Окултните корени на св. валентин Печат
Статии - Езотерика
Написано от H.   
Понеделник, 14 Февруари 2011 08:27

 

heart

Отново сме в това време от годината, когато човешката жалост възвръща своята върхова форма изморена след коледните празници и се манифестира чрез една от най-преекспонираните си и комерсиални форми – любовта (когато някой днес каже любов да се разбира всъщност секс, а не любов).

Св. валентин е празник, който доказва, доколко човешките същества са се изоставили в името социалната стихия и конформизъм, а отказа за извършване на мозъчна дейност е издигната в подсъзнателен култ. Винаги ме е изумявало как може просто да се следва нещо без то да бъде проучено и разбрано и именно затова ще се опитам да хвърля светлина върху тайната история на събитието 14 февруари...

 

Преди да започна с предисторията на нещата, нека първо разгледаме самата концепция – празник на любовта. Какво е празникът изобщо? Празникът е ритуал. Ритуалът е винаги събитие от колективен характер, а не от индивидуален и не на последно място, ритуалът е свързан с рептилоидния мозък и лявото полукълбо. В този ред на мисли, единственото което празнувам (ако може да се нарече така) за всички 365 дни е 31 декември.

И така – доколко е адекватен изобщо един празник в името на любовта от философска гледна точка? Истинската любов не се нуждае от дата (нито от 2-ма човека), за да направи нещата специални и да насити атмосферата с пламък. Да очаквате ден, в който сте задължени да демонстрирате отношение към човека до вас, говори за това къде сте вие в Пътя си и доколко активни са вашите ДНК-команди. Сигурен съм, че цялата истерия около този ден скоро ще се превърне в нещо като деня на годишнината от сватбата/първата среща – т.е. – в ден, който трябва да помниш инак ще си имаш проблеми. Което не е любов, а бреме. Това не е статията, в която ще се наема да обяснявам какво е истинска любов от Духа (а не от тялото), защото фокуса ми в момента е друг. Ще кажа само, че любовта не е това, което виждате в холивудските филми, нито пък е в самия Холивуд (поинтересувайте се малко от живота на известните личности и ще разберете за какво говоря).

Осъзнатият Дух, който е наясно с принципа стоящ зад програмите в човешкото ДНК, не би мислил за любовта от гледната точка на подходящия ден, в който тя трябва да бъде проектирана, а ако изобщо реши че подобно нещо трябва да се празнува, то датата ще е всяка друга, но не и 14 февруари.

И макар всичко написано дотук да е ясно на повечето от читателите на този сайт, то трябваше да бъде казано, за да се изясни концептуалната идея зад настоящия материал.Основна постановка, предистория и произход

Който иска да разбере нещата правилно и да разбере истинските модели стоящи зад нещата, трябва да осъзнае, че празниците, събитията, символите, думите, действията и ритуалите в нашето общество имат коренно различно значение за илюминати и за широката публика. Няма и как да е иначе, ако искаш да запазиш контрол – истинските ти намерения трябва да са само загатнати и подсказани, но не показани. Например, ако си сатанист (какъвто е характера на спряганите тайни общества) и едновременно президент на САЩ, няма да излезеш по CNN и да обявиш публично вярванията си, защото ще загубиш контрола си поради обществено неодобрение. Напротив – ще се престориш на добър християнин, за да не събудиш подозрения и по този начин, необезпокояван ще работиш в посоката, която наистина искаш.

Именно по тази причина, всичко което се случва има бинарно значение – официалното такова, това, в което трябва да вярвате и истинското – онова, което е заложено в първоначалния замисъл. Това е много добре инкорпорирано и в самата пирамидална система на тайните общества – с напредването в йерархията, започвате да разбирате, че историите, които са ви разказвани в началото не са нищо повече от версията, която те са искали да знаете, а не истината за нещата.

 

За изненада на много от вас, св. валентин не е невинен социален празник, на който се прегръщаме, подаряваме си цветя и бонбонки наблюдавайки гълъби, които размахват романтично крилца на забавен кадър на фона на песен на Енрике Иглесиас.

Празника е католически, но един бърз google search (ако не вярвате на мен) ще ви докаже, че в него няма нищо католическо и няма нито една адекватна история от ватиканския пантеон, която да обясни защо празника се казвам св. валентин и защо името на този светец е свързано с любовта. Има няколко истории за светци с името Валентин, но тези истории са взети толкова извън контекст, че тази институция може да бъде съдена съвсем законно за подигравка със своето папство. Повтарям, защото за някои наистина може да е шокиращо – няма нито една конкретна история за човек с име Валентин, който да бъде свързан по какъвто и да е начин с любовна история, която да служи за оправдание на това, което целия западен свят празнува днес.

Дори някои християни започват да променят позицията си по въпроса, като например юнаците от www.biblestudy.org, които са разбрали, че празника няма нищо общо с честването на някой въображаем мъртъв светец. И ако католическата църква има някаква частична връзка с всичко, поради своята фабрикация и изкуствено налагане на този празник, то православната църква няма дори такава връзка с нещата и е още по-нелепо тази дата да се чества в България. Между другото, ако забелязвате, това се наложи в последните 10 години, а покрай него и още по-наситеното с жалост празнуване на хелоуин (което е още по-голяма пародия и ще го изследвам за вас в съответното сезонно време). В нашата страна това е феномен, който се предизвиква отчасти за пари (което след окултните причини за цялата дандания, е цел номер 1 в Америка) и отчасти поради вярването, че трябва неизменно да следваме всичко американско, иначе Рила ще се срути...

 

На въпроса. Празника е с дълбоки окултни корени и всичко различно, което чуете от това е или фабрикация или е знак, че някой не си е написал домашното (да, точно като вас).

14 февруари е езически фестивал, който (е) окуражава(л) физическата похот и нямам предвид просто петинг ;) Празнува се точно 13 дни след Имболк (1-2 февруари), който пък представлява първия ден от вещерската пролет (по езически образец). Имболк е един от 8-те пъти в годината, в които илюминати задължително правят ритуали включващи човешки жертвоприношения (жертви се правят и на други дати, но има 8, които са задължителни и Имболк е един от тях). Те започват след здрач. Прави се угощение, което продължава с часове. Често участниците са облечени в различни костюми. Това трябва да са римски тоги, викторианско официално облекло, египетски наметала или дори средновековни доспехи (костюмът зависи от празника и от произхода на обредната дата). След това започват и съответните ритуални дейности, които както знаете са извратени и няма да описвам сега. Тези събития се случват на всяко пролетно и есенно равноденствие, зимното и лятно слънцестоене, нощта преди хелоуин, коледа (което е римското празненство в чест на Сатурн), Нова година, свети валентин, 15-ти март, всеки петък 13-ти в календарната година и денят на Гай Фоукс (5-ти ноември, което и сюжет на филма V for Vendetta). Както казах, тези дни имат изцяло различни значения за илюминати и за широката публика.

Точно 13 дни след Имболк, е т.нар. св. валентин, като по този начин в събитието се отпечатва енергията на числото 13, което според някои от степените в масонството е числото на луцифер и неговия бунт (докато всъщност става дума за извънземни събития и основания – нещо, което не се знае от всички масони).

14 февруари има в основата си римските празници наречени Луперкалии, посветени първоначално на покровителя на вълците Лупрек (Империята Сириус в действие) и чествали плодовитостта. Честванията (които протичали между 14-ти и 15-ти) включвали почитането и на богинята на плодовитостта и сексуалните тайни Венера. Според римската митология тя имала син наречен Купидон, на когото дала силите да предизвиква и разваля любов. Всъщност, 14 февруари бил ден, специално избран за секс-лотарии в езическия Рим. Момичетата записвали имената си на късче хартия и ги пускали в кутия, а момчетата си избирали име на сляпо. Момичето, чието име било изтеглено, ставало сексуален партньор на избралия я, по време на празниците. Последните протичали с животински жертвоприношения и бичуване. След като се пренася в жертва коза или куче, кожите им се одират и момчето и момичето ги слагали върху голите си тела. След това момчето подгонвало момичето през целия град в опит да я хване и бичува (илюминати имат подобен ритуал и до днес). Жените доброволно се оставяли на това, защото според вярванията – носило плодовитост.

Всичко това разбира се има още по-дълбок корен, отиващ в древен Вавилон, където се чествал Нин (наричан в библията Нимрод – прототипа на Лупрек). Той не само построил Вавилон, но бил и един от най-прочутите жреци и черни магьосници, а семейството му се води първата окултна фамилия въобще (поне в записаната история). След смъртта му, жена му Семирамида (да, същата с висящите градини) го въздигнала в статус на слънчев бог. В по-късни култури, той станал известен с името баал, дарителя на живота, богът на огъня, молох и т.н. След като Семирамида родила син (на 25 декември – мда, изненада), тя заявила, че това бил преродения Нимрод. Нарекла го Тамуз и наложила вярването, че това бил обещания син на бога. Семирамида станала медиатора между този бог и народа и обявила, че хората трябва да се молят чрез нея, за да достигнат него. И така, Нимрод се превърнал в бога на слънцето, а Семирамида – небесната кралица – богинята на луната и плодовитостта. Така, вавилонците започнали да почитат троицата – Нимрод, Тамуз (които били едно) и Семирамида. Тамуз се превръща в един от най-ранните прототипи на слънчевия бог умиращ и възкръсващ след 3 дни, най-популярния от които днес е исус.

Нека обобщим и тотално разбулим окултния камуфлаж около св. валентин:

 

- Купидон, син на Венера, е всъщност Тамуз, син на Семирамида

- Венера е подчинена на Юпитер, който е главното божество – Нимрод, който е слънчевия бог във вавилонските мистерии (РА от перспективата на Документите Тера)

- Всички тези божества и техните приключения и начин на живот са чествани на 14 февруари чрез оргии и ритуални действия, които на практика са начина на живот и религия на илюминати днес.

 

Както виждате – сменят се само имената на боговете в различните култури – не и тяхното значение, не и съпровождащите ги ритуали.

Нека сега обясня защо има разлика между това да обичаш, защото е част от Духа ти (като инкарнация на Висшия ти Аз) и да обичаш в името на нещо (ритуал), което обикновено е външно божество. И защо има разлика между това да го показваш когато го пожелаеш, защото го чувстваш вътрешно и между това да го показваш на определен ден, защото така е казано. Първото е пряк резултат от взаимодействието между два Висши Аз-а, а второто е украсено с астрални елементи във външна посока. Защото всички ритуали, празници и периодични чествания се случват главно на астрално ниво. Това са глобални церемонии, които чрез колективни символи, начини на поведение (неща, които се очаква да правите на определен ден) и еднотипно съзнание, създават определена честота, към която нещо може да се прикрепи. Именно това е причината да се използват точно определени цветове, символи и мантри (пожелания) на всеки един празник, които макар и подходящо видоизменени за ползване от съвременното общество – не са се променили от хилядолетия насам. Тези неща не са случайни и са такива, каквито са с цел. Нека поразсъждаваме малко в тази посока, за да може човек освен да вижда – и да разбира.Символи и ритуали

В днешния мултимедиен свят, където всичко се свежда до контрола над съзнанието на хората е от ключово значение да се наблюдават символите, цветовете и честотите от които сме заобиколени. Цялото Творение може да бъде сведено до цвят, звук (слово) и геометрична форма. Това са и средствата, с които е създадена вселената. Всеки езотерик трябва да разбере какво грандиозно значение имат тези три компонента за случването във физическата и нефизическата вселена, а познаването и правилното боравене с тези средства – може да доведе до външно и вътрешно богатство. Илюминати знаят това и ползват и трите, като свои основни оръжия за контрол. Те ползват негативната интерпретация за целите си, но вие можете да прилагате благотворната. Точно затова трябва да разбирате пространството около вас и да тълкувате тези символи, цветове и вибрации, за да можете да организирате своя свят по свое желание, а не да оставите потока (в лицето на Тъмната страна) да управлява вас. Навярно ще напиша отделен материал някой ден за тези неща, а тук ще спомена само засягащото конкретната тема.

Тъй като рептилоидното съзнание контролира този свят, цялата мултимедия промотира цветове с нисък вибрационен праг, които са характерни за енергетиката и мисловните модели на самите рептилии. Познавайки тези цветове, можете да разпознавате прожекциите около вас, да разберете къде сте, от какво сте заобиколени и какво се цели като реакция и поведение у вас. Хора с висок процент рептилоидно ДНК имат в своята енергетика и чакри именно тези цветове, защото се доближават до мисловните модели на рептилиите. Между другото, ако можете да виждате енергийно, можете да разпознаете шейпшифтърите, защото те винаги поддържат тези цветове в енергетиката си – а цветовете са резултат от строго специфичния мисловен модел. Тези цветове са с ниска вибрация и точно затова са промотирани толкова усилено по телевизията и в модата. Между другото, ако някога ви се наложи да лекувате рептилия енергийно (не се смейте, неведоми са пътищата на Висшия Аз :Р) трябва да използвате цветовете характерни за тяхната енергетика и чакри, а не тези, които са характерни за нас, хората.

И така, рептилиите обичат много ярко червено (коледа, св. валентин) зелено (нюанса на зеления лимон), ярко оранжево (хелоуин) – това са цветовете (тези, които ще коментирам сега, иначе има и още) на техните ниски чакри, за разлика от светло червено/оранжево при нас и наситено зелено (сърце).

Цвета на сърдечната чакра при хората е нормално, наситено зелено. Когато тази чакра се отвори, развие или когато човек е влюбен искрено, тази чакра става чисто светло розова. Светло розовото е истинския цвят на любовта. Истинският цвят на любовта не е тъмно червеното, както се опитват да ви наложат подсъзнателно чрез розите (червено + зелено) и популярни символ на сърцето. И от какво сме именно залети на св. валентин? Сърца в дълбоко, кърваво червено, което няма нищо общо с любовта. Това ярко червено което виждате навсякъде в момента по магазините (както и на коледа) означава гняв, раздразнение, болка – колкото по-ярко е, толкова повече тези чувства се интегрират. Ако идентифицирате този цвят с любовта (както правят повечето хора) – няма да получите никаква такава; само ще станете по-контролируеми. Сега... не казвам, че илюминати са пряко отговорни за китайските плюшени сърца в магазина за 1 лев срещу блока ви :) Казвам, че определени мисловни модели карат нещата в света да се случват в определена посока и това е безспорна окултна истина. Със завръщането на Империята Орион, тяхната култура, начин на мислене и придружаващите ги символи, цветове и начини на поведение ще бъдат проектирани все повече около вас. И тъй като тази култура със сигурност е от древност по-дълбока от броя на чалга дисковете в колекцията ви, то би следвало да й обърнете подобаващото внимание – от древността (чиито ритуали, начин на поведение и символизъм са изцяло просмукани от тези същества) до днес, когато финала потропва волю-неволю дори на вашата селска порта. Защо тази култура се налага е обяснено в следговора на Документите Тера.

Ето още нещо интересно :) По време на Луперкалиите в чест на богинята, е трябвало да се носи нещо сладко (днешния аналог са бонбоните) и пролетни цветя (неизменни за всеки ритуал и до днес). Идеята за подаряването на бонбони на любимия идва от адренохрома, което е хормон отделян от епифизната жлеза (малка като бонбонче) и предизвиква силни халюцинации. Той се отделя трудно и рядко, в моменти травма или при жестока смърт придружена от огромен страх. Рептилиите в миналото (когато все още свободно са се показвали пред хората като богове) и днес (при затворени врати по време на ритуали) смятат това за невероятен деликатес (наред с човешките зародиши), който поглъщат физически (и психически). Този хормон дава на убиеца свръх доза от психична енергия и изстрелва директно извън тялото, подобно на моноатомното злато. Това е и една от причините поради която някои серийни убийци се опияняват от убийствата си и не могат да спрат – понеже чисто енергийно улавят еманацията на този хормон, пристрастяват се към него и постоянно търсят все нова и нова доза. Колкото до цветята, днес това винаги са рози (както казах – съдържат любимите цветове на рептилиите + бодли, каквито самите те имат по кожата си) и както и да го въртим – това си остават мъртви цветя. Защото отрязани веднъж – те са мъртви и си отиват бързо. Това също е част от символиката на нещата. Източните култури (особено в Китай) знаят това, защото тези народи са доста по-адекватни от запада и се счита за невероятна обида и лош символизъм, ако подарите на китаец откъснато (т.е. мъртво) цвете. Знам как звучи всичко, което пиша. Аз само ви пиша нещата, които знам, без да се опитвам да ги преувеличавам по какъвто и да е начин. Дали вие ще ми повярвате и ще настъпят някакви промени в ритуалистичното ви поведение не е мой проблем – той е единствено ваш. Аз правя единственото, което мога – предавам ви знанието си. Прекрасно знам как звучи интерпретацията на тези толкова невинни на пръв поглед неща. Това обаче е архетипа, стоящ зад тях. Истината е, че това, което имаме днес, е чисто пресъздаване на този древен ритуал за плодовитост. Интересно е и да се каже, че те са имали символ, който са използвали за тази церемония и това е човешкото сърце (не стилизираната му форма днес). Причината за това е, че сърцето представлява обиталището на всички емоции (защото сърцето е физическия аналог на 4-та чакра).

И изобщо – какво общо по дяволите има формата на днешно наложилото се сърце със същинското?!?

 

2heart

 

Някой замисля ли се изобщо какъв е произхода на това сърце? Вие да виждате прилика? Не? Тогава защо и как?! Питайте някой познат – той знае ли? Има ли адекватен отговор или обяснение? Защо всички следваме модела като овце?! Та хората дори не знаят какво подаряват! Никой няма да ви отговори какъв е произхода на символа, колкото и интелигентен да е. Просто защото (колкото и шокиращо да ви се струва), както и самият св. валентин – никой не може да даде адекватно обяснение откъде произлиза този стилизиран символ! Никой! Заклевам се, обърнах цялата мрежа и няма нито един сериозен отговор (изследователите сами признават това)! Официално се появява за пръв път през 15 век на картите за игра. Друга информация просто няма или не си заслужава да се коментира (но въпреки това ще го направя малко по-надолу, защото има интересна тенденция в обясненията, някои от които ме разболяха от смях). Не е ли това странно, не ви ли оставя абсолютно безмълвни? Един от най-популярните символи в днешната култура въобще няма логично историческо основание, а хората дори не знаят това!

И въобще, каква е тази мания да се подаряват сърца? Защо това изведнъж става символ на любовта и сърцето като цяло, при положение, че виждаме че няма нищо общо със сърцето в човешкото тяло? Ако искате да подарите сърцето си, подарете истинския модел стоящ зад идеята.

 

antivalentine

 

Някак не върви нали? :) Е нали било същото (картинката е мой патент, моля не копирайте без изричното разрешение на автора :Р)?!

И защо след като символа няма историческо основание и произход, то трябва да е червено – кой изобщо е решил това? Отговор за това – също няма! Нещо започва ли да ви притеснява? Каква е тази конспирация срещу сърцето?

Ето какво. Тъмно червеното, освен гореизброените негативи има и един много очевиден смисъл – кръв. Когато подарите плюшено червено сърчице на някой това е символично жертвоприношение – говорих ви за символите по принцип и символите в действията адаптирани към настоящото време. Дори когато не знаете какво правите – то носи своята първоначална вибрация, заради натрупваното с хиляди години подсъзнателно несъзнавано (носите това знание освен на психично и на генетично ниво, защото предците ви са правили същите ритуали). Това важи тройно, особено когато не знаете какво правите – така се прикрепяте директно към честотата на същинския замисъл, без дори да вкарате своя енергиен отпечатък в това намерение (което може да промени енергетиката, но не и символичния замисъл и акт). В миналото (и днес), при жертвоприношение, сърцата били вадени и понякога дори изяждани. Това е магическа форма на контрол над душата (нещо, което може да се прави и с технология). Както казах и по-горе по друг повод – формата на ритуала се променя – не и замисъла и енергетиката зад него. Какво още символизира един такъв подарък? Червеното освен всичко казано е и цвета в енергийната система на човека отговарящ на 1-ва чакра. Нейните характеристики са чисто физически и те са: оцеляване, материално състояние, семейство, заземяване и отчасти секс. Тук вече изкристализира илюминатската формула точно по начина, по който те живеят и мислят: Давам ти сърцето си като жертвоприношение (на определена възраст, децата в илюминатските фамилии са карани от техните програматори да убият техния най-добър приятел (обикновено от противоположния пол) като част от тяхното посвещение), за да можеш да контролираш душата ми. Любовта ни се свежда до физическо оцеляване и съществувание, в нея ние ще се грижим за чисто материалните неща, ще правим секс и ще създаваме потомство. Ето това е първоначалния смисъл на любимите ни сърчица, колкото и фантасмагорично да ви звучи. Това е магическа формула, в която всички участват несъзнателно. Подобни модели могат да бъдат открити в почти всичко в съвременното ни общество. Обещах да спомена и няколко други официални предположения за произхода на сърцето.

Ще започна с единственото, което звучи адекватно и то единствено, защото е поставено на фона на шокиращите други изказвания, а именно, широко разпространеното фолклорно вярване във Великобритания и Франция, че 14 февруари дава началото на размножителния период сред птиците, което според много автори е просто отчаян опит да се позамаже истината за Луперкалиите с цел да се запази в масовото въображение, че този ден е отреден на любовта вместо на чукането.

Най-популярната теория обаче идва от 7-мо хилядолетие пр. н.е. от Кирен (Либия). Там се отглеждало много рядкото, днес изчезнало растение Silphium, чиито семена били във формата на популярното днес сърце. Растението било толкова важно за живота и икономиката на областта, че те го изобразявали на монетите си. Оттам до нас достига и може би най-ранното изображение на сърцето, каквото го познаваме днес. Интересно е обаче предназначението на тази билка, когато тя е съществувала. Нейната популярност се дължала на това, че... била много мощен контрацептив! От което великите учени заключават, че след като очевидно е била свързана със секса, символа наистина произлиза от това растение! Е, ето какво! Сексът и сърцето не са задължително свързани, а в днешния свят, те не са в 90% от случаите! Ето как платената наука прави аналогията вместо човека подсъзнателно – секса = любов. Не е!

Нелепо обяснение номер две: някои твърдят, че закръглените, меки извивки на сърцето наподобяват женските извивки. И тъй като жената била свързана с любовта, това било логично предположение. Мда, така е, направо е гениално. Аз също имам предложение за вас господа учени. Защо не пробвате за разнообразие да излезете от лабораториите си, за да задоволите очевидните си нужди? Нали знаете – има цял един свят там отвън, който чака да го откриете. Дори е св. валентин, което означава, че шансовете ви да вкарате нови преживявания в живота си се увеличава тройно. На този ден е пълно с превъзбудени момиченца/момченца, които ще ви предпазят от ШИБАНОТО ЗАТЪПЯВАНЕ, КЪМ КОЕТО ОЧЕВИДНО СТЕ СЕ НАСОЧИЛИ!!! Иначе каквото и да правите, където и да ходите, все ще намирате асоциации с голи жени :)) Като във вица с полковника в психиатрията, на който му показвали различни геометрични форми, а той вижда в тях само жени :)) Накрая доктора и избухнал и казал: „Полковник, вие сте извратен – виждате само голи жени!“ А полковника отвръща спокойно: „Но какво мога да направя аз? Вие сте този, който ми ги показва!“ :))

Обяснение номер три, което вече ще ви хвърли в тотален шах, е че сърцето от определена перспектива (обърнато обратно) приличало на пубис, женски гърди или тестиси (не се шегувам, проверете). Тук вече наистина признавам, че загубих дори малко останалия си респект към науката. Първо не знам как може едно и също нещо да прилича едновременно на вулва, на гърди и на топки. Ако такава формация би била открита, то тя автоматично трябва да се награди с Нобел за особени заслуги в пространствената физика. И второ, подобни наблюдения говорят единствено за психическото здраве на наблюдаващия, като определено правя нескрити референции към горния виц.

 

Сега отново сериозно (не че досега имаше нещо пресилено) – виждате как умишлено или се набиват асоциации с чисто физически неща свързани със секса. Посланието тук е – сърцето идва от секса. Което в езотеричен превод означава „ти си твоето тяло“. Което е концепция вградена в нас от рептилиите. Комбинирано с червения цвят и всички негови характеристики формулата зад този символ е по-ясна от всякога. А адекватната реакция след това знание е – стойте по-далеч от този символ. Последното нещо на света, което ще донесе той в живота ви е любов, би трябвало да сте го осъзнали досега.

Нека разгледаме още няколко психопатски интерпретации на тема сърце и „любов“. Те ще бъдат от любимата ми промивка – католицизма:

 

sacredheart 

sacred-heart-of-jesus sacred-heart-of-mary

 

Ще ви оставя сами да прецените за себе си, каква е рецептата към вече достатъчно зловещ образ на сърцето, ако добавим то да гори в огън, да е обградено от рози, да е пронизано с кинжал и да е обгърнато с трънен венец. Истинска красота. И хората се молят на тези икони и медитират над тях. Дори да погледнем на нещата чисто физически – струва ли ви се добра символика сърцето да е прободено от кинжал, да е обгърнато в пламъци и завързано в трънен венец? Мислете малко бе хора! Що за неадекватности, всичко това крещи тревога и е толкова езотерично неадекватно, че просто няма накъде повече!!!

Има ли нужда например да казвам, какво е причинило на сърдечната си чакра това момиче, татуирайки тази формация на гърдите си и с каква енергия се самоимплантира завинаги?

 

sacred_heart_2765318437451

 

90% вероятност за доживотно нещастие в любовта. Не правете такива нелепи грешки. Образовайте се, това е вашия живот, вашето тяло и душа.

Подобна е и ситуацията с един от най-разпространените символи на празника – невинното ангелче Купидон“ (разбирай Тамуз/РА) и по-скоро с резултата след него.

 

arrow-in-the-heart-vector1


Кой по дяволите реши, че прободено от стрела сърце е хубав символ интерпретиращ, че едва ли не Купидон ти е дал зелена светлина – пробол те е с любовната си стрела и ти си влюбен? Нека задам въпроса по следния начин – какво ще стане ако ви прободат сърцето със стрела? Точно така – ще пукнете на място като бъчва! И да – понякога нещата са толкова буквални и очевидни, а извинението е това има по-дълбок смисъл“. Не, няма. Както и горните символи, ако носите това изображение ще пробиете сърдечната си чакра и ще имате проблеми в тази област – и физически, и емоционално.

 

Ще завърша секцията за символите и ритуалите с един от основните атрибути на празника – т.нар. валентинки или иначе казано за тези, които сега се раждат – анонимни картички с любовно послание, от които като ученик получих само една (да, колкото и да не ви се вярва имам много тежко детство белязано от екзистенциални провали и свръх-неосъществявания :Р). Най-старата запазена валентинка датира от сравнително късен период – 1415 г. Първите масови валентинки обаче (разбирай напечатани) са от 1840 г. Но защо някой би пратил картичка анонимно? Дали трябва да приемем християнската легенда (между другото думата легенда ознаменува и цялата религия :Р), че всички празнуваме „разпръскването на любов“ въведено от някакъв монах през 3 век или трябва отново да погледнем по-надълбоко? Личността на подателя е пазена в строга тайна (поне тогава – днес едва ли ще ви излезе „късмета“ ако останете анонимен). Картичката сама по себе си е просто носителя на волята/желанието на някого към друг човек. Съобщението в такава картичка най-често е в императивен тон, „Бъди моят/а любим/а!“, „Бъди моята любов!“ и тем подобни емоционални катастрофи. Структурата на тези послания обаче е много подобна на често използвани магически формули и амулети, ползвани както в миналото, така и до ден днешен. Не е ясно точно откога датира тази практика, но със сигурност е отпреди 1415, затова имайте предвид, че това доста често са формули, които са обърнати срещу вас (от гледна точка на свободната ви воля).

Ето и една интересна новина от днес, заслужаваща специално внимание:

 

 

Малайзия: Св. Валентин е капан

13.02.2011 14:21

 

Правителството вече предупреди, че честванията са капан, който може да доведе до непристойно поведение на младежите.

 

praznika

Празникът не се харесва и на мюсюлманите в Индонезия, които протестираха в протест срещу него

 

Мюсюлманите в Малайзия се събраха, за да обсъдят дали да забранят празненствата по случай Свети Валентин.

Въпреки че нито един закон не забранява на малайзийските мюсюлмани да отбелязват празника с вечери на свещи и рози, властите вече започнаха кампания срещу него.

Те смятат, че тези романтични моменти могат да изкушат младите хора да правят преждевременен и предбрачен секс.

Правителството вече предупреди, че честванията са капан, който може да доведе до непристойно поведение на младежите.

Вицепремиерът Мухидин Ясин по-рано подчерта, че правителството не цели да урони авторитета на Св. Валентин, а се опитва да покаже, че празникът "не е съвместим" с исляма.

Мюсюлманите съставляват близо 2/3 от 28-милионното население на Малайзия.

Неговото изявление пък бе направено, след като правителственият Отдел за ислямско развитие, чийто ресор е религиозната политика, започна най-новата си кампания Пазете се от капана на Св. Валентин.

 

Сега, макар празника да има Тъмен произход, както бе разяснявано досега, още по-Тъмно е да ограничиш преживяванията за дадени Висши Аз да преживеят различието. В случая Малайзия не играе Светлата страна, избягвайки тъмния ритуал. Това е много добър пример за различните типове Тъмни, целящи различни цели, за които се опитахме да обясним в книгата на Раду. Балансираният подход е дадете правилната информация, но да оставите хората да изберат сами, без да налагате своето разбиране чрез диктатура. Това е закона на допускането. И двата описани по-горе примери са задънени улици, но трябва да преживеете и двете, за да го разберете! Друг начин няма! Ако това ви се струва твърде жестоко, все още нямате достатъчно висока перспектива за да разберете земното преживяване.Обобщения, изводи и съвети

Имам само един съвет към вас и го казвам с любов :)

 

FUCK VALENTINE’S DAY!!!


heart-flicker-t-shirt-anti-valentine-shirt_design

 

Този празник е основен пример за Тъмно програмиране към старите модели, които ще бъдат наложени под нова форма. Ако има такива, които все още си задават вечния въпрос как ми влияят всички тези символи, след като не знам за тяхното значение“ (подобно на аналогичното безсмъртно чудене относно скритите съобщения, записани на обратно в музика: „как ми влияе, след като не го чувам“) съжалявам, че сте си загубили времето с тази статия. Тя определено не е за вас, след като още не сте разбрали А-Б-то на езотериката. По-добре сменете и сайта.

 

За останалите, които са приели поне някои от написаните неща. Ще спра да се правя на интересен и ще ви посъветвам приятелски да разграничите шеговитото ми настроение и да разберете сериозността на представената информация. Смятам да разбулвам тайните и окултния произход и на други известни празници в нашата култура занапред, като следващото събитие на което съм вдигнал мерника (и което е толкова пълно догоре с жалост) е великден, което означава, че очаквам да бъдете на същата вълна в края на април.

 

Колкото до настоящия ден (14 февруари) – бъдете отговорни. Днес е ден за ритуал на илюминати, което означава, че по-чувствителните от вас могат да бъдат засегнати и импрегнирани от тази енергия (което е и целта в крайна сметка), особено ако живеете в САЩ или Великобритания. В България от няколко години насам също се правят опити за подобни ритуали (макар в много по-малък мащаб), което трябва да вдига защитите ви догоре. Стойте постоянно обградени във виолетово или златно (което ви е по-лесно за визуализация) и бъдете готови да ви бомбардират отвсякъде с кърваво червено (сърцето ще бъде натряскано абсолютно навсякъде, убеден съм). Което ми напомня да разкрия тайната (замалко да забравя) и да ви кажа каква е истинската символика зад стандартното сърце (това няма къде да го прочетете другаде между другото). Това всъщност са две куки поставени една до друга. Това няма нищо общо със сърцето като негов физически еквивалент. Връзката с него е чисто магическа и символична.

 

400_f_12289246_pdxekmekeca8qwtpolopfcnyiegrzaie

 

Куките представляват нанизването“ на душата и използването й като робска сила за постигането на целите на илюминати. Това е основния смисъл, който те влагат в това (наред с другите магически последствия, които описах преди това). Задържането ви в земния план на нещата е основната цел на илюминати. Символа на сърцето, който те сами са въвели (лично за мен неясния произход е 100%-во доказателство за това) е невероятна метафора за техния зъл гений – нещо, което хората с радост приемат, харесват и интегрират, но без да разбират какво всъщност правят. На тези, които вече се подсмихват ще предложа да си направят една бърза равносметка какво е състоянието на отношенията между хората и най-вече в „любовта“. Все повече разводи, все повече провали, все повече разбити сърца, все повече трагедии. Това със сигурност е комбинация от множество фактори, но никога не забравяйте, че крайния резултат се формира от качествено натрупване на множество „мънички“ неща. А описаното тук бе едно от тях.

Основното, което трябва да запомните е, че този празник е една огромна атака върху вашата сърдечна чакра. А тя е ключова за цялата ви енергетика по една основна причина (и тук ще отворя една по-голяма необходима скоба). Тя е свръзката между трите долни чакри (свързани) с тялото и трите горни, свързани с Духа. Което означава, че ако имате проблем със сърцето, буквално ще сте разделени на две, което може да предизвика дори ментални проблеми в напреднал етап (има народна приказка, че много хора полудяват от любов, което не е случаен израз). В една здрава система, сърдечната ви чакра приема чисто духовната информация на горните чакри (която е събирана и изпращана директно от петата) и я привежда на езика на долните чакри. Тя превежда чисто физическата информация на долните чакри (която е събирана и изпращана директно от 3-тата) в език, който горните 3 чакри могат да разберат.

Обичта и прошката се смята за най-доброто възможно духовно поведение. Способността да се дава безкористно и състрадателно е смятана за най-върховната функция на сърцето. Със сигурност това са някои от водещите черти на енергията на 4-та чакра. Те са също някои от водещите черти на несвързаните със себе си и пренебрегващите себе си лечители, които не включват водещите черти на останалите шест централни чакри.

Да, обичането на другите е жизнено важно – то е незаменимо. Но такава любов за другите не трябва да бъде използвана като извинение да потискате себе си във взаимоотношенията си с другите. Истинското обичане на другите идва само след като сте се научили да обичате целият си аз – такъв какъвто е. Невъзможността за тази любов е причина за невъзможността за любов с друг човек. И обратно – ако тази любов е налице, вашият личен живот по отношение на някой друг човек ще се организира от само себе си. Тази любов към самите вас не може да процъфти, ако всичката енергия на чакрата се насочи навън. Няма да остане нищо за вас или за жизнената комуникация между Духа и тялото. Енергията на 4-та чакра трябва да бъде вкарана обратно в тялото и да бъде почитана преди да бъде от каквато и да е била полза за истинското обичане на другите.

Един ключов репер за проблеми с 4-та чакра е разделянето на Духа и тялото. Тъй като 4-та чакра съществува в пространството между тялото и Духа, живеенето от сърдечната чакра осигурява разцепване между тялото и Духа. Подобни хора смятат, че или те могат да посрещнат собствените си нужди и да вземат от всеки друг, или те трябва да бъдат абсолютно безкористни и да отдават всяка част от себе си на другите. Ще има само черно и бяло, без никакъв комуникативен сив пласт между тях. Хора, опитващи се да живеят само от 4-та чакра гледат на живота на планетата като „или/или. Или те живеят в света на тялото и се занимават с его, секс и пари, или живеят в света на Духа, където нямат нужда от нищо и са напълно безкористни.

Противоположното на това е Баланса и именно затова говоря постоянно за него. Чрез балансирането на енергийната си система вие можете да се научите да обичате и да лекувате по подходящ начин, както можете да се научите да изпитвате емоции, да мислите, да предпазвате, да оцелявате, да комуникирате, да знаете, да давате и да получавате по подходящ начин. Ако се чувствате разделени на две от нуждите на тялото и нуждите на Духа, това е ясен знак, че 4-тата ви чакра не е свободна да извършва нейната роля да бъде посредник и преводач във вашата чакрийна система.

Любовта съществува навсякъде, но човек трябва да вярва в нея преди тя да бъде видяна или почувствана. Една затворена 4-та чакра не вярва в нищо. Ако сърцето и очите са отворени, любовта се появява на необикновени места – в докосването на едно дете в супермаркета, в очите на съседското куче, в постоянните контакти с даден член на семейството и т.н. Любовта винаги се предоставя безплатно за хора чиито 4-ти чакри са отворени. Изисква се само любовта да бъде използвана върху вас или другите, а не да бъде съхранявана или крита. Любовта изисква 4-та чакра да остане отворена, за да дава и получава. Може да имате много комуникации, включваща любов. Може да имате много въпроси във вас, касаещи любов, лекуване и комуникиране между Духа и тялото, но вие трябва да държите 4-та си чакра здрава и отворена, ако изобщо имате намерението да напреднете. Вашата 4-та отворена чакра не изисква от вас да обичате, лекувате, да се доверявате или да споделяте нищо. Тя трябва да бъде отворена въпреки това, ако имате намерението да живеете пълноценен живот. Ако искате не обичайте и не оставяйте да ви обичат, но си оставете 4-та чакра отворена и здрава.

Един от ключовите знаци за здрава 4-та чакра е едно любящо чувство за хумор относно Аз-а. Здравата 4-та чакра е посветена на инстинктивна грижа за Аз-а; тя разчита на интензивната, физическа, емоционална, интелектуална и предпазваща информация от 3-те чакри на тялото.

Долните 3 чакри съществуват в една атмосфера на опасност и оцеляване по време на по-голяма част от живота им и като такива не получават често възможност да се отпуснат. Здравата 4-та има способността да обработи информацията от тези 3 свръх-бдящи чакри по един начин, който е не толкова спешен и не толкова съсредоточен върху оцеляването. Тя има едно орлово око в сравнение с долните 3 чакри; тя може да се смее на поредната атака, или на по-физически и емоционални болки.

Понякога една световна криза може въобще да не изглежда като криза за Духа. Тя може да изглежда като едно отлично преживяване от което да се поучи, от което Духа ще израсне. Една 4-та чакра, за която човек се грижи подходящо, създава една красива връзка между тялото и Духа, която после създава едно прекрасно партньорство между емоциите и интелекта.

След като е излекувала и интегрирала целият Аз, една здрава 4-та чакра знае достатъчно как да излекува другите по подходящ, отколкото по един натрапчив начин. Тя знае как да дава, без да раздаде всичко. Всичко това са неща, които трябва да интегрирате, а не просто прочетете.

Надявам се сега разбирате защо сърцето в човека е под такава непрестанна атака от Тъмната страна. Дано това ви помогне във вашето собствено израстване и обикването на самия себе си. Защото помнете – не е нужно да има човек до вас, за да постигнете любовта. Истинското духовно щастие в напредналите етапи е в самодостатъчността, където най-вероятно ще искате да сте сами.

 

Колкото до празника. Знам, че писах да зарежете цялата работа, но истината е че така постъпвам аз, защото е по-лесно. Майсторството се състои в това да опитате да го адаптирате към себе си, както се опитах да обясня тук. Не защото трябва да се празнува, а заради предизвикателството и възможността, която събитието предлага. Възможността за разбирането на истинските ценности на Духа пред тези на тялото.

 

Подарявайте саксия, вместо отрязани цветя :)

Подарявайте плодове вместо бонбони :)

Ако изобщо посмеете отново да се докоснете до сърце – подарявайте розови, вместо червени (гледам че са понапускали и такива – явно е добре за бизнеса да има разнообразие :Р)

Отидете и кажете на човека какво чувствате, вместо да му пращате валентинка :)

Започнете деня пред огледалото с едно: „Обичам те, невероятно, неземно същество!. И когато го казвате... го повярвайте! :))

 

Материалът бе написан с много любов към мен самия и всичко около мен :)

Пожелавам ви същото. И то не само на днешната дата :)

 

 

„Любов“, сърца, куки и гущериRelated Articles

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 291 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8729881Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License