Случаят с д-р Х Печат
Статии - Извънземен разум
Написано от Alien   
Петък, 04 Февруари 2011 00:01  Случаят, който ще бъде описан е сред най-добре изследваните взаимодействия между човек и НЛО. Той засяга доктор по медицина, който заема официална длъжност в Южна Франция. Необикновеното при този случай, който се развива в нощта на 1 ноември 1968 г., е че компетентни изследователи (включително астрофизик, психиатър и психолог) имат възможност за бърз достъп до данните, както и да следят последвалите събития, без намеса на пресата и правителствените власти. Свидетелят не желае никаква публичност относно това което е изживял. Нито неговите пациенти, нито пък неговите близки роднини знаят за тези събития.

Малко преди 4 сутринта докторът бил събуден от плача на неговото 14 месечно бебе. Въпреки че изпитвал болки, понеже 3 дни преди това си наранил крака докато цепел дърва и все още имал голям хематом (подкожна подутина, пълна с кръв), той станал и видял бебето да прави някакви мимики към прозореца. През завесите докторът видял нещо което първоначално помислил за пресвятквания на светкавици, но не обърнал особено внимание и дал бутилка с вода на бебето. След това решил да провери дали всичко с къщата е наред, тъй като валяло доста силно (но пък не се чували гръмотевици). Пресвяткванията продължили, идвайки от западната част на дива местност, която можела да се види от южната страна на къщата, която пък била построена на едната страна на хълм. Отваряйки голям прозорец, който водел до терасата, свидетелят за първи път видял обектите. Те били два, с форма на диск, хоризонтално позиционирани, със сребърно бяло в горния им край, а под тях имало ярка червена светлина.

 

Други детайли на обектите, които докторът по-късно успял да си спомни включват хоризонтална „антена” и вертикална антена на върха, а снопове бяла светлина с перфектна форма на цилиндри осветявали мъглата. Пресвяткванията, които ставали периодично през 1 секунда, съвпадали с кратко увеличаване на осветеността на самите дискове, а след това следвало внезапно изригване на светлина помежду им. Обектите се движили в унисон наляво – тоест към центъра на видимото поле на доктора. Те се приближавали все по-близо, техният размер се увеличавал, докато обекта който бил по-далече се синхронизирал с по-близкия. Докато се приближавали (следвайки траектория от светлинни снопове по земята, което позволило на свидетеля да установи, че действително се приближават), тези два диска претърпели забележителна трансформация: техните „антени” влезли в контакт, а двата лъча проникнали един в друг, пресвяткването спряло, а двата обекта се слели.

Сега вече имало само един диск, който стоял директно срещу прозореца и все още приближавал. Под него имало единичен сноп от бяла светлина. След време (свидетелят не може да си спомни колко точно), дискът започнал да се преобръща от хоризонтална към вертикална позиция, докато не започнал да се вижда като кръг стоящ на края. Лъчът светлина, който бил повлиян от въртенето осветил цялата фасада и светел право в лицето на доктора. В точно този момент се чуло изгърмяване и дискът отлетял, оставяйки бяло сияние, което бавно било издухано от вятъра.

 

След тези събития, свидетелят записал подробно случилото се заедно със скици. Той събудил жена си и й казал какво се е случило. В този момент точно тя забелязала със значително учудване, че подуването и болката в неговия крак са напълно изчезнали. В последвалите дни докторът установил, че и всички усложнения и белези от рана, която получил по време на Алжирската война също са изчезнали.

 

Френският учен Ем Мишел, изследовател от френската организация за радио и телевизия посетил свидетеля на 8 ноември, 6 дни след преживяното и установил, че е много изморен. Бил изгубил тегло и бил много стресиран от това, което му се било случило. Същият този ден той имал и схващания както и болки в корема, а червена пигментация се появила около пъпа с форма на триъгълник. До 17 ноември този феномен (пигментацията) вече бил напълно развит. Изследванията от дерматолог не постигнали никакви резултати, но специалиста бил толкова заинтригуван от триъгълната пигментация, за която нямало никаква причина, че решил да я документира като доклад до Френската Академия по Медицина. Свидетелят, който не бил споделил с лекаря, че всичко е започнало с наблюдение на НЛО изискал да не се дава публичност на случая. През нощта между 13 и 14 ноември, докторът имал сън, в който видял триъгълна форма свързана с диска, който наблюдавал. Същият триъгълник се появил и на стомаха на бебето само ден след като свидетелят се подложил на изследвания. Първоначалното предположение на Ем Мишел за психо-соматично обяснение на случилото се трябвало да бъде отхвърлено.

 

Когато изследователят (който държал свидетеля под строго наблюдение) публикувал резултатите от неговото 2-годишно проучване отбелязал, че не се появила повторно нито военната рана, нито раната на крака. Особеният триъгълник обаче продължавал да се появява и изчезва както при бащата, така и при неговият син. Той стоял видим два или три дни и дори веднъж когато детето било при баба си, която не знаела нищо за това се притеснила много от появата на тази триъгълна пигментация. Появяването на триъгълника било наблюдавано всяка година и било отново записано на видео през 1986 г. Както бабата, така и приятелите и роднините на семейството не знаели нищо за НЛО-то. Всички те обаче установили огромна промяна в поведението на доктора и неговата жена. Те придобили почти мистично възприемане на събитията от света, живота и смъртта и това било доста странно за тези, които ги познавали от преди. Започнали да се появяват и паранормални феномени свързани с тях. Семейството често докладва за съвпадения от телепатичен характер, а докторът е заявил, че поне веднъж е имал преживяване на левитация, която не можел да контролира. Часовници и електрически вериги също са афектирани без видима причина. Подобни феномени не са единични, защото има много случаи на неконтролирана левитация във връзка с появяване на НЛО.

 


От книгата на Жак Вале:
Dimensions: A Casebook of Alien Contact


Превод:
Alien

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 373 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8729978Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License