Експериментът на д-р Уамбах с проекции в бъдещето Печат
Статии - Езотерика
Написано от Alien   
Вторник, 01 Март 2011 18:23


   Едно от най-големите изследвания за долавяне на бъдещето било извършено от д-р Хелен Уамбах в началото на 80-те години. То включвало 2 500 американци, които били хипнотизирани, като им било зададено да проектират себе си напред във времето към бъдещ живот. Изследването се оказало много интересно, защото респондентите не обявили бъдещ живот между годините 1994-та и 2079-та като оставили голяма информационна дупка за този период. Въпреки това изследването е много ценно, защото дава основна информация затова какъв би бил живота между годините 2100-2500. Като цяло резултатите се разделили на два времеви периода – от 2100 до 2300 и 2300 до 2500 година.

 


Доста изследвания са били правени по отношение на регресии в минали животи. Проучването на Уамбах било извършено с нагласата, че от респондентите може да бъде поискано да се проектират в бъдещето и по този начин да бъде извлечена ценна информация. Регресиите в минали животи са произвеждали доста проверими резултати досега. Хора, които са разкривали по този начин свои преживявания в минал живот и са правили описания на места, на които не са били в този си живот, успяват да ги потвърдят след като посещават местата, които описват след регресията и те се оказват истински. Проекциите на живот в бъдещето били извършени в период от няколко години като били сформирани няколко групи. Освен това е имало експерименти в същата сфера направени от д-р Лео Спринкъл и тези резултати са споменати в книгата на д-р Чет Сноу „Масови сънища за бъдещето“. Д-р Сноу дискутира и всички изследвания на проекции в бъдещето извършени от Хелен Уамбах.

Хелен Уамбах предложила на участниците да си изберат 5 времеви периода (три периода в миналото и два в бъдещето) с инструкции техните подсъзнания да изберат такива периоди, в които да могат да изследват друг свой живот. От 2 500 души в изследването, само 6 % докладвали, че живеят през 2100 година, докато 13% се видели живи в периода 2300 година. Доста малка част от хората успели да се проектират в бъдещето. Подобни статистически данни се получили при всяко изследване правено в САЩ през периода 1980-1985 г. с подобна цел. Над 60 такива изследвания са направени от Уамбах. Лео Спринкъл пък провел повече от дузина. Като резултат от изследванията се получили свидетелства за спад на населението на планетата с 95% след 2 генерации.

Основно проекциите се разделили на 4 основни категории на структурата на реалността. Субектите трябвало да се проектират до специфичен времеви период и да докладват в какъв вид реалност се намират:
31% – напреднало технологично общество
26% – общество в космоса
25% – общество оцеляло след сериозно бедствие и живеещо при токсични условия
18% – колективни общества тип Ню Ейдж


2100-2200 г. – космически общества

Първата основна структура на реалността за периода след 2100 година видяна от 26,3% от всички участници включвала живот в космическа среда или в междупланетни совалки, космически кораби, земни колонии в слънчевата система или експериментални колонии в други планетни системи. Други дестинации специфично назовани били експериментални станции на Марс и Венера и на подобни на астероиди тела. По-голямата част от заобикалящата среда била описана като мека и по-скоро приятна. Съществувало сериозно политическо напрежение под повърхността обаче. Използване на смъртоносни инжекции за заговор срещу доминиращата политическа система било докладвано от един участник. Като цяло имало обща незадоволеност от емоционалното качество на живота. Някои субекти се озовали в андрогенни тела в социална система, при която пола бил без никакво значение.

Известен брой респонденти се видели да носят комбинезони със сиви или сребристи ботуши (71%), туники или мантии (17%). Останалите 12% били облечени доста по-различно – от дрехи в стил 20 век до костюми за атмосферна протекция с перки на ходилата. Само 23% от тази група дава индикации за начина на хранене и от какво се състои диетата им, а тези, които дали такава информация описали изобилие от пакетирани синтетични продукти, както витамини и добавки. Малък процент заявили, че плодовете и зеленчуците са част от тяхната диета. Повечето от хранителните запаси идвали от складове, на борда на космически кораби, някои от които се обитавали от извънземни. Относно системата за бартер, чрез която били получавани продуктите, повече от половината субекти в тази група заявили някакъв вид кредитна система базирана на подпис или пръстов отпечатък, а 8% завили използването на монети.

Около 25 % от хората описали съществуването на космическо общество след 2100 година, докладват взаимодействие с други видове и всички докладвани взаимодействия изглеждат позитивни по природа. Различните преживявания варират от прости срещи на борда на космически кораб до контакти чрез „телепатични лъчи“, които разширявали съзнанието им. В един случай бил описан резултатът от подобен контакт с такъв лъч, който транспортирал човека в друго измерение на съзнанието. В един случай респондентът заявил, че живее в куполообразен град някъде в Сибир на Земята. Той споделял вечерята си, която била „вафли“, с друг, по-малък индивид, който имал сива кожа и изпълнени с копнеж по детски очи. Един доклад от 2100 година споменава контакт с хуманоиди от планета от звездната система Плеяди.

Един от респондентите коментирал, че групата, от която тя била част, била същевременно част от комуникационна система, която била глобална по природа и тяхната задача била да наблюдават групи, които напускат земята при смяната на полюсите.


2100-2200 г. – колективни общества

18% от хората в проучването докладвали, че живеят на повърхността на планета, подобна на Земята и имат неограничен контакт с обкръжаващата среда, която била описана като идилична със спускащи се хълмове покрити с дървета и храсти. Някои от участници в тази група описали, че живеят във високата част на планина или близо до океан, но също така били споменати и планирани градски среди, както и монашески стил на живот в пустинни райони. Атмосферата била свежа и се дишало без проблеми, било топло, слънчево с бризове. Сградите обикновено били конструирани от стъкло, мрамор, варовик и бетон. Зелени къщи били често вграждани в цели структури. Средната продължителност на живота била сравнително дълга – 92.4 години сравнена със 75.5 години за мрачното съществуване описано за живеещите в космическите общества. Транспортът бил описан в един случай като малки летящи апарати. Геодезичните куполни жилища били преобладаващи. Изглеждало, че населението не е концентрирано, а е пръснато. Създавало се и впечатление, че има огромни незаселени места по повърхността на планетата, което било допълнително подкрепено от това, че респондентите в тази категория били малцинство. Подразбирало се, че тези идилични общества били изолирани оазиси в иначе токсична околна среда, които били поддържани чрез използването на кристална технология.

Дрехите, които обикновено били описвани от респондентите в тази категория, се състояли от не стегнати облекла подобни на роби и туники придружени с прости обувки. Повечето от дрехите били бели, златисти или сини на цвят. Други носели плътно прилепнали дрехи включително комбинезони. Някои описали че носят панталони и ризи. Около една трета от респондентите в тази категория споделили, че плодовете и зеленчуците съставлявали огромната част от тяхната диета, с допълнение на риба като периодична добавка. Повечето заявили, че продоволствията били държани в обществен склад докато 21% посочвали съществуването на пазари и шопинг-молове от модерен тип. Съществувала кредитна система с подпис както монети, банкноти и малки обекти с форма на пирамида.

Само 25% от тази група заявили, че са видели космически кораби в небето. В това отношение изживяванията били описани като позитивни. Предназначението на космическите кораби било да доставят продоволствия – както било усетено от повечето хора. Няколко субекта описват посещения на високо развити извънземни същества, които взаимодействали с тях с цел обучение. Обикновено било възприемано като духовно изживяване въпреки че няколко респонденти отговорили по начин, който бил в унисон с религиозните системи от 20 в. „Видях Исус на края на светлинния лъч“ и „Вие сте светлина“ били два от коментарите.


2100-2200 г. – високотехнологични общества

Вида обстановка докладвана от повечето респонденти от тази група била студена и механична. Физическото оцеляване бил основния стимул за съществуване. Съществували модерни високотехнологични градове както на повърхността, така и под земята. Градовете на повърхността били поместени в огромни куполни структури, които изолирали населението от токсичната обстановка отвън. Поради условията, средната продължителност на живот била 44 години, което е значително по-ниско като стойност от днешната средна продължителност (65 години). Много от субектите докладвали, че умирали от болести или инциденти. Типичният респондент в тази категория отбелязвал, че външната околна среда е токсична, неплодородна и подобна на пустиня. Някои субекти отново докладвали че живеят като безполови същества, а някои дори намекнали, че са отчасти машини.

Облеклото обикновено било плътно и прилепнало – комбинезони и ботуши. Храната била основно синтетична и обикновено се взимала от складове, които били зареждани от космически кораби. Плащането за продоволствия обикновено се извършвало чрез подпис, пръстов отпечатък или обекти за размяна като жетони направени от пластмаса, алуминий или кристали. Един респондент споменал „сини доларови банкноти“.

За разлика от предишните социални сценарии, тук имало сблъсъци с космически кораби, които се описват като враждебни. Корабите са описвани по начин представляващ вероятен източник за опасност. Около 63% от респондентите в тази категория съобщили, че местоположението на техните домове било в континентален САЩ. Огромен процент от тях описали, че местоположението им се намира в Аризона, Ню Йорк Сити, Ню Ингланд (Юта), щата Вашингтон и Орегон, както и Австралия, Англия, Франция, Канада, Тибет и бреговете на Индийския океан.


2100-2200 г. – пост-апокалиптични общества

Последното групиране на отговори попада в категорията на оцеляване в пост-апокалиптична епоха, която се характеризира от присъствието на градски руини. Хората обикновено поддържали своето съществуване или в градска среда тип „Лудия Макс“ или в среди, които варират от умерени, зелени и влажни, до сухи и неплодородни пустини. Повечето от сградите и методите за транспорт били в резонанс с тези, които се използвали през 18 в., включително дървени колиби, дървени къщи, както глинени и тухлени жилища. Транспортът варирал от ходене до яздене на кон и различни видове каруци (52%); машини като джипове, камиони, скутери и коли също били споменати. Петролните продукти съществували, но били в малки количества. Облеклото варирало като основно имало панталони, ризи и поли. Други стилове на обличане се състояли от роби, животински кожи, тежко външно облекло ( в студен и снежен планински терен) както и фланели. Храната се състояла от месо (говеждо пилешко и заешко) и зеленчуци (които включвали продълговата тиква и бобови култури). Нямало екзотични или синтетични храни, които да са описани от тази група.

Някои хора се сдобивали с продоволствия от нещо като пазар или обикновен магазин. Плащането обикновено се ограничавало до златни, сребърни и медни монети, но имало и други варианти за плащане като „черни камъни“. Няма споменати кредитни системи, нито пък извънземни.
Местата на които хората живеели варирали от Северна Америка до Африка и Азия. Няколко от респондентите споменали Южна Дакота, Монтана, Калифорния, Аризона, Канада, Монголия, руските степи, Индия, Тибет и Израел. Други от оцелелите описали, че тяхното място на живот е в Москва, Кайро, Манхатън и Лос Анджелис. Всички градски среди били описани като сковани и опустошени и изглеждало че отразявали живота на бездомните хора от нашия времеви период. Основното чувство на хората от тази категория било, че някакъв вид катаклизъм се е случил в близкото минало; доста вероятно е да става въпрос за следвоенен сценарий. Само един участник в цялото изследване приписал своята смърт на ядрена атака. Основните проблеми били замърсяването на околната среда от нехайни индустриални корпорации и жадни за власт правителства.


Животът в периода 2300-2500 г.

Животът през 24 и 25 в. изглежда по-светъл според резултатите от изследването. В двата или трите века, които следват, човечеството изглежда е преминало границите на слънчевата система и е проектирало подобрения за околната среда на Земята. Почти половината от участниците в изследването свързано с този времеви период, докладват за живот, през който изследват други светове. Тези на Земята говорят за регенерирана планета. Интересно е, че само 12% от респондентите докладват, че се намират във физически тела и оперират в линейно време. Значително по-голям процент от респондентите се оказват „живи“ по време на този период от време, отколкото през периода 2100-2200 г. От 2 500 участници в изследването само 98 доставили данни свързани с по-ранния времеви период. Относно периода 2300-2500 г., докладвалите физически живот по това време били 270, а 10 души съобщили, че са живи в „енергийно тяло“ без пол или повечето от характеристиките, които се асоциират със съществуване във физическо тяло.

От 270 субекта, които докладват живот през 2300 г. и отвъд тази дата, 135 съобщават че имат мъжки пол, 118 казват, че имат женски пол, а 17 споделят, че изглежда са андрогенни. В оригиналната група от респонденти 217 били жени, а 53 мъже, което показва че значителен брой хора от групата са с различен пол от сега, въпреки че балансът бил грубо около 50/50.

Средната продължителност на живота за периода 2300-2500 г. изглежда нараства от средно 66.2 години през 2100-2200 г. до средно 73.1 години за 2300 и отвъд. Ако елиминираме 28 случая на смърт в космоса, това ще увеличи средната продължителност на живота до 76,7 години. Странно, но средната продължителност на живота на тези в космоса през този период била 54.3 години. Имало един случай на екстремна възраст от 400 години, а субекта съобщил, че бил монах „чието тяло се износило“. В тези случаи не са включени 12 души, които съобщили, че живеят на планети извън слънчевата система, които казали, че не умират изобщо, а трансформират тяхната телесна енергия в друга форма или пък живеят по 2000 години или повече.

Главната причина за смърт за 30% от респондентите била различен вид болест – от радиационна – до сърдечна. В 28% от случаите субектите съобщавали, че напускат тялото съзнателно и доброволно, а повечето от доброволните напускания ставали след 80 години. Както и при докладите от периода 2100 г., много от субектите показали нараснала приспособимост и спокойствие когато ставало въпрос да напуснат тялото си сравнено с техните съответстващи личности през 20 в., които били затворени в телесното съзнание или се идентифицирали с физическото тяло. Повечето респонденти, които живеели в космоса съобщили, че космическият живот драстично съкращава физическото съществуване.

Повечето от категориите базирани на околна среда описани в сценариите от периода 2100-2200, били все още действащи и през периода 2300-2500 г., но значителни промени настъпили в тези категории през 24 и 25 в. Респондентите живеели в космоса, в колонии не от Слънчевата система, на Земята в колективни общества, високотехнологични колонии, еволюирали високотехнологични колонии, груби общества и групи базирани на оцеляване. Присъствието на значителен брой чуждоземни колонии предполага, че човешката цивилизация започва да се разпростира бързо в космоса след 2100 г. Освен това много доклади показват, че физическия контакт между хора и други хуманоидни видове извън слънчевата система започва да става все по-чест. Въпреки това, нито един от участниците в изследването от групата за периода 2300-2500 г. не конкретизирал определена извънземна раса. Една участничка казала, че се чувствала доста некомфортно в присъствието на слабо извънземно същество, а друг респондент, който бил мъж, споделил че не харесвал някои от нечовешките посетители, които срещал в общата столова. Всички разкрития свързани с нечовешки контакти били направени спонтанно от респондентите, а не като отговор на директен въпрос. В едно изследване от 1984 г. се появили индикации, че космическото пространство било милитаризирано през периода 2300-2500 г. и че е имало конфликт с агресивни извънземни видове през част от периода.

Повече от половината от респондентите за този времеви период също така докладвали, че приемането на хранителни вещества се извършвало с помощта на витаминни комплекси и синтетични храни произвеждащи енергия хапчета и течности. Другата половина от респондентите съобщили за консумацията на плодове, зеленчуци и различни меса в допълнение към обработените храни. Като цяло консумацията на месо през 2300 г. бил доста под стандартите от 20 век. Храненето в общи помещения било нещо обикновено за този период. Процесът по придобиване на продоволствия включвал използването на космически кораби, на автоматични дозиращи машини и дори на дематериализираща камера, в която индивидът бил транспортиран до продоволствения склад. Други източници на продоволствия били свързани с телекинеза и хидропонни градини.

Методите за плащане за храна и други продоволствия изглежда варирали от стандартните базирани на подпис или пръстов отпечатък до използването на жетони, монети и банкноти. Някои респонденти съобщили, че не е трябвало да плащат за нищо. Планетарните методи за плащане били подобни, но включвали и бартер в по-грубите житейски ситуации. Споменати били и пластмасови карти с точки и шипове, като били в различен цвят за различните видове покупки.

Архитектурните стилове за живеещите през 2300-2500 г. също варирали в зависимост от това дали местоположение е в или извън Слънчевата система. Несистемните строителни материали варирали от прозрачни стъклоподобни материали до стомана, алуминий, сребро, кирпич и камък. Повечето структури изглежда били куполообразни и заградени и често били свързани заедно с други куполи и совалкови системи.

Структурите построени в рамките на слънчевата система били главно куполни градове. Огромната част от респондентите отбелязали, че техните условия на живот са приемливи и че планетарния живот се извършва в приятна среда. Един респондент живеещ на Земята през този период съобщил, че живее в група от сгради в стил „пуебло“ изградени между земеделски земи и добре поддържани посеви.

Облеклото през периода 2300-2500 г. се състояло главно от прилепнали униформи или комбинезони, дълги роби или халати, къси туники или рокли и традиционни ризи, панталони поли и блузи. Дрехите в по-грубите условия били главно синтетични и вълнени тъкани. Очевидно животни не били убивани за техните продукти. Памукът и вълната били произвеждани и разменяни с близките населени места. Типичният метод за пътуване бил чрез захранвани с електричество превозни средства.

Повече от половината от респондентите в изследването на Уамбах, когато били питани за този период разкрили, че са се върнали да живеят на Земята. За разлика от данните за периода след 2100 година (който се разделял лесно на 4 различни типа среди на живот) съобщенията за периода 2300-2500 г. изглеждали по-размити в това отношение. Общите характеристики за основната архитектура, транспорт, системи за доставки имали тенденцията да се припокриват. Както се спомена по-рано голяма част на елементите на трите основни земни типа цивилизации останали в цялост 300 години по-късно, но изглеждало, че всяка от тези култури се развивала отделно, но едновременно с другите и бавно придобивала характеристики на останалите по един фин начин. Така всички те бавно се сливат към един унифициран социален ред, който носи най-позитивните характеристики на всяка група (може би по-скоро обаче различните видове култури са в резултат на различни паралелни времеви потоци или дори на различна степен на плътност на съзнанието изпитани от участниците, като в някои случаи дори е очевидно, тъй като описаното не е съвместимо с данните на останалите участници. Възможен е и вариант, при който за определена част от населението реалността наистина да е различна, защото им е спестена част от истината за по-голямата картина. – бел. Alien)
Може би една от причините за малкия брой хора във времевия поток след 2100 г., е че тогава е имало доста по-малко физически тела, отколкото съществуват днес; това очевидно е в резултат на значителния спад на населението в периода 1993-2100 г. За разлика от популярните анализи, които проектират бъдещия свят подобен на този, който съществува днес, само че по-голям по-добър и по-населен, докладите от изследването на Уамбах изобразяват бъдещи условия на живот със значителни негативни последствия по отношение на материалното, психологическо и емоционално добруване. Десет субекта в изследването описали условията в края на 21 век (2080-2110 г.) като обрисували физически опустошения и руини доста по-настойчиво, отколкото тези, които се случват след 50 години.
Въпреки потенциалния мрак и обреченост по отношение на близкото бъдеще от работата на д-р Уамбах, става ясно, че животът няма да бъде заличен от Земята. Вместо това планетата навлиза в период на забележителна еволюционна промяна. В сегашната епоха на крещящ материализъм базиран на нютоновски механичен редукционизъм, концепции като бъдещи животи и съзнания отделени от тялото могат да бъдат плашещи, особено за хора, които са строго програмирани от религиозни и културни ценности създадени с цел да държат хората да оперират с по-ниските мозъчни центрове.

 

Из Матрицата IV, част 2

Превод със съкращения:Alien

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 720 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8700654Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License