Курс по Remote Viewing в София Печат
Статии - Техническа информация
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Четвъртък, 25 Октомври 2012 00:35

 

mech

Нека започнем с това, че такъв курс в България не бе предвиждан. Той ще бъде проведен поради големия интерес предизвикан от обявяването на мадридския курс, който доколкото разбрахме е минал много добре :)

Тъй като много хора от страната проявиха желание да научат метода, инструктора реши да откликне на това и българската публика за пореден път ще има шанса да усвои началното ниво на Remote Viewing (в момента се планира курс за напреднали в Мадрид в следствие ентусиазма на участващите в началното ниво там). Подробности около курса в София, ще откриете по-надолу.

Както и първия път, предложихме да дадем гласност на този проект от тази трибуна, първо, защото го правим за приятел и второ, защото знаем от личен опит, че метода работи ефективно и е на 100% практически приложим в реалността. По тази причина нямаме задръжки и съмнения да го препоръчваме.

Курсът ще бъде проведен на 9 и 10 февруари, 2013 г. в София. Място на провеждане – бизнес-хотел Accord, който се намира на бул. Владимир Вазов 17.

 

hotelaccord

 

 

За тези, които не са от София и смятат да посетят курса – комплексът е в непосредствена близост до центъра на София, с много удобно местоположение спрямо летище, централна жп и автогарата. За ориентир – стадион „Герена“ е само на 300 м. от хотела.

 

Транспорт: тролеи с номера 1, 2 и 4; автобуси – 78, 79, 85, 86 и 120; маршрутни таксита по линии 33, 17 и 28. За тези, които искат да ползват таксита, най-коректните в София са с номера 912 36 и 973 21 21. Няма да ви струва повече от 5 лв. от гарата до хотела. (Всички дадени данни за транспорта до хотела са валидни към месец октомври 2012 г. Предвид обаче, че курса ще се проведе през февруари 2013 г., моля проверете на собствена отговорност актуалността на тази информация, когато времето й за използване настъпи, за да не попаднете в непреднамерен капан.)

Местата са ограничени и са точно 20. Ако има значение за някои от вас, залата, в която ще се проведе курса изглежда така:


zalarvsofia

 

Занятията ще започват рано сутринта и времетраенето им ще е по 9 часа и половина на ден – старт в 9:00, край в 18:30 – общо около 19 часа за двата дни. Обучението е интензивно и включва теория и практика с почивка от 1 час в средата и две малки почивки от по 15 мин. В сградата на хотела, на няколко метра извън самата зала, има барче, ресторант и тоалетна – т.е. – всички удобства.

За хората, които не са от София и няма къде да отседнат за една вечер (9-ти срещу 10 февруари), хотелът предлага единични стаи на цена 50 лв. и двойни, на цена 68 лв. Цените са с включена закуска.

Записването за участие става на посочения mail в края на текста до 31 януари, 2013 г. Респективно плащането на таксата се превежда по банкова сметка също до 31 януари. Размерът на таксата е 390 лв.

За тези, които нямат никаква представа какво е Remote Viewing и какво представлява резултата от него, можете да отворите на страници 307-333 от „Подземните Тайни на Румънския Сфинкс“ и да прочетете в общи линии за какво става дума и да видите крайните скици, които се извличат за даден обект чрез метода на RV. Този проект беше безпрецедентен, защото е първото такова представяне на метода и неговите резултати в печатно издание в световен мащаб. Проектът бе стартиран и координиран от човека, който ще бъде лектор на курса в София – Стефан Стефанов – наш добър приятел и професионалист, бидейки на топ-ниво в световен мащаб. По по-подробна информация за него, ще намерите малко по-надолу.

Стефан е един от професионалните инструктори обучени лично от Ед Деймс. Той е бивш офицер от Военноморските Сили на България, възпитаник е на Военноморската академия във Варна както и на Военноморския щабен колеж на САЩ. В момента работи в частна корабна компания.

Започва активно да се занимава с метода след напускането си на Въоръжените Сили. Запознава се с RV през 1997 г. в следствие на книгата на Къртни Браун (също ученик на Ед Деймс) „Далечни Пътувания“. Дълбоко впечатлен, той решава да се отдаде на изучаването на това изкуство.

Започва да се занимава с Remote Viewing с изучаването на системата за индивидуално обучение разработена от Ед. След това преминава през дълъг три седмичен курс с един от инструкторите на Ед – Черис Ривера. След този курс, Стефан решава, че това е нещото, на което си заслужава да посвети живота си и моли Ед за частно обучение. Преминава през два едноседмични индивидуални курса с Ед Деймс в неговия тренировъчен център в Калифорния, САЩ.

След това дълго и многогодишно обучение, той става един от професионалните инструктори на Ед и член на неговата частна агенция.

През последните няколко години Стефан е провел редица от курсове по RV начално ниво и ниво за напреднали в България, Великобритания и Испания и е ръководил и участвал в различни RV-проекти вариращи в широк спектър от насоченост. Стефан е българин по националност, но от дълги години живее в Лондон.

Ето и повече за самия метод, за тези, които се интересуват.

 


Какво представлява Remote Viewing

Remote Viewing (RV) е строго структурирана техника, която дава възможност на нашето подсъзнание да добие достъп до недостъпни цели – относно хора, географски места, обекти или събития в миналото, настоящето и бъдещето.

Сесията по Remote Viewing започва с точно формулирано задание (на английски език – „cue“), което дефинира данните, които целим да придобием.

Заданията варират в изключително широк спектър – от следващото използване на ядрено оръжие на Земята до намиране на отдавна изгубен ценен предмет във вашия килер.

Remote Viewing е разработено от ЦРУ и Въоръжените Сили на САЩ в началото на 70-те години на миналия век чрез подробно изучаване на начина, по който нашия мозък извлича данни на подсъзнателно ниво. В резултат на няколкогодишни строго секретни изследвания е създаден протокол, следването на който дава възможност на нашия мозък да следва процеса на подсъзнанието за извличане на информация. Това ново умение много бързо довело до резултати с високо ниво на прецизност, превишаващи първоначално зададените изискавания. В началото е била поставена задачата да се развие методика, която да позволява да се извличат данни с 60-65% достоверност. Експерименталните резултати обаче надминали очакванията – професионалните протоколи дали възможност на добре обучен вюър да добива информация с 80% достоверност, а при работа в екип от 5-6 човека резултатът е 100%. Тези резултати веднага дали зелена светлина на внедряването на програмата в реални военни разузнавателни операции.

Въпреки че много хора гледат на Remote Viewing като на пси-умение, фактически то представлява научно разработена методика за извличане на данни от всякакъв вид. Това може да се счита като първото, изкуствено създадено от човека умение за отключване на подсъзнанието ни и неговата естествена възможност за постоянно добиване на точна и надежна информация относно почти всичко, което човек пожелае да научи.

Майор Ед Деймс, може спокойно да се счита за най-елитния инструктор в света на Remote Viewing е човекът, благодарение на когото това умение беше отворено за цивилния сектор. С риск да прозвучи нескромно, трябва да се отбележи, че Ед Деймс и неговите инструктори осигуряват най-ефективната тренировъчна програма за обучение по Remote Viewing.

Другото голямо достижение на Ед Деймс е усъвършенставането на първоначално разработения протокол от Инго Суон и извеждането му до безкомпромисно безупречно ниво.

Програмата за обучение предлагана от Sunbeam Intelligence е изцяло базирана на методиката на обучение на Ед Деймс, основана на 25 годишен опит в използването на техниката, и предлага елитен професионален протокол, изучаващ се единствено на частни семинари.

 


Кратка история на Remote Viewing

Remote Viewing е разработен от група учени и изключително надарени екстрасенси като част от спонсорирана от правителството на САЩ строго засекретена програма. В продължение на 20 години научни изследвания и разработки те създали тренировъчна методика, която дава възможност на почти всеки един от нас да бъде научен на това мощно и ефикасно средство за събиране на информация.

В първите си години, методът Remote Viewing е използван изключително за извличане на информация за обекти и географски места, но впоследствие спектърът му на приложение е станал изключително широк.

Военното приложение на методът Remote Viewing започва с обучението на петима офицери от Инго Суон през 1979 г., които стават гръбнака на супер-секретното за онова време подразделение на ЦРУ, наречено „SUN STREAK“.

Тази засекретена програма преминава през годините в ръцете на различни разузнавателни ведомства, сменяйки многократно кодовото си наименование – „GRILL FLAME“, и последното „STARGATE“.

Едно от първите бойни приложения е участието на това подразделение в кризата с американските заложници в Техеран, Иран, през 1979 г. По време на операцията, целяща освобождаването на заложниците, вюърите изпълняват около 450 сесии за осигуряване на разузнавателна информация, която не е било възможно да бъде осигурена чрез стандартните разузнавателни методи.

През 1995 г., поради различни причини, Американският Конгрес прекратява спонсорирането на програмата и нейното съществуване става публично достояние през същата година, а ЦРУ открито признава съществуването на програмата.

Много от първите ветерани членове на „STARGATE“, обучени от Инго имат основания да твърдят, че тяхното подразделение не е било единственото, както и че е имало действащо такова, много преди тяхното обучение. Както и че продължава да действа такова...

Пример – бившият майор от състава на „STARGATE“, Пол Смит, твърди, че много преди тях, Инго е обучил група съставена от интересни индивиди – бледи на вид, почти еднакво изглеждащи, със странна роботизирана походка, почти не говорещи. След това никой нищо не е чувал за тях. Самия Инго е подписал 20 годишна декларация за мълчание, изтекла през 1989 г. Вследствие на това, през същата година публикува книгата си „Проникване – истината за човешката и извънземна телепатия“, в която описва интересни моменти по въпроса.


penetration

 

Във връзка с историята на това умение, трябва да се отбележи, че един от основните двигатели, спомогнали Remote Viewing да стане публично достояние е майор Ед Деймс. Още служейки в „STARGATE“, Ед прекрасно разбира, че Remote Viewing няма да бъде подложен на развитие и усъвършенстване, ако остане под шапката на разузнаването и се решава на безпрецедентен ход – още като действащ офицер през 1989 г. създава частната компания „Psi Tech“ като въвлича в нейния борд на директорите генерал Албърт Стъблабайн (шеф на командването на военното разузнаване на САЩ по това време) и полковника от Силите за Специални Операции Джон Алекзандър, които му осигуряват нужната протекция, а Инго Суон става неин главен консултант.

С този си ход, рискувайки сериозно своята кариера, Ед дава солидна основа за по-късното разсекретяване на програмата както и последващото усъвършенстване на оригиналния протокол.

 


Как работи Remote Viewing

Протоколът на Remote Viewing е последователност от определени стъпки, които постепенно тренират и насочват нашето подсъзнание да осигури нужната информация относно зададената цел в специфична поредица от данни. Докато данните за целта се записват на лист хартия, и докато човек поддържа контакт с целта постепенно се осигурява все по-детайлна и по-точна информация за нея. В последствие тази информация се трансформира в скици и рисунки.

Съгласно теорията на Remote Viewing, всичко в нашата вселена съществува под формата на информационно поле в нашето колективно подсъзнание, прието съгласно терминологията в RV да се нарича „Матрицата“, позната още и като енерго-информационно поле и др. Дистанционното Наблюдение ни позволява да се включваме в този база от данни и да трансферираме нужната информация на съзнателно ниво.

Както и последните разработки на модерната квантова физика, така и това обяснение на метода на работа на RV подлагат на съмнение общо възприетите светски възгледи относно разбирането на причинно-следствените връзки. Истината обаче е, че трениран вюър „поразява целта“ с поне 80% достоверност...

Трябва да се отбележи, че в света на Remote Viewing, думата „наблюдениевиждане“ (viewing) се възприема повече като метафора отколкото като буквална дефиниция; каквото всъщност се случва би било по-точно да се нарече „възприемане“ (perception). Всъщност вюърът трябва да се научи максимално да игнорира рационалното си мислене, за да даде възможност на подсъзнанието си да работи свободно. И въпреки, че Remote Viewing се базира на използването на подсъзнанието, RV си е надежден научно разработен метод за добиване на информация.

 


Използват ли се техники на медитация в Remote Viewing

Като всяко едно умение, което изисква концентрация за правилно изпълнение, всеки човек има свой собствен начин да се съсредоточава и релаксира преди изпълнение на сесия по Remote Viewing. Но трябва да се спомене, че използването на медитация няма никакво отношение към изпълнението на такава сесия.

Витаят много погрешни схващания и недоразбиране относно същината на Remote Viewing – че това е мистична техника за отделяне от тялото, астрален шпионаж, гледане през очите на някой друг и т.н. Въпреки, че тези техники са реални, те нямат абсолютно никакво отношение към Remote Viewing, което си е научно разработен протокол за извличане на информация. Много източници, твърдящи че преподават Remote Viewing, нямат никаква представа за протокола създаден в следствие на оригиналната спонсорирана от военните програма, а също така и нямат разбиране за това какво е наистина Remote Viewing.

 


Има ли различни видове Remote Viewing

Вследствие на строго секретните програми на ЦРУ и Армията на САЩ целящи разработването на метода на Remote Viewing е създаден строго специфичен протокол, който трябва да бъде следван и до най-малката буква, за да се добият точни и надеждни резултати по време на сесия. Без значение, какви акроними се използват (Научно, Техническо или Координатно Remote Viewing), съществува само една истинска форма на Remote Viewing.

 


Има ли възрастови ограничения за усвояването на Remote Viewing

Категорично НЕ! Възрастовия обхват на обучените студенти варира между 18 и 70 години. Успешно са правени многобройни експерименти дори и с деца на възраст 5-7 години, естествено с пригоден за целта протокол - т.е. почти всеки един от нас може да изучи това умение.

Буквално в рамките на 24 часа от началото на обучението, без значение от възрастта, обучаемите виждат реални резултати от тяхната работа.

 


Трябва ли човек да е надарен екстрасенс или да има предишен опит

Въобще не е необходимо да сте екстрасенс, да имате опит в медитативни практики или други умения като радиeстезия, опитности извън тялото и други подобни. Протоколът на Remote Viewing е създаден точно с целта да се предостави изпитан работещ механизъм за придобиване на данни от всеки един средно-статистически човек, без значение на неговите сензитивни възможности. Без значение дали сте отявлен скептик или някой, който се интересува от RV или просто воден от чисто любопитство човек, Remote Viewing е еднакво лесно за усвояване.

Единствените условия за успешен напредък са стриктното следване на протокола и редовните тренировки (изискват се по две на седмица, всяка една с продължителност 30-45 мин.).

 


Колко дълго продължава обучението в Remote Viewing

За да достигнете до пълно, свободно и уверено използване на различните техники и степени ще са ви нужни около две години добросъвестно обучение (а ако сте отдадени на това умение, обучението е цял живот).

А ако искате да използвате свободно само знанията, придобити в основното ниво на обучение ще са ви необходими 4-5 месеца тренировки, за да дадете възможност новото умение да се „имплантира“ успешно във вашето съзнание.

 


За какво може да се използва Remote Viewing

Въпреки, че метода е бил разработен в началото като шпионска техника, понастоящем се изпозва в изключително широк спектър от приложения:

 • локализиране на загубени предмети, отвлечени/изгубени хора.
 • установяване дали даден индивид е жив или не.
 • добиване на информация, относно предстоящи терористични актове.
 • в археологията – за извличане на информация за заровени предмети/скрити материални обекти или такива с неизвестно предназначение.
 • в астрономията – за извличане на информация за различни небесни обекти.
 • за установяване на най-добрата стратегия за лечение на определен индивид.
 • установяване най-добрата форма за инвестиция на определен човек или компания за даден момент във времето.
 • установяване на най-подходящия партньор за опреден индивид.
 • установяване на причини за възникване на дадена авария.
 • взимане на решение при наличие на двойствен избор.
 • придобиване на информация относно наближаващи катастрофални събития.
 • решаване на енигматични случаи и събития.
 • извличане на информация за събития, места, хора и обекти без значение на настояще, минало или бъдеще.
 • извличане на информация относно най-оптималната професия за определен индивид.
 • извличане на информация за решаване на проблеми от различно естество.Опасен ли Remote Viewing

Предвид сайта, в който се намираме, трябва да кажем и още нещо за което знаем, че си мислите.

Тъй като методът произхожда от военните на САЩ, които както знаете са особено популярни в сюжета на статиите ни, това повдига въпроси за неговата безопасност и евентуално скрити капани.

Не можем по никакъв начин да коментираме начина по който метода е възникнал – предполагаме, че в типичния стил на военните е имало немалко злоупотреби с човешкия фактор, нива на секретност и обучение носещи със себе си прилежащата конспирация. Това е неизбежно предвид факта, че говорим за Тъмната страна.

Факт е, че всичко в Играта има 2 лица, тъй като Играта е дуална.

Факт е и обаче, че ви се предоставя метод, който РАБОТИ и който можете да ползвате според собствената си съвест. Методът сам по себе си е неутрален. Как е открит – не можем вече да съдим – било е твърде отдавна. Какво ще направите вие с него – подлежи на субективната ви преценка. Това е метод, който по една или друга причина е разсекретен (а за това може да има 1 милион причини), с който все още се работи под една или друга форма, защото отново казваме – РАБОТИ практически. Една от най-големите ползи на RV е че, той балансира двете мозъчни полукълба, което само по себе си, чисто технически, е медитация.

Всичко това може да работи и за вас ако сте достатъчно упорити.

Това всеки преценява сам.

 


Контакти за записване

Молим ви не пишете на mail-а на Издателството с въпроси относно курса и технически детайли около него.

Всеки, който има каквито и да е въпроси свързани с курса и иска да се запише за него, може да го направи на e-mail адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. от който ще ви бъде отговорено подробно на всяко едно ваше питане. Там ще получите и подробности за плащането и помощни материали.

Поради ограничения брой участници в курса, резервирането на място е по реда на записване и съответно плащане. Т.е. – записани сте когато заплатите таксата. Ако изявите желание, но не заплатите таксата, може да останете с пръст в уста при появата на други желаещи. С други думи варианта „да си запазите място“ няма да проработи.

Успех на всички, които решат да се впуснат в това приключение! :)scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 289 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8729883Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License