Нова книга: „Първият тунел: Окултната зала в Египет“ Печат
Статии - Нови книги
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Четвъртък, 08 Декември 2016 23:30

 

zzzzz jpgИзминаха около 2 години и половина от публикуването на последното ни печатно издание. Предният път, когато имахме подобна дълга пауза заявихме, че без съмнение това е най-добрата книга, която сме правили до момента. Е..., и сега за наша огромна радост положението отново е същото! Защото книгата, която ще ви представим е поне толкова стойностна в целостта си и с толкова фундаментално значение, колкото бе за нас и работата ни по проекта с „Империите“. В случая, макар и погледнато през нашата субективна перспектива, тази нова книга надхвърля постигнатото в различни ключови аспекти, които не сме коментирали досега и които драстично променят цялостната рамка. Нещо повече – тя поставя една изключително здрава основа, на която човек може да стъпи и да надгради за себе си в лично отношение на множество нива. Преценихме, че материалите в сайта и книгите ни дотук са акумулирали достатъчно контекст, който да ни позволи да вдигнем летвата на публичната си работа и да представим по-адекватната структура зад всичко.

 

Стана нещо като „традиция“ голяма част от нашите проекти да се забавят поради най-различни обективни и субективни обстоятелства. Съвсем разбираемо, това ни е „изнервяло“ в някаква степен, защото погледнато през тогавашното ни осъзнаване, е било излишна пречка. Което съвсем естествено се приема и като нещо негативно. Същевременно, както неведнъж вече сме отбелязвали, „случайностите“ са вид порядък, но от друго естество. Досега тези, на пръв поглед много неприятни „забавяния“, в крайна сметка са се оказвали изключително плодотворни от гледна точка на крайния резултат и накрая те винаги са се превръщали в подарък за нас самите (а оттук и за читателите). В този случай принципът също бе доста сходен. Защото когато човек има необходимото ментално пространство да се потопи в атмосферата на една книга толкова надълбоко, той може да види редица невидими нишки. И, разбира се, да ги свърже по начин, който само допреди месеци или дори дни, е бил абсолютно невидим, непонятен и недостъпен..., макар през цялото време всички тези вече явни взаимовръзки да са били само на „милиметър“ от фокуса на вниманието...

 

За радост на читателите този път заглавието на новата ни книга е далеч по-лесно запомнящо се, с което ви гарантираме, че няма да се окажете в неловката ситуация да забравите точното наименование пред книжарницата :) Познат сценарий, който се е случвал дори на нас самите в опит да си спомним точното пълно наименование – особено когато говорим за въпросната поредица. Както вече на няколко пъти анонсирахме, новата ни книга се явява третата част от поредицата на Раду Чинамар, която за читателите най-лесно бива асоциирана с румънския сфинкс. Така, в крайна сметка решихме официалното заглавие да бъде: „Първият тунел: Окултната зала в Египет“.

 

egipet 1200

 

С книгата (макар и в известен смисъл доста бегло), ще имате възможност да се запознаете от нашия традиционен предговор ТУК. Неговата основна цел е да ви подготви адекватно за това което предстои. Акцентът обаче, без никакво съмнение е фокусиран върху собствения ни синтез и визия относно цяла плеяда от взаимообвързани теми. Разгледали сме ги в следговора на книгата, който по обем силно доближава размера на основната ѝ част. В комбинация, крайният брой на страниците е 336 (което я прави най-обемната от румънските дотук) и, както бяхме споменали във втората книга, тази трета част е една от най-интересните от цялата поредица. Бъдете сигурни, че ще ѝ се насладите максимално, защото в нея за пореден път има от всичко. Ние също сме се постарали за това :)

 

Поредното синхронично обстоятелство се оказва и периода на излизане на настоящото издание, който съвсем неслучайно съвпада с един много специфичен празник полагащ до голяма степен основите на западната цивилизация. Той от своя страна е свързан с един от най-мощните архетипи върху чиито плещи лежи осъзнаването на собствената ни съвременна реалност. Точно в този сегмент ви очакват и доста изненади, които напълно ще преобърнат всяко едно очакване, което се гради на наложените системи от убеждения.

Въпросната нишка е темата за Христос, която е силно засегната в книгата и допълнително задълбана в следговора ни по начин, който лично ние досега не сме срещали в пространството (колкото и тонове езотерична литература да е изписана за този образ). Синхроничността в случая е, че книгата ще излезе именно около коледната вечер, която се счита за рожденна дата на бебето Исус :) Респективно, тази книга се явява идеалния подарък по случай зимните празници, поне на няколко символични равнища. Ако не за всичките ви любими хора – то за онези от тях, които се интересуват от езотеричната тематика като цяло :)

 

Макар таймингът на самото отпечатване да не е в наши ръце, очаква се книгата да излезе в промеждутъка 19-23 декември. Когато това се случи, дадените вече заявки ще бъдат обработени още в същия ден на излизането и ще бъдат разпратени максимално много книги. Обикновено пускането на всички поръчки не става само за 1 ден, но досега всеки път е ставало най-много в рамките на 2. В зависимост от това дали премиерата ще съвпадне със събота и неделя – процедурата ще следва познатия и вече описан ритъм.

Щом книгата излезе от печат, това веднага ще бъде обявено на сайта, както винаги досега. Книгите биват пращани чрез куриерска фирма Еконт Експрес за сметка на клиента. Това може да стане до офис на Еконт (по-евтината доставка) или до частен адрес (по-скъпия вариант).

Читателите в чужбина, които искат да поръчат „Първият тунел“, могат да ни пишат допълнително на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , за да получат по-нататъшни подробности.

 

Официалната корична цена е запазена на 23 лв.

Традиционно, до излизането на книгата от печат, можете да давате предварителни заявки за книгата на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. на цена от 18 лв. Задължителните данни са: име, фамилия, ваш телефон и избрания от вас офис на Еконт или частен адрес.

Забележка: Цената на книгата е 18 лв. единствено при директна поръчка от нас на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ;) Това ще бъде валидно до деня на излизането на книгата. След този „праг“ тя ще може да бъде закупена от нас на цена 20 лв. Тогава ще можете да си я поръчате и директно от новата ни електронна книжарница, която ще бъде открита по повод излизането на самата книга.

 

Междувременно, цената в Хеликон и по книжните щандове е посочената корична – 23 лв. Щом книгата излезе, в същия ден тя ще бъде налична в Хеликон Пловдив, а до края на годината – и в мрежата им из страната. Във Варна книгата ще бъде налична до няколко дни след излизането ѝ ще може да бъде открита на познатите вече места.

Молим да обърнете отново внимание, че всички посочени цени са без добавена куриерска доставка!

 

Другото, което любезно призоваваме да вземете предвид е, че книгата ще бъде разпращана около коледните празници. Това е период свързан с лични и семейни пътувания и ако в момента не сте сигурни къде ще бъдете във въпросния времеви прозорец – за всички ни ще бъде по-добре, ако не поръчате книгата веднага. При невземането на книгата от офис на Еконт в период от 1 седмица, започва трупането на магазинаж, което впоследствие е неприятно за клиента и не е по наша вина. За да бъде избегнато това, молим вземете предвид тайминга на периода.

 

Всеки който иска да ни подкпрепи на персонално ниво може вече да поръчва на посочения e-mail, а останалите могат да изчакат появяването на заглавието в книжните разпространителски мрежи из страната!

 

Благодарим от сърце на всички, които ще обърнат внимание на новия ни труд – вярваме че той ще ви бъде много интересен! :)

 

Cya soon all ;)

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 1409 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8700576Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License