили врата от възможности за други. Всичко започнало с въпроса, който бил също толкова смел по тяхно време, колкото е и днес: „какво ако нашите вярвания са грешни?“ Само когато приемем тази възможност ще открием свободата, която ще ни каже кои сме всъщност.

Моето лично вярване в случая обаче е, че не е необходимо да живеем в студена и влажна пещера по средата на нищото, за да открием отговора. Също така чувствам, че личната свобода идва с индивидуалната посветеност да знаеш кой си в тази вселена. Когато се посветим на това – всичко от начина, по който мислим за себе си до начина, по който обичаме – ще се промени.

И би трябвало, защото ние се променяме в присъствието на едно по-дълбоко разбиране. Всичко отново опира до това, в което вярваш.

И въпреки че изглежда прекалено просто за да е вярно, аз съм убеден, че вселената работи по точно този начин.

 

 

Грег Брейдън

Превод: Alien

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 1329 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8700585Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License