Изчерпване на „Посвещение в древната страна на боговете“ и забавяне на бъдещи печатни издания Печат
Статии - Техническа информация
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Сряда, 21 Октомври 2015 13:56

 

mech

Преди няколко дни бе закупена абсолютно последната бройка на „Посвещение в древната страна на боговете“, така че към настоящия момент книгата е тотално изчерпана. Нямаме нито една бройка (дори дефектни такива, както се случва понякога с други тиражи), затова моля не ни задавайте въпроса, който и до ден днешен се задава относно „Документите Тера“. А именно: „Ама нямате ли само една останала за мен?“ :) Сладък подход, но не – не остана нито една :) Навярно книгата ще бъде преиздадена в даден момент догодина (моля не питайте „кога“) с леки допълнения и коригирани илюстрации. Допълненията и новите илюстрации ще бъдат публикувани on-line за всички, които имат първото издание на книгата поради сгрешената схема на артефакта на Елинор, което бе по наша грешка когато заглавието излезе за пръв път преди година и половина.

За съжаление книгата, която бе предвидена да излезе до края на 2015-та – третата част от поредицата на Раду Чинамар за египетския тунел – е забавена за неопределено време поради странни обстоятелства. Колкото и нелепо да звучи – преводачът ни изчезна внезапно. Нямаме връзка с него от половин година насам, а от книгата е предадена само готовата първа глава. Уговорката ни бе книгата да бъде готова и предадена до есента на 2015 г., но за това вече е твърде късно и не можем да си позволим да чакаме повече. Момчето изчезна неочаквано, което не е в негов стил и го няма и до ден днешен. Всичките ни опити за контакт остават неуспешни и вече чакахме твърде дълго, за да продължаваме да лежим на тази кълка. Нов преводач ще бъде намерен по възможно най-бързия начин (или пък ще преведем книгата сами) и се надяваме в първите месеци на 2016 г. тя да бъде на пазара. Работата по книгата ще бъде започната отначало, включително и върху вече приключената 1-ва глава, за да няма разностилие в превода. Това допълнително ще забави процеса, но просто друг начин няма, ако искаме нещата да бъдат свършени качествено.

 

Уви, всичко това блокира издаването и на вече почти готовото продължение на „Проектът Монтоук“, както и второто допълнено издание на първата част. Тъй като за нас точния вътрешен тайминг на тези 2 книги зависи информационно от издаването на третата книга на Раду (твърде обвързани са контекстуално, за да излизат в разбъркан ред), книгите за Монтоук също остават за догодина...

Междувременно молим, ако някой има информация за преводача ни – Александър Тодоров – да се свърже с нас на служебната ни поща. Изчезването му (и маниера по който се случва това) е напълно неочаквано и объркващо, тъй като сме в прекрасни отношения и едно евентуално отказване от проекта би било придружено поне с уведомяващ e-mail. Такъв разбира се няма. Има просто внезапно изчезване, затова и не вярваме случаят да е такъв. Много сме далеч от всякакво конспиративно тълкувание на ситуацията свързано с обстоятелствата около самия преводен материал, но изчезването на човека си остава странно. Това не е опит за вкарване на излишна параноя или генериране на евтин популизъм. Опасяваме се по-скоро да не му се е случило нещо лошо от тривиално битово естество, затова молим всеки негов близък, който знае, че превежда за нас и има някаква информация за случващото се с него – поне да ни информира за статуса му и дали всичко е наред. Нямаме никакъв контакт с Александър от април месец. Алтернативните ни опити да „видим“ какво се случва с него също удрят стена, което е още по-притеснително за самите нас като негови познати.

 

И нещо друго по тематаако някой все още си търси „Посвещение в древната страна на боговете“, Хеликон е мястото, където може би са останали буквално няколко бройки от книгата (2 или 3, не повече). Преди 2 дни в сайта им книгата все още бе налична, но днес вече и двете книги на Раду са изчерпани дори и там. Това означава, че нямат екземпляри на склад и може би са останали 2-3 бройки в някоя книжарница из страната. Процедурата е следната: отивате и питате на касата за останали бройки в системата. Ако има такива – те ще бъдат поръчани чрез тяхната вътрешна мрежа до вашия град в рамките на седмица. Това е единственото, което можем да посъветваме тези, които все още нямат и си търсят книгата.

 

Подземните тайни на румънския сфинкс“ и „Произход и история на Империите Орион и Сириус“ са книгите, които все още са в наличност и могат да бъдат поръчани на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. докато магазина ни стане отново функциониращ ;) И двете заглавия са на привършване, както при нас, така и по борсите, така че ако ги искате за себе си или познати – можете да си ги поръчате сега, докато все още е време и от удобното за вас място. Практиката ни е показала, че който отлага постоянно остава без книги и после е склонен да пита и да ни държи сметка, защо дадено заглавие не се преиздава. Книгите са налични в момента и това е единствената констатация, която може да бъде направена от наша страна. Не знаем дали ще са налични след седмица или месец. „Произход и история на Империите Орион и Сириус“ например, е уникална книга, която ще става все по-актуална като теми в световен план, но не сме сигурни кога ще я преиздадем отново след като се изчерпат малкото останали бройки от нея. Бюджетът ни е ограничен и когато имаме ресурс за книга, предпочитаме да го вложим в ново интересно заглавие, а не да репликираме „стари класики“ и енергии до безкрай. В случая с поредицата на Раду, заглавията биват преиздавани именно защото представляват смислово свързана романизирана поредица и хората ги търсят като частици от една иначе обща история с продължение.

Това е всичко, което можем да кажем засега. Ще ви държим в течение, ако има изненадващи и непредвидени събития около книгите ни.

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 350 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 540
Брой прегледи на съдържанието : 8451555Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2023 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License