7 огледала Печат
Статии - Философия
Написано от H.   
Петък, 29 Януари 2010 22:24
 

Древните текстове твърдят, че живота е възможност да постигнеш споразумение с всички форми на преживяване (най-светлото от светлината и най-тъмното от тъмнината) и че ние сме в състояние да прегърнем тези възможности без да съдим и някак да станем повече, отколкото нашите несгоди и изпитания в живота изглеждат че са, нетният ефект от това е, че задействаме биологични кодове в своите тела. Никога не поглеждаме назад, защото се придвижваме все повече и повече към най-пълното изражение на това да си човек. Те гледали на живота като на инициация. Гледали на житейските взаимоотношения като на наши храмове. Външните храмове са ни служили добре, но мисля, че сме ги надраснали. Сега, наши храмове са станали нашия романс и нашето приятелство и взаимоотношенията, които имаме един с друг. Това са храмовете в нас и ние трябва да се видим по всички начини и разполагаме с възможността да усъвършенстваме това, което виждаме извън себе си, като себе си. Всеки човек на пътя на майсторството ще разпознае седем уникални форми на взаимоотношения в своя живот, които те наричат седемте мистерии на взаимоотношенията.

Тези 7 огледала на взаимоотношенията са последователни и трябва да си разпознал по-простите, за да можеш да видиш по-сложните. Например, трябва да разпознаем отраженията на себе си, които виждаме един в друг.
 
1. Ако не ти харесва това, което някой ти показва, или дори да ти харесва, съществува голяма вероятност те да отразяват самия теб. Питат ме: ами ако виждам в другите хора стереотипи за които знам, че лично не ги проявявам? Тогава?

2. Когато става това, просто си се натъкнал на второто огледало: То не е отражението на това, което си ти в момента, а отражение на това, което осъждаш в момента, което е по-сложно.
 
3. Третото огледало е огледалото на онези части от себе си, които сме изгубили, или които сме отдали, или които сме отнели от другите.

4. Четвъртото е отраженията на твоята най-забравена любов.

5. Петото е отраженията на Баща/Майка/Създател.

6. Шестото е отраженията на твоето търсене в мрака.

7. Седмото е твоя най-велик акт на състрадание – способността да имаме състрадание за себе си в живота. Друг начин да се каже това е да се допуска наличието на съвършенство в забелязаните несъвършенства в нашия живот.

Една жена била много красива и искала да бъде модел, но не отговаряла на начина, по който агенциите смятали, че трябва да изглежда. Започнала да си прави пластични операции и накрая това причинило смъртта й. Какво е използвала като критерий? Кой може да даде мярката за красотата и уникалността, които е притежавала просто съществувайки такава, каквато е? С кого се сравнявате? Трябва да допускаме наличието на съвършенство във всичко, което живота ни предложи в нашето ежедневие. Ние отваряме вратата за възможността за състрадание. Древните го казват много ясно - как можем да изпитваме състрадание, ако съдим себе си или съдим друг, ако се страхуваме от нашия свят? Чувстваме ли се изоставени в този свят? Чувстваме ли, че не сме достатъчно добри? Как можем да изпитаме състрадание към някого в живота, ако все още чувстваме тези качества? Затова, чрез взаимоотношенията в своя живот имаме възможността да демонстрираме майсторство или това, което някой би нарекъл изцеление на тези качества и правейки това, ние павираме пътя да отворим вратата на състраданието за самите себе си. Можем да изберем по-висшата опция - да се придвижим отвъд правенето, да се превърнем в нещата, които повечето от нас избират да имат в своя живот. Ако сме избрали да имаме мир в нашия свят, трябва самите ние да станем този мир. Трябва да намерим този мир в нашите мисли и в нашите тела и в нашите чувства. Трябва да се превърнем в нещото, което изберем да имаме в своя живот. Ако успеем да постигнем споразумение с възможността, ако можем да повярваме, че има само един Източник на всичко, което може някога да се случи и разгърне в нашия живот, включително всичко най-светло от светлината и най-мрачно от мрака; ако можем да признаем, че има само една сила, а не две ясно отделени сили и че това има биологичен еквивалент в нашите тела, постигането на споразумение с тези неща ще създаде биологичния еквивалент на единството, което започва да се разгръща вътре в нас.

Излезте в света и наблюдавайте живота, докато успеете да постигнете споразумение с него, използвайки следното:

АКО ПРИЗНАВАТЕ, че има един единствен източник на всичко, което е или може някога да бъде. Признавате ли, че всяко житейско събитие без изключение, е част от едното?

ДОВЕРЕТЕ се на процеса на живота такъв, какъвто ви се показва. Доверете се на това, че всичко е божествено синхронизирано и че няма случайности.
 
ВЯРВАЙТЕ, че всички и всяко преживяване привлечено към вас, без изключение, е вашата възможност да демонстрирате своето майсторство в живота.

ВЯРВАЙТЕ, че вашия живот отразява вашия стремеж да опознаете себе си по всякакви начини. Вярвайте, че в познаването на своите крайности, откривате своя баланс.

ИСКРЕНО ВЯРВАЙТЕ, че същината на вашия живот е вечна и че вашето тяло може да се наслаждава на същия опит от вечността.

ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ: С оглед на това, как можете да преценявате себе си, дадено житейско събитие, избора или действията на друго лице като правилни, погрешни, добри, лоши - като нещо различно от изражението на това Едно? Част от старата парадигма твърдеше, че е необходимо много време нещата да се случат. Съществува друг път, където ние просто се превръщаме в тези неща, които желаем сега. Това може да стане за миг. Последното научно проучване показа, че мисълта, чувството и емоцията, която наричаме състрадание, има вибрационен шаблон, свързан с него. Регулирайки качеството на мислите, чувствата и емоциите си, ние регулираме начина, по който този шаблон се проявява в нашите тела. Този шаблон изключва и включва специфичните кодове на ДНК.Грег Брейдън
scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 185 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 543
Брой прегледи на съдържанието : 8668237Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License