Пречистване на черния дроб Печат
Статии - Нетрадиционна медицина
Написано от H.   
Петък, 24 Февруари 2012 19:25

 

ool

Публикувам тази процедура с идеята, че времевия период за нейното изпълнение и приложение наближава (а именно – първото пълнолуние на март). Намирам рецептата за много добра и полезна, защото повечето хора имат проблем с черния дроб и често не разбират това цял живот, защото симптомите се проявяват на други места. Черният дроб представлява едно „сметище“ от отпадъци, натрупани след филтрацията на кръвта години наред и здраво капсулирани в неговите тъкани. Предвид боклуците, с които се храним, употребата на алкохол изобщо не е задължително условие човек да има токсични напластявания в черния дроб и дори бива изместено на второ място като причина след неправилното и непълноценно хранене с отпадъци. Отпадъчната енергия в черния дроб с времето се натрупва и в един момент започва да тече по меридианите, което предизвиква различен тип болести, които се лекуват неправилно, без да се разбира причината. Пречистването на черния дроб би спестило много главоболия на много хора, ако го правеха профилактично. Осъзнавам, че много малко хора ще изпълнят процедурата, но я публикувам за тези, които ще я направят. Важна забележка: това, че засягам подобен род здравна тематика не означава, че съм вашия здравен консултант и диетолог, затова моля не ми изпращайте епикризите си на mail-а ми, което също се е случвало. Всичко е много добре описано по-долу и не би следвало да има въпроси по самата процедура. Не остава нищо друго, освен да я приложите.


Най-важният фактор за ефективността на очистването е предварителната подготовка, изразена в смекчаването на организма.

Това се постига чрез приемането на поне 4 топли вани с морска сол, като последната процедура е добре да се извърши ден преди очистването. От няколко дни до седмица преди очистването преминете на строг вегетариански режим.

За процедурата е нужно да се снабдите със зехтин – от 150 до 300 г., в зависимост от телесното тегло и поносимостта към него и съответно същото количество прясно изстискан (с ръка) лимонов сок.

Първи ден (вечер) – очистителна клизма.

Втори ден (сутрин) – очистителна клизма и през целия ден се яде лека вегетарианска храна. Пие се прясно изстискан сок от червено цвекло и ябълки с кисела жилка в съотношение 1:4. Ако това е трудно, пийте само пресен ябълков сок, леко кисел. Пие се, колкото може.

Трети ден – като втория.

Четвърти ден – същото: сутринта клизма, а през деня сок, но до 19 часа. Именно тогава най-добре се разширяват каналите на черния дроб. За този час вие трябва да сте приготвили: място, където ще лежите, грейка с гореща вода или електрогрейка, която се слага върху черния дроб (под нея се подлага пешкир, за да не изгори кожата). Преди това вие сте приготвили две стъклени чаши – с отмереното количество зехтин и лимоновия сок.

И така, в 19 часа на четвъртия ден изпивате 1-2 глътки от леко загретия зехтин, след което приемате 1-2 глътки лимонов сок. След 10-15 минути изпивате втората порция зехтин и лимонов сок, след това следващата и следващата порция през 10-15 мин., докато не изпиете цялото количество зехтин и лимонов сок. През цялото това време не сваляте грейката от черния дроб.


Накрая остава да изчакате резултата, като предварително си набавите нощно гърне, за да видите какво ще излезе. Очистването може да започне и през нощта, но може да стане и на сутринта. Добре е да дишате бавно и плавно с корема за масаж на черния дроб (до 30 мин., след това се почива и отново се повтаря), да дишате през дясната ноздра. Когато започне дейността на червата (обикновено към 23 часа, но може далеч преди или след този час, дори на другия ден), ще започнат да излизат билирубинови камъни (те са зелени, меки като пластелин), цилиндрични холестеринови натрупвания, парчета умъртвена лигавица, черна жлъчка и др. Човек трудно може да си представи, че тези неща години наред са били съставна част от неговия организъм, затова не се плашете.

Възможно е и повръщане – то също е очистително. След тези изхвърляния, общо 3-4 на брой до сутринта, направете очистителна клизма.

След очистването нека първата храна бъде прясно изстискан сок от моркови, червено цвекло и ябълки или само от ябълки, който допълнително ще промие черния дроб. След това преминете за известно време на салати, течни или кашообразни храни и започнете нормалния си живот.

Най-добре е първата очистителна процедура да извършите сега пролетта (март месец), когато силата на черния дроб е най-голяма.

Не се препоръчва на болните от чернодробни заболявания да правят очистването през есента, когато черният дроб е най-слаб.

Препоръчва се всяко очистване на черния дроб да става в пълнолуние.

За пълното му очистване (едно не е достатъчно) процедурата може да извършите четири пъти в годината, а през следващата година е достатъчно очистването да е веднъж – или два пъти. Това е и прекрасна профилактична мярка за поддържане на неговите филтриращи способности. Така най-добре се пречиства и кръвта, увеличава се работоспособността и бодростта, яснотата на мисълта и се повишава подвижността на ставите.


Забележки:


1. Не се препоръчва очистване на черния дроб в следните случаи:

• при остри простудни и инфекциозни заболявания, когато е налице висока температура, слабост, повръщане, главоболие, разстройство и др.

• в период на обостряне на хроничните заболявания

• когато е налице силна физическа, психическа или умствена преумора

• в период на бременност и кърмене при жените

• една седмица преди и една седмица след цикъла при жените

• ако не сте убедени в неговата необходимост и жизненоважно значение

• когато сте в стресова ситуация

• не се насилвайте


2. Грейките са противопоказани при неясни болки в стомаха, остър апандисит, остър холицистит, остър панкреатит, злокачествени тумори, при външни и вътрешни кръвоизливи.


3. Сокът, употребяван заедно със зехтина, може да бъде лимонов, но също и от грейпфрут или портокал. При увеличена киселинност на стомашния сок е добре лимоновият сок да се разреди с вода в съотношение 1:1. Цитрусовите сокове могат да се комбинират във времето: първото очистване с портокал, второто – с грейпфрут, третото – с лимонов сок. Трябва да се отчита този важен фактор – равнището на киселинност на стомашния сок. Затова предварителният преглед при лекар природолечител е важна стъпка за нормалното провеждане на процедурата.

 


scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 370 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8729975Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License