Отвъд дуалния код на повторяемост (практически семинари по шаманизъм и алхимия) Печат
Статии - Техническа информация
Написано от H.   
Понеделник, 15 Май 2017 09:00

 

I invite you to a cosmic j0ke :D

0

Бутиково преживяване с вълшебни хора за венозно преливане на палитри с цвят в съзнанието. Акупунктура за въображението, алхимия за стомаха и щипка шаманизъм за чар във възприятието! Вълнуващо и провокиращо; омиротворяващо, но и разхлабващо; отпускащо, но и клокочещо – пълно с парадокси и дъги Събитие! Насред омайната гора в Родопския балкан, в едно опустяло и омагьосано селце, където времето не е сериозен фактор и призраци необезпокоявано бродят сред тесните улички... Място без Wi-Fi, където обаче гарантирам, че ще откриеш по-добра връзка ;)

Аз, H. вече не съм дух в бутилка и излизам на тъмно сред хората :) Ще бъда организатор, но не и лектор. Както знаеш рядко намирам импулс да се занимавам с курсове. Не просто защото в световен и национален план това е изключително тривиализирано и комерсиализирано, но и защото съдържанието често се оказва септична яма. От време на време обаче, се появява нещо не просто рядко специфично и качествено, но и наистина работещо, което си заслужава да бъде представено. Респективно аз самият изявявам интерес да се превърна в проводник и трибуна на тази енергия. Ти самият познаваш тези моменти под различна форма – това са случаите, в които разпознаваш част от себе си в нещо и просто се впускаш в приключение, за да го разбереш по-дълбоко. Такъв е и случаят зад решението ми да случа тази серия от събития.

Ти, който познаваш вибрацията на сайта наред с моята лична работа и избираш да се завръщаш към нея периодично – ще откриеш нейното продължение в к0смическата шега за която ще прочетеш по-надолу. Семинарите, които предстоят са представителни за характерната на Издателството вибрация, която успява да постига дълбочина и е bullshit & sugar coating free. Ще разбулим популярната и непопулярната езотерика с характерния лековат маниер, а от New Age няма да има и следа – можеш да си отдъхнеш.

Разбира се този семинар най-вероятно не е за теб. Освен, ако е. Кое от двете ще разбереш, ако прочетеш всички подробности по-надолу... :) Ако изобщо всичко това е истина и не се бъзикам с теб :)

 

  

Предистория

 

Преди 1 година, в течението на моя собствен Flow, попаднах на Андро – шаман понастоящем живеещ в Германия. Проявих интерес към услугите, които предлага, защото те са изявено неритуалистични и са освободени от всякаква церемониалност, излишества или каквито и да е психоактивни вещества. Както знаеш филтъра ми за информация е изключително специфичен, прецизен и ситен. Не ми отне дълго време обаче да видя, че Андро наистина умее добре онова което прави и няма задни мисли по време на процеса, в който човек решава да се впусне заедно с него. Намерих това за рядка комбинация, тъй като в днешно време е пълно с тъмни шамани, които търсят към кого да се залепят чрез фалшиви обещания, резултиращи в енергийни манипулации.

Не след дълго реших да предприема шаманско пътуване с него, за да открия онези мои травми, които са толкова дълбоки, че не мога да открия сам. Макар да имам високи изисквания към подобен род неща поради собствените си способности и преживявания, останах доволен от крайния резултат и развитието на обстоятелствата за мен впоследствие. Веднага разказах за случилото се на всички приятели и оттогава доста от тях преминаха през своето собствено шаманско пътуване с Андро, включително членове на семейството ми. Засега недоволни няма и в живота на всеки се задействаха очевидни промени, които могат да бъдат нарекани „случайни“ единствено, ако човек избере да ходи с кофа на главата.

Тъй като бях въвлечен в превода на повечето от шаманските пътувания за приятелите ми, които не знаят английски, успях да опозная Андро и като човек. От това което съм преживял с него досега мога да кажа че освен, че има изявени пси-способности, той е изключително прям, прозорлив и неутрален. Внимателен е и не бърза да приключи с теб. Като писател оценявам и доброто му чувство за хумор, което го превръща в много добър разказвач. Освен всичко друго той се е занимавал с музика, пее по време на сеансите и те въвлича в метафоричен неутрален флирт с живота – елементи с помощта на които неусетно повдигаш status bar-а на настроението си. Това му позволява да лекува дори само с историите, които разказва. Най-важното е, че Андро не е типичния „духовен човек“, точно както аз самият не влизам в този шаблон, което значително улесни комуникацията между нас. Оттогава той премина филтъра на гевгира ми няколко пъти и в няколко посоки, което го прави достоен за представяне пред публика :)

До идеята за нещо съвместно се стигна, когато в даден момент за мен започна да става ясно, че доста от концепциите и откритията ни са на практика идентични, като различията се заключават предимно в използваната терминология. Това бе учудващо в началото, защото както знаеш аз съм изключително специфичен в своите възгледии да чуя същите идеи от западняк, който отгоре на всичко вади и дълбочина – ми донесе странно усещане. Както знаеш, обикновено тези хора са глупави, приспани с нафталин или brainwash-нати, което прави неговия случай още по-интересен.

Когато сега гледам знаците назад във времето, мога да кажа, че на нас ни бе писано да работим заедно. В даден момент това стана очевидно до комични размери, предвид, че алтернативното лого на фирмата на Андро е „Н“ вписано в „точка“ :)

 

1

 

И точно както става и всичко истинско в този живот – вълнуващата хрумка за общ проект възникна спонтанно. Към настоящия момент сбора от тези енергии се проявява в организирането на практически семинари и шамански пътувания, които Андро ще води в продължение на почти месец в България. Аз самият ще присъствам през цялото време и ще прекарам курсовете заедно с всички, които намират това за интересно и желано преживяване. Преди да навляза в детайли относно самите семинари обаче, нека те запозная с окултното CV на моя гост шаман slash нинджа slash jedi :P

 

 

2За Андро

 

Както виждаш сам по снимката, лицето му е трудно за точно разкодиране и загатнатата усмивка носи мистерия подобна на тази на Мона Лиза – никога не можеш да кажеш какво наистина се случва вътре. Гледаш и не знаеш какво да мислиш – допада ли ти или не. Странно ли е, или странно-чаровно? Имам интерес към тази рядка порода хора, които не могат да бъдат лесно определени. Обикновено те имат точната доза допускане и тихо присъствие на сила.

Доколкото разбирам с годините Андро е развил и рафинирал уникален набор от умения изграждащи шаманското му амплоа. На всеки един кръстопът в живота си е следвал вътрешния си повик за освобождение, което резултира в премахването на множеството изкуствени пластове, които всички изграждаме при преминаването ни през тази земна илюзия. Когато срещнеш човек следващ така искрено този свой априорен стремеж – това вече има естествен и непредизвикан лекуващ ефект върху теб. Такъв е и случая с Андро.

В тази връзка мога да определя този човек като шаман в пълния смисъл на думата минус перата и превземките. Той е първият персонаж с наистина потомствена магическа кръв, който срещам. Когато говоря за него искам да подчертая, че тук не става дума за някой, който има диплома от прекаран шамански курс в индиански резерват в Аризона, който се чувства готов да тръгне на световно турне поради факта. Той е практикуващ шаман вече повече от 15 години и има богат опит с всякакви тежки и странни случаи.

Андро е от онази порода хора, които не са чели много книги и знаят всичко което могат от собствените си преживявания. Например той има гностични възгледи много преди да разбере какво е гностицизъм и „излиза извън тялото си“ много преди да разбере кой е Монро. Инициациите му в духовния свят започват на около 22 годишна възраст главно в състояние на „ОИТ“. Преминава през многогодишно посвещение в различни „пластове“ на т. нар. „фини светове“ в резултат на което започва да изгражда свое разбиране за естеството и механиката на нашия свят. Когато тези неща започнали да се случват в младежките му години, той не е бил наясно нито що е шаманизъм, нито каквото и да е свързано с нещата, които днес са достъпни за широката аудитория.

Андро не спира да копае обаче, и на един по-късен етап преминава през Института Монро, което от днешна перспектива е било преди 16 години – времена, в които мястото все още не е било превзето от военните структури, владеещи терена там днес. Това обучение доизгражда и задълбочава преживяванията във вътрешната му реалност, което допринася за микса, който той представлява днес.

Има още какво да се каже именно за този микс.

Например друг много любопитен факт за Андро е, че той е практикуващ алхимик – в буквалния смисъл на думата. Има своя собствена лаборатория, в която провежда експерименти с доста причудливи резултати. Неговата работа в тези мистични поля също е на повече от 15 г., като човека е преминал през декодирането на безброй алхимични свитъци, а комуникацията му с алхимици от Европа, Америка и Австралия продължава и до днес. Той е лектор и активен участник на ежегодни закрити алхимични срещи и форуми. Алхимията е огромен помощник в шаманската му работа, защото тя учи да бъде избягван капана на „рецептите“. Това му позволява да прояви индивидуален подход към „съставките“ от които е замесен човека отсреща. Така ефектите от които човек смята, че страда не забулват достъпа до „истинската причина“ зад тях. Ето защо алхимията като алегория ще бъде основна тема на най-дългия от предстоящите практически семинари – понеже тя е един от метафоричните инструменти за освобождение на човека от дуалната платформа, без това да бъде натоварено с каквито и да е религиозни и морални филтри, които да попречат на индивидуалното освобождение.

Навярно точно тук е мястото да ти споделя, че Андро не принадлежи към никакви окултни течения, догми, ордени или структури. Знанието и меланжа от умения, които той е, не могат да бъдат вкарани в рамката на нищо конкретно. С годините се отдалечава от традиционната шаманска работа, синтезирайки нещо изцяло ново, защото дори шаманизма се превръща в ритуал базиран на цикли и повторение. Ако все пак за целите на ума трябва да бъде изкован термин, който да ти даде някаква представа, то работата му може да бъде определена като „нецеремониален херметичен шаманизъм“. Тя е базирана на привидно парадоксалната предпоставка, че нищо не може да бъде преподадено на никой и че най-доброто учене всъщност бива осъществявано чрез отучване. На практика най-големия бонус на Андро е, че той не е някой, който е спрял в удобното кресло на своята собствена философия, именно защото постоянно се отучва от неща, които не е. Самият той признава, че е ученик и ще учи другите докато най-накрая не научи и себе си :)

Всеки един ден от своя живот Андро посвещава на неспирно дълбаене навътре – как да освободим себе си от конфликтностите, напрежението, дуалността, нецялостността, самотата и страха от които е изтъкано човешкото същество. Всеки един въпрос, който решава да изучи, като: алхимия, изменени състояния на съзнанието близки до смъртта, „ОИТ“, гностицизъм, херметизъм, шаманизъм (и т.н.) – бива внедрен в неговия личен Flow, оставайки флуиден и динамичен, което поддържа уникалния синтез жив. Много подобно на мен самия, той пресява излишната плява от всяка една от изброените дисциплини и дестилира чистите принципи в нещата, извличайки незамърсената bullshit free квинтесенция. Впоследствие този синтез прилага в своето лично ежедневие и в практиката си като лечител.

В контакта си с него бях впечатлен от умението му да прави връзки, които в ежедневието остават скрити за човек. Това ме изненада приятно, защото обикновено аз играя тази роля за хората и да видя някой да прави същото с подобна дълбочина – както казах – бе доста освежаващо. Андро следи много добре темите и думите, които използваш, забелязва моделите и възлите ти. През цялото време е с естествено притворени очи леко извън фаза, което му дава нелинеен достъп до потоците от които си изтъкан. По този начин индиректните връзки които прави постепенно се трупат количествено, като в един момент избухват качествено в целта. Като някой, чиято работа е да прави връзки, мога да призная това му синхромистично умение. Начинът по който Андро лавира в тези сфери е подобен на филм – малко нереално е да се види във всекидневния живот. Всъщност колкото повече го опознаваш, толкова повече виждаш, че той не е някой, който говори за тези неща само когато води лекции за тях – той ги живее във всеки един момент. Това го превръща в хакер на реалности и сънища. Онова, което е наистина впечатляващо и специално лично за мен, е постоянството и липсата на всякакво съмнение в подхода му към реалността. За пръв път виждам човек, който във всеки един момент действително живее изцяло с разбирането, че обитаваме виртуална реалност изградена от дуален код. Дори аз, който съм преживявал това като факт не живея по този начин всяка една секунда. Той обаче го прави и въпреки това остава стабилен, запазвайки разсъдъка си. Само по себе си това показва, че е постигнат баланс между множество аспекти.

Всички изброени неща му позволяват да види по-голямата картина и решението на проблема там, където друг би видял единствено задънена улица. Андро избира да приложи своите умения, помагайки на желаещите да се отучат от онова, което не са. Сам за себе си успява да поддържа вътрешен тонус чрез постоянно развитие на неговата персонална философия, придържайки се към простотата, хармонията и поддържането на вълшебството живо. Възгледите му са колкото практични, толкова и поетични и той често избира да ги изпее като един модерен бард, вместо да ги картографира със сложни термини. Все пак това е част от ключа и към самото освобождение – простота и лекота на преживяването. Освобождението не може да е поредната идея, която взимаме твърде на сериозно, защото това ѝ придава тежест, която пречи на самия процес и се превръща в поредната фиксираща котва генерираща дуален код. Ето защо и самия Андро много често се проявява като шут и има извратено чувство за хумор много подобно на моето, което вече знам, че ти допада, безсмислено е да отричаш ;) Имам намерението да поощря развързването на циника в него до крайна степен, когато пристигне в България :D Негова реплика е, че: „The fact that it’s funny and ridiculous doesn’t make it less valuable.

Разбира се, Андро е много по-богата личност, отколкото едно резюме от няколко абзаца може да представи. Една от причините поради които той е добър в това, което прави е, защото обожава себе си :) Така че бъди тактичен и уважи нуждата му да бъде прав :Р Макар че както казва той: „Красотата на нещата е, че за да бъда прав, не е нужно някой друг да греши.

Повече информация за него можеш да откриеш в сайта му http://hermeticvision.com, а ако търсиш по-непосредствено усещане – просто изгледай долното му интервю, макар в него да се прави на по-учтив, отколкото всъщност е:

 


Free Joomla Extensions

 

But fuck all of this American polished bullcrap!

Както знаеш родният агро-ареал е дотолкова назобен със западни лектори с вратовръзки, че когато нещо интересно наистина се появи, човек вече е отчаян от приказката за лъжливото овчарче.

Затова сега се налага да ти представя идеята зад самите курсове, ако не искам да ги правя единствено със себе си. Pay attention now nigga. Време е да започна да избивам комплекси и да ти обясня колко сме специални и различни, lol...

 

 

Семинарите

 

Както казах, New Age-сладкишите не са нашa специалност, така че можеш да прибереш кофата си за повръщане обратно в килера, it’s safe now.

Вече повече от десетилетие Андро води широк спектър от курсове, класòве и симпозиуми на теми като: силата като възприятие, пси-способности, архетипна памет, шаманско лечение, пси-защита и екстазна комуникация. So this ain’t gonna be his first rodeo. За българската аудитория обаче, сме сготвили програма надграждаща всичко до момента, която не е била представяна досега. Знаеш, че съм френски бутиков продукт и нищо по-малко от специално отношение не би ме задоволило.

Whatever! По същество!

 

Философия зад семинарите

 

Споменах ти бегло за концепцията за отучаването. Искам сега да наблегна на това, за да разбереш основната идея зад тези курсове, за да избегнеш грешката в представата още в началото.

Според Андро един учител може да помогне на останалите единствено като изкара наяве това, което те са потиснали и припомняйки им онова, което просто са забравили – точно както един истински лечител може единствено да асистира при активацията на вътрешния самолекуващ механизъм на всеки човек. Де факто никой не те лекува отвън. Това е плитък процес с ефимерни резултати. Има само отпушване, което да ти позволи да излекуваш себе си. Поощрява се извървяването на личния Път.

Ето защо на тези курсове ти ще се отучаваш от онова, което не си и няма да бъдеш тъпкан с „нова“ мъртва информация, която е нечия чужда. Без рецепти, без поредица от 10 стъпки за финансов триумф, без ангелски наставници, без захаросана любов и светлина. Новонаученото всъщност ще бъде „припомняне“, което отгоре на всичко няма да бъде базирано на памет, а на knowingness. Споделял си с мен, че когато четеш мои неща те просто „кликват“ и заспиват на място. Т.е. има процес на вътрешно разпознаване, а не на научаване на „нещо ново“. Говоря за същото нещо. Става дума за отключване на онова, което вече е вътре и къкри истимаро като боб с чубрица.

Ето защо семинарите не могат да имат никакви претенции за нищо и дори и да имат – последната от тях е да се вземат на сериозно. Не поради липса на съдържание, а защото това съдържание не бива да натежава и да се превръща в нещо повече от това, което е. Идеята е да дойдеш и да се освободиш от собствените си дефиниции, защото преди това няма свобода. Ако вземаш нещата твърде на сериозно – принадлежиш на своите системи от убеждения, а оттук идват фанатизма, болестите и т.н. Ние имаме способността да разпознаваме нещата, които просто СА, но дори при това положение не можем да ги вземем на сериозно. Популярните семинари разчитат на факта, че тълпите търсят мигновено действащи рецепти и плитка демонстрация на чудеса. За мен е интересно да комуникирам с хора, които имат намерение да вървят Пътя, а не да търсят панаирни атракции. Ще бъда наистина щастлив от посетители, които са готови да експериментират със своите собствени системи от убеждения и са отворени към по-дълбоките си компоненти. В комуникацията си с другите обичам да съм наясно доколко те живеят нещата от които уж се интересуват и да ги провокирам в тази посока. Да проведем един сантиментален разговор в кафенето за това колко е интересен живота на тази планета, е банално. Търсим хора, които искат да живеят страстта си. Изобщо – събитията на които ще присъстваш избягват сантименталността от всякакъв тип – особено езотеричната. Накратко – курсовете са извинение да се съберем и да си говорим за неща, които са ни интересни :Р

Отново натъртвам, че това са серия от практически семинари, които са базирани изцяло на преживявания и съдържанието им е проверено в практиката с други хора. Всичко в тези курсове е практическо, ако участниците съумеят да го пренесат в живота си. Наред с теоретичната постановка ще има много упражнения по двойки, сутрешни практики преди началото на самите лекции, нощни практики по „ОИТ“ и много други, които ще бъдат съобразявани и индивидуализирани в движение според нагласите на самите групи. Това означава, че предварителен сценарий за събитията няма как да има и два еднакви курсасъщо няма да има.Продуктите на конвейер не са по вкуса на събитието.

Едно от последните неща свързани с философията на курсовете е, че Андро не може да дава отговори. Това има такова място в съзнанието му, че той дори не нарича пост-лекционния панел с въпроси и отговори „Question & Answers“. Настояваше когато пиша това резюме да спомена изрично, че това ще бъде Q&R-сесия. Както казва той: „I don’t have any answers, I only have replies.“ Всичко това отново е в контекста на личното извървяване и липсата на рецепти. Негов любим цитат е: „I prefer to have questions that are unanswerable, than answers that are unquestionable.“ Обикновено всичко е толкова на място, че в един момент даже започва да става досадно. Както казах – бутиково изпълнение.

А сега за нещата, които наистина те интересуват.

 

Съдържание и времева рамка

 

Семинарите започват от 21 август и завършват на култовия 11 септември (наистина не беше умишлено) :) В този период ще бъдат проведени 5 курса. 4 къси от по 3 дни и 1 дълъг от 6 дни. Всеки един курс е с 16 участника максимален капацитет.

Събитията ще бъдат базирани на две основни теми – шаманизъм и алхимия – като нито едно от тези две неща не е онова, което си мислиш, че ще бъде. Нещата, които ще бъдат дискутирани на пръв поглед навярно ще ти изглеждат далечни, но в същото време са изключително практически. Ще разбереш, че не е нужно да ходиш до Амазонка, за да разбереш шаманския път, точно както и не е нужно да си химик, за да вървиш по алхимичната пътека.

4-те къси курса ще бъдат на обща тема „Шаманско светоусещане“, но няма да бъдат напълно идентични, защото както обясних – ще се говори без сценарий.

Дългият семинар е само за hardcore миньори и ще се казва „Opus Magnum: Великото дело по освобождение“ – това е алхимичния семинар, в който ще се навлезе в изключителна дълбочина и детайл в механиката на съществуващото по начин подобен на „Навлизане в платформата“.

Предлагам ти приблизително съдържание на 2-та курса в pdf-формат на български и английски:

 

— Шаманско светоусещане

(дати: 21-23 август; 25-27 август; 5-7 септември; 9-11 септември)

 

ПРОГРАМАТА НА БЪЛГАРСКИ / ПРОГРАМАТА НА АНГЛИЙСКИ

 

— Opus Magnum: Великото дело по освобождение 

(дати: 29 август-3 септември)

 

ПРОГРАМАТА НА БЪЛГАРСКИ / ПРОГРАМАТА НА АНГЛИЙСКИ

 

Отново искам да натъртя, че тази програма е просто морски фар – тя е ориентир за ума каква ще е генералната рамка на дискутираното. Темите не са самия семинар. Курсовете ще бъдат много повече от неговите теми и съдържание, защото те са преживяване, което ще асистира в отучаването от линейността и циклите, отваряйки те към изначалната ти нелинейност. Всичко изброено в горната презентация ще бъде покрито като теми, но поредността и Flow-а на самото съдържание ще варира от курс до курс. Не очаквай немска точност по часове, панели и т.н. Евентуално преживяването ще надхвърли самата програма и замисъла на семинарите, ако му позволиш. Андро никога не говори по сценарий, той просто вади нещата на момента. Апропо – това ми напомни да ти спомена – той забравя като мен, защото не трупа памет – не съм сам! Което означава, че не те лъжа и ще станеш свидетел на изваждането на неща от вътрешните дълбини в ефир!

 

Какво НЯМА да има на тези семинари?

 

Това сигурно е по-важно дори от това какво ще има на тези семинари... Още тук е първата цедка за това дали събитията са за теб или не:

 

• Няма да има илюзии, че ще станеш шаман за 3 дни.

• Няма да се спекулира с използването на думи като „бог“, „любов“, „просветление“, „медитация“ (и много други), защото те са изключително замърсени от масово циркулиращата информация по въпроса.

• Няма да станеш по-щастлив, защото както казва „Пабло Ескобар“ – щастието не е хуй да го хванеш с ръка. И двамата с Андро не вярваме в щастието като свръх-задача на тази планета, а го разглеждаме като част от дуалния код, който трябва да бъде трансцендиран.

• Няма да получиш безплатна аяхуаска, нито пък такава срещу заплащане. Това не е събитие тип „шамански туризъм“. Тъй като в България думата „шаман“ в последните години се асоциира силно с психоактивни вещества, искам изрично да подчертая, че това НЕ Е от този тип събития. Ще се занимаваш единствено със съзнанието си без помощта на каквито и да е психеделични или наркотични формули.

• Няма да научиш поредните НЛП или ТЕС-техники.

• Няма да бъдеш обливан от маркучи любов и светлина.

• Няма да правиш медитации за по-добър и омиротворен свят, това е част от циклите на които ще минем отвъд.

• Няма да получиш глупав сертификат за завършен курс сниман на ксерокс, или какъвто и да е друг.

• Няма да си тръгнеш от семинара без да си се научил да левитираш и преминаваш през стени. Ако не ти се случи – имаш carte blanche да пребиеш от бой Андро с паве.

• Няма да ти е скучно – това вече трябва да е очевидно ;)

 

Филтри

 

Разбирането на съдържанието на тази подточка е ключово за разбирането на преживяването, което ти предстои. При записване за участие в някой от семинарите ще бъдеш питан именно дали си прочел, разбираш и си съгласен от-до с всичко описано във „Филтри“. Моля те обърни по-подробно внимание на следващите редове, защото те ще са ултимативната цедка. Онзи който премине всички предстоящи филтри за мен е човек, с който ще може да се работи безпроблемно и знам че тези семинари ще бъдат посетени именно от квинтесенцията на аудиторията на Издателството. Обикновено това са хора, които знаят точно какво искат и любопитството не е водещ фактор. Ценя това и го приветствам, така че искам да ти представя следните идеи...

И двамата с Андро искаме да имаме приключение заедно с теб. Имаме подготовката да създадем едно прекрасно преживяване за нас и теб, след което всички ще имаме капацитета да се почувстваме по-добре. За да превърнем това в едно добро „шоу“, обаче, ще е добре да съумеем наистина да се отпуснем и да излезем от циклите на повтаряемост, оттървавайки се от замеситителите на комуникация, за да постигнем автентична такава. Когато си говорим по телефона или по видео-чат – ние просто разменяме информация, ние нямаме истинско преживяване, което да наречем „комуникация“. Това е заместител на комуникация. Виждаш сам, че пластовете на живота днес изтъняват и стават все по-виртуални. Автентичната комуникация предполага липсата на всякакви мембрани възпрепятстващи непосредствения контакт. Ето защо на първо място:

 

Курсовете ще бъдат провеждани само на английски без превод. Това е решение, което взех с ясното съзнание, че още тук ще генерирам много мърморене в стил: „Това е България, трябва да се говори на български“ и т.н. Приеми го още сега – няма да се говори на български. Превода на преживяване от подобен калибър би подбило капацитета на Потока му и би го направило тромаво. Да имаш свободата да говориш без прекъсване е невероятно спомогащо Потока, а августовската прогноза завремето казва, че този семинар ще бъде белязан от чести loosh shower-и :)

Моля те да разбереш, че всеки език си има особености и има непреводими неща, които се губят на български, а аз не мога да се превърна в съучастник на това. Искам да имаш пълното преживяване. Важи изключително за моментите при проява на чувство за хумор, където почти винаги има игра на думи и двусмислици, имащи ключово значение за разбирането на някои ценни моменти. Много често прещракванията в главата се случват именно благодарение на мъдрите шеги, а не на самия разговор, така че тези моменти не бива да бъдат изпускани. Не на последно място не виждам кой друг би могъл да превежда материя като тази освен мен, а аз самия ще карам курсовете като теб и също искам пълноценно преживяване. С всичко това казвам, че за да има смисъл за теб, английският ти трябва да е на поне средно ниво, за да разбираш без затруднения какво казва Андро. Тук не става дума за употребата на някакъв висш английски, така че ако можеш да се справиш с обикновен разговор – нямай съмнения, че ще разбереш всичко и на самия семинар. Естествено, ако искаш да зададеш въпрос, говоримия ти английски трябва да ти позволи да вържеш няколко думи на кръст, макар че съм сигурен, че има много хора, които разбират перфектно, но не могат да говорят уверено и добре (me included). Ако положението е такова смятам, че ще има кой да транслира въпросите на хората и да се получи адекватно – аз или някой друг – няма значение. Но за цялостен превод на курсовете (особено на дългия алхимичен) за момента не може да се говори.

Ако имаш засилен интерес да преминеш през семинарите, но не знаеш английски, пиши ми на e-mail-а, който ще откриеш в края на цялото експозе. Може би към края ще бъде измислено нещо, но не искам да разчиташ на това. Ако смяташ, че разбираш английски поне на средно ниво – поощрявам те да дойдеш на истинското нещо, където дебита на Потока ще бъде много по-богат, а не да се надяваш на нещо, което не е ясно дали ще се състои изобщо.

 

• Вторият филтър ще бъде още по-жесток за някой :) По подобие на Института Монро искаме да изгубиш представа за линейно време и фалшив data input от външния свят. За целта – поне за няколко дни, искаме да поживееш по добрия стар начин. Без интернет, без телефони, без часовници, без телевизия и по възможност без употреба на пари. Това са все неща, които вкарват работата на мозъка ни в един неусетен оцеляващ режим и сме твърде свикнали с него, че да направим разлика какво би било без него. Така или иначе всички тези фактори биха ти пречили на отварянето към нещо друго. Това означава че – както в Института Монро – всички часовници и телефони ще бъдат доброволно събирани на входа. По всяка вероятност ще бъдат заключени във водонепромукаема кутия и ще бъдат преметнати с въже на някой клон пред погледа на всички :) Ако нещо много критично и важно се случва около теб в този период и имаш нужда от връзка с външния свят – достъп до телефона си ще имаш вечерно време след приключването на занятията. Човек, който смята, че може да проверява Facebook-а си или да пише по Viber по време на курса – ще бъде директно помолен да напусне събитието без възстановяване на таксата и без обяснения. Това не е шега, нито заплаха, а е начина по който виждаме формàта на семинарите. Молим те най-учтиво да разбереш гледната ни точка за която умишлено те информираме предварително :*

Отделно от това, всички телевизори от стаите ще бъдат демонтирани специално за семинарите. Всичката портативна електроника ще бъде минимизирана и сведена до озвучаването на самия семинар и камерата, с която Андро ще бъде записван докато говори. (Забележка: никой от публиката няма да бъде сниман и неприкосновеността на пространството на всеки един участващ ще бъде запазена. Камерата ще бъде насочена през цялото време единствено към лектора.) Всеки който присъства на семинара може да си води записки, но аудио и видео запечатване на събитието не е позволено.

Досегът с пари също ще бъде минимизиран, като част от процеса по спестяване на фрикциите със средата. Така или иначе на мястото където ще си няма да има за какво да ги похарчиш :) Искаме да те поглезим и да вкусиш живота без истерията на въшния свят поне за няколко дни :) Евентуално това ще ти помогне да си спомниш как да бъдеш сам вътрешния си компас и да спреш да разичташ на външни GPStress системи.

 

• Другото нещо е, че молим да не се прекалява с алкохола по време на семинара, особено вечерно време. Една чаша вино или една халба бира е ОК, но повече от това би смутило твоето собствено преживяване предвид упражненията, които ще правим. Същото важи за тревата или опиати от каквото и да е било друго естество. Марихуаната разхлабва будния фокус, но пречи на сънуването и при нощни упражнения по „ОИТ“ тя би бил фактор, смущаващ процеса ти.

 

• Друг филтър е, че ще трябва да ползваш част от отпуската си именно за това събитие, а не за нещо друго и така ползотворното годишно ходене до Черноморието по всяка вероятност ще отпадне за теб това лято :) За курсовете от 3 дни ще трябва да си вземеш минимум 5 дни (ще ти е нужен 1 ден преди това, за да дойдеш до мястото на събитието и още един ден да се прибереш вкъщи). За големия курс от 6 дни, ще ти трябват 8 дни по същата причина. Моля те обърни внимание, че трябва да пристигнеш на място в деня преди началото на курса. Искаме да се събудиш В самия семинар, а не да пристигаш рано сутринта в деня на старта, което ще се отрази на съня, свежестта и присъствието ти.

Ако забелязваш проявявам фино преценена наглост да ти съобщя за това събитие само 3 месеца преди старта му, когато отдавна си планирал и взел своята отпуска, а навярно вече си я и предплатил. Колко вълнуващо! При това положение ще трябва наистина да прецениш дали това е за теб и струва ли си цялото усилие, хихихи ;))

 

• Следващия филтър за теб е финансов. Ти ще дойдеш на събитие за чието случване сме положили много енергия и желание; събитие, което намираме за по-различно от всичко останало.

Макар цената на същите семинари в останалата част на света да е тройна, за да бъдат балансирани енергиите между нас и теб съобразно стандарта на България, ние ще приемем от теб космическите 500 лева за малките тридневни шамански курсове и галактическите 1000 лева за големия шестдневен алхимичен курс. Цената включва участие в семинара и престоя във вълшебната къща (за която ще ти разкажа след малко), където ще сме всички заедно през цялото време. Тридневната такса де факто включва 4 нощувки, а 6 дневната – 7 – все пак не забравяй, че те искаме там ден предварително :)

 

Нека сега ти разкажа къде е това „там“, което се явява и последния ни филтър. А междувременно, понеже знам че вече гориш от нетърпение да се запишеш, mail-а за целта е: trust.no1(кльомба)abv.bg ;)

 

Ковачевица

 

Фините нюанси в едно занаятчийство са онова, което го правят магическо. Колкото повече детайл, толкова повече целенасочено внимание кондензира това нещо и толкова по-голяма префиненост съдържа то. Така то става проводник на повече. Парадоксът е, че макар грубата работа да е в основата на всяко нещо и почти винаги е константно количество, именно фините детайли могат да направят нещото шедьовър и да го превърнат в нещо по-велико от сбора на съставните му части.

Ето защо внимателно рафинирах точното място за нашето вълшебство. Винаги обичам да изпипвам нещата и в продължение на месец обиколих и отхвърлих доста места, или по-скоро те ми бягаха, защото винаги нещо не им достигаше... Докато накрая при мен самò попадна село Ковачевица. Бивайки близо до гръцко-македонската граница, веднага ми направи впечатление, че все още нещо е останало от природата и енергията е по-особена. Констатация, която вече не мога да направя за повечето области на страната ни...

 

 3

 

Мястото не е така лесно достъпно – от Пловдив са около 3 часа и половина каране, от София също имаш поне 3 часа каране, а ако идваш от морето не ми се мисли колко ще е... Обичам филтрите, които Балкана поставя. Локацията на Ковачевица вече сама по себе си представлява своеобразна цедка за това кой наистина е готов да положи усилие, за да стигне дотам и кой не.

Защо избрах това място?

Хайку-версията е, че една от вечерите, които останах там пих мътна изворна вода директно от една каменна чешма на ръба на гората. Налях си я във винена чаша на лунна светлина и в този момент просто знаех, че съм открил правилната вибрация :)

Ти обаче заслужаваш подробната версия, затова сега ще ти я дам :Р

 

Ковачевица е запазила вълшебството, което Копривщица например вече не може да предложи. Мястото е исторически и архитектурен резерват и там са снимани над 30 български филма (поради което селото е наричано „българския Холивуд“). Изглежда също така, че колкото по-отдалечено и запазено е едно място – то отлива по-особен човешки материал. Творческата тяга родена в изолация и във връзка с природата има особен чар, защото тя не е замърсена от циклите на повтаряемост в града. Ковачевица е дала живот на академици, писатели и художници – все представители на старата българска мисъл, която днес предимно липсва. Въпреки всичко там е роден и живее българин, който доскоро е работил в NASA, така че плодовете на това място могат да бъдат вкусени и днес...

Нещото, което ме грабна обаче, е специфичното усещане, което попиваш още на влизане в селото. На първо място всичко е направено от дърво и камък – два много плътни и набити материала. И скалите, и дърветата преживяват времето по коренно различен начин от нас. То е изключииииително разтееееглено за тях и е сгъсссстено по начин, който ние не можем да преживеем пряко. Предвид, че цялата текстура на Ковачевица е съставена от камък и дърво, усещането за време там е почти отсъстващо и Потока се лее бавно като едва разстилаща се мъгла. Това прави условията за потъване навътре просто идеални, защото ума губи референтната си точка спрямо линейното време. Шайбите веднага се разхлабват и нещо пада от гърба ти...

 

4

Едно време в селото е имало над 80 работещи чешми

 

 

Все пак средата помещаваща събитията е опрделяща за настройката на съзнанието към самите събития. И това е перфектната среда.

На един по-късен етап името на селото ми направи впечатление сякаш за 1 път. „Ковачевица“ не просто произлиза от „ковач“, но прави и пряка връзка с алхимията, защото имаме препратка към претопяване и сгъстяване на материал. Ковашкият занаят сам по себе си съдържа доста алхимични конотации, което лесно може да бъде проверено в литаратурата по въпроса. Самата ковачница се свързва с творене и рушене, тя е пространство на преобразуване вдъхващо страхопочитание в древността. Съдържа аспекти космогонични и съзидателни, пъклени и инициационни; огънят ѝ е едновременно небесен и подземен. Дори в даоистката космогония Небето и Земята са разглеждани като голяма пещ, а преобразуването е великия леяр. В Китай ковачницата влиза в общение с Небето, а владеенето на огъня призовава дъжда, което е препратка към алхимичния съюз между водата и огъня. Даоисткият поет Ри-кан се отдава именно на ковашка работа под една върба в центъра на двора си, за да постигне небесно общение със Световната ос. Иронично, точно в центъра на Ковачевица има голяма върба, а Андро ще говори за Световната ос :)

 

5

 

Всичко описано много се доближава до енергиите, които ще витаят около теб на този курс. Това място ще е твоето Solve et coagula :) Нещата ще бъдат сведени до унищожение на привидната форма, махането на излишния материал и рафинирането на есенцията. От една страна тя винаги Е, но в същото време се проявява за пръв път в материалната реалност в процеса на изковаване. В случая с Ковачевица виждам за пореден път как реалността работи сама за теб по най-добрия начин, когато ѝ позволиш. Ако бях търсил умишлено да наглася такъв тип символика в движение – със сигурност нямаше да успея. Това което Ковачевица предлага сама обаче – пасва перфектно на онова, което сме замислили като цялостна концепция.

Мястото крие още интересни аспекти.

Някога в Ковачевица живеели 3150 човека. Днес живеят има-няма 30. Това е повече от 100% демографски спад. Преди само 100 години американският журналист Антъни Смит (чието седалище тогава било в Ковачевица), е описал как от горната част на селото до долната се стигало само по покривите. Обемите са били така гъсто населени, че е трябвало да се ползва въздушното пространство. Чардаците на всички къщи са се допирали, което на практика е превръщало улиците на селото в сложен комплекс от тунели. Колкото и романтично да звучи, това правело старите къщи много податливи на масови пожари. Поради голямата близост – ако едно домочадие пламне – всичко останало също изгаря като клечка, предвид че дървото е основния материал. След един подобен пожар през 20-те години на миналия век селото постепенно започва да опустява. По тази причина и повече от половината къщи в Ковачевица се рушат.

Това е изключително странно да се наблюдава, но по някаква причина не стои грозно. Напротив – допринася още повече за чара на средата и нейната анти-темпоралност. В даден момент си дадох сметка, че метафорично погледнато средата е много алхимична, именно защото е между живота и смъртта. В алхимията имаме разлагане и трансформация на елементите, което малко или много може да се наблюдава в динамиката между рушенето и реставрацията в селото. Всичко там е странно. Това е място, където можеш да откриеш разпадаща се къща-гигант на 500 години и до нея дървена табелка с цитат от „Алиса в страната на чудесата“ от която виси въженце с купичка оставена за стотинки...

 

6

 

Усещането е малко призрачно и със сигурност допринася за мистиката на това, което ще преживееш там.

В Ковачевица има къщи по-високи от Народното събрание на по няколкостотин години. Да си дадеш сметка, че това е строено толкова отдавна без всякакви модерни средства и все още стои – вдъхва респект.

 

7 8

 

Неслучайно от селото са произлезли едни от най-добрите строители, известни в цялата страна. Дюлгерите са били толкова много, че са имали свой собствен таен език без писменост, с речник около 1300 думи. Разбирали са се помежду си, но другите не са ги разбирали. Днес са останали само няколко човека, които знаят как се строят къщи по старата технология. Тя е почти загубена. Дървените греди все още се циклят с брадва, а не със съвременни инструменти, пироните се правят по старите начини и се отливат, а не се купуват готови от Илиенци.

Човекът, в чиято къща ще отседнеш е един от хората, които са се занимавали с това цял живот и все още поддържат занаята жив. И тъй като знаеш, че съм екзистенциален журналист и записвам историите на хората, нека ти представя Владимир Жуглев, нашия домакин.

Бай Владо е национално богатство. Той е от породата изчезващи хора, които все още правят неща с ръцете си. Има едно от онези интелигентни планински червендалести лица, в които виждаш твърдостта, но и благородството на Балкана. Когато го чуеш да говори пък, усещаш високо ниво на интелект, който е гарниран с човещина, без да бъде изчислителен и стерилен. Има неща които се изковават само на над 1000 м. надморска височина и не можеш да ги откриеш в градовете. Както знаеш планината ражда хора, а полето тикви :)

Бай Владо стои естествено стегнат, тежейки точно на мястото си. Неговият род живее от 500 г. в Ковачевица. Пушката на дядо му виси на стената над бара в кръчмата му. Тя самата е над 300 години. Старите неща остават. Новите се разпадат.

 

 9

Кръчма „Братята“, където храната ще се готви специално за теб

 

 

Смята, че великата цивилизация върви към своето самоунищожение и разбира растящата нужда на хората да се докоснат до първичното. Самата образователна система, споделя той, преди да учи на каквото и да е било друго те учи, че трябва да изкарваш пари. Това се превръща в свръх-задачата на човешкото съществуване. Той самият намира всичко в големия град за скалъпено, за една виртуална измислица, в която ти си никой. В Ковачевица, казва той, можеш да усетиш че си жив и да преосмислиш начина си на живот. Сподели как през годините много хора идват, откриват себе си и като се върнат в градовете се връщат към стария боклук. Той обаче е решил да поддържа автентичното живо и не съжалява за нищо. Знае, че онова, което прави е качествено и не би го заменил за всичките пари на света. Ето защо още строи къщи по стария начин – само от дървени греди, камък и кирпич. Без арматура, без пластмаса, без керемиди. Съвременното строителство за него е като самата цивилизация – некачествено и прогнило. Дава пример:

 

Излиза един човек и казва: „Аз на тоя гипсокартон му давам 100 години!“ А самият гипсокартон е произведен преди 10 г. Как го тества, че може да издържи 100 г.? Докато аз мога да кажа, че давам 500 г. гаранция на този зид, защото в Ковачевица има зидове на по 500 г.

 

Той е човек, който помни и иска да запази старите методи. В Ковачевица например канализацията е от сух римски тип и е на 500 г. без да е мръднала. В градовете канализацията се разкопава и оправя на няколко години. Отгоре на всичко направата на самата канализация в селото не е по проект, който да бъде архивиран, той е запазен във времето по други начини... По средата на улиците има един улей с каменни плочи, който се явява карта и проекция на самата канализация. Каквото отгоре, такова и отдолу I guess :)

Бай Владо постоянно отделя от личния си джоб, за да прави неща в селото и да го поддържа живо. В момента например, реставрира римски мост в местността по технология която е на 3000 г.! Докато бях в кръчмата му (където ще се храниш), досущ като един Рене Артоа изкара изпод тезгяха план за построяването на воденица :) Оказа се, че свитъка е на над 100 г. За пръв път докосвах такъв. Иска да възстанови воденицата и да я направи по стара технология. Каза че като я показал на съвременни архитекти, те не се наели да кажат, че разбират чертежите. Свитъкът има колкото тъжна, толкова и щастлива съдба. Когато едно време разформировали библиотеките в селото и тези книжа били предвидени за изхвърляне (наред със стотици други) – той ги спасява. Сега иска да построи воденицата както се е правило това едно време. Както знаеш, воденицата има символично място в моя живот, така че след тази сцена излязох и пих мътна изворна вода от винена чаша на лунна светлина. Вече знаех, че съм открил точното място :) И това е дългата история стояща зад избора на Ковачевица :Р

Бай Владо и фамилията му произвеждат над 82 продукта всяка година, включително 4 вида плодови вина, които трябва да опиташ (като верен фен на боровинката ми е трудно да ти призная, че малиновото е най-добро – препоръчвам ти го!). Когато направих коментар, че е един от малкото в България, които все още правят това, той ме поправи изненадващо. Каза че е единствения в България и може би на Балканския полуостров.

 

10

 

Не знам дали това е факт, но няма как да не забележа, че е символично семинар въртящ се около идеите за освобождение да се случи на територията на човек, който сам произвежда собствената си храна, поддържа собственоръчно покрива над главата си и няма нужда от системата. На практика за нашето събитие е осигурена една свободна земя. Алхимичната атмосфера е в тон и със самото преживяване, а за мен това е нещо.

Храната, която ще ядеш в Ковачевица е освободена от найлоновата вибрация на Kaufland и е домашно приготвена. Всъщност кръчмата на бай Владо е единственото място в селото, където можеш да се храниш. Поради качествата си, храната е и малко по-скъпа. За теб обаче са направени преференциални менюта за закуска, обед и вечеря с вкус от детството (като закуската ще бъде сервирана на терасата в къщата, където ще спиш). Предпочитаме да се храним заедно докато тече семинара – самият процес добавя нещо като допълнително вълшебство и спойка към общото преживяване. Ако ти също го виждаш по този начин и искаш да се потопиш изцяло в идеята – моля заяви храната си допълнително при записване за семинара (trust.no1(кльомба)abv.bg:D Това ще ти спести разправията с пари и сервитьори всеки ден по 3 пъти – неща без които този път със сигурност можеш да минеш:)

Самата къща където ще отседнеш ме връща към идеята за ковача и алхимията. Казва се „Жарова къща“, защото там ще е всичкия пламък на Ковачевица в периода август-септември :) Тя се извисява над цялото село и няма как да я пропуснеш. Пред нея има огромен стъпаловиден двор увит в прегръдката на планината.

 

11

 

Това ще бъде твоето гнездо за въпросния период. Мястото е прелестно и предлага множество възможности за занятия вътре и вън.

 

 12 13

 

Ще имаш на разположение огромни пространства за релаксация и уединение, а гледката от терасата и двора няма да иска да пусне дълго чатала ти.

 

 14 15

16

 

Само на няколко минути от къщата пък има направено огнище, където бъди сигурен, че ще завършваш вечерите си под звездите с историите, които ще си разкажем един на друг ;)

 

17

„Жарова къща“ се вижда точно под огнището вдясно

 

 

Около Ковачевица пък има тракийско светилище наречено „Кози камък“ като знам, че на скалната му площадка са разположени множество групи кръгли скални вкопавания, които според някои археоастрономи са своеобразни звездни карти на съзвездията Касиопея и Цефей. Никога не съм ходил, но съм сигурен, че ще е интересно за посещение, наред с местността „Сини вир“, която също се слави с красотите си.

 

Както се казва – мястото си заслужава, преживяването си заслужава и няма причина това да не е едно вълшебно събитие. Знам че препятствията са много, но както ще ти каже и самата Ковачевица...

 

18

 

 

Шамански пътувания

 

Освен семинарите за които ти бе говорено досега, Андро ще прави и персонални шамански пътувания за всеки, който иска да премине през подобно нещо. Всъщност, както ти казах в началото, това е начина по който аз самия попаднах при него – направих си шаманско пътуване. Тъй като подозирам, че интереса ти към този тип преживяване ще е не по-малък от самия семинар, нека кажа няколко неща и за това.

Шаманските пътувания са отворени към всички, които искат да преминат през тях. Това означава, че шаманско пътуване може да има всеки, ако се запише предварително (trust.no1(кльомба)abv.bg:D На практика не е нужно да си участник в някой от семинарите, за да преминеш през шаманско пътуване – просто трябва да дойдеш на място в Ковачевица, за да ти се случи.

Шаманските пътувания възвръщат загубени духовни частици жизнена енергия, които са били откъснати от енергийната ти матрица по време на голяма драма или травма в живота. Подобни събития могат да бъдат физически, ментални или духовни. Възможни начини за загуба на част от теб са: инцидент с автомобил, смъртта на някой близък, развод, преместване в друга държава, нападение, насилие от всякакъв тип, стрес на работа, живот в семейство, което няма нищо общо с теб и т.н., и т.н... Също така някой може да вземе парченце от теб несъзнателно или ти самия да дадеш такова на някого.

Обикновено тези събития дори не са запечатани в съзнателните спомени на индивида и той не разбира защо няма енергия, защо дадени аспекти от живота му не работят, защо постоянно несполучва и т.н. Да изгубиш духовна частица е като да изгубиш парченце от пъзел с 1000 части – ако ти липсват няколко – не можеш да видиш цялата картина. Шаманът вижда тези частици под множество форми – от символи, до действителните сцени, в които е станало откъсването. Например при мен изскочи вътреутробна травма, която се е случила още докато съм бил в корема на майка ми, но въпреки това ме е белязала. Дет се вика – фалстарт още преди да си започнал :) Това са неща, които не можеш да си откриеш сам по същата причина поради която отиваш при масажист, когато имаш нужда от масаж – просто не можеш да стигнеш някои свои части със собствени средства :) Чисто психологически, когато някой друг работи за теб е по-лесно, защото ако е добър – той може да премахне всички прожекции от историята ти и да види истинските нишки изплитащи фокуса ти. Когато работиш сам върху себе си е много лесно да проектираш своите собствени фантазии и подозрения „какво не е наред с теб“ и те обикновено нямат нищо общо със семенцето, което предизвиква нещата. Истината е, че повечето от нас не могат да останат достатъчно безпристрастни, когато правим нещо такова за себе си. Ето защо хора като Андро са полезни.

Когато едно шаманско пътуване е завършено и духовните частици са върнати, шаманът ти дава детайлен доклад за това какво е направил. Понякога символите са носител на много интимни и дълбоко заровени неща, които могат да активират асоциации свързани със ситуация или събитие, водещи до разрешение на многогодишни патологии. Понякога духовните частици не са моментално разпознати, но информацията идва няколко седмици или месеца след пътешествието. Тъй като самото пътешествие става извън линейната рамка, в някои случаи тези неща имат нужда от хронолигично време, за да се транслират във физическото.

Обикновено всеки човек има поне 2-3 изгубени такива парченца life force. Прилагам списък от симптоми, които са характерни за хора с откъснати духовни частици:

 

• чувство на нецялостност – охарактерезира се с мисли като: „Чувствам, че ми липсва нещо“;

• заклещен си в миналото след смъртта на близък, дете или някой който си обичал – не можеш да продължиш напред и да живееш в своето настояще;

• тотална невъзможност за заземяване – т. нар. „космически кадети“ :) Постоянно замечтан поглед, нежелание за свързване с реалността, нежелание да бъдеш на Земята – обикновено тези хора константно витаят от 30 до 40 см. извън тялото си и смятат, че не са за тази планета;

• блокажи в паметта или загуба на памет – по всяко време в живота, най-вече в детството;

• постоянно задаване на въпроса: „Защо съм тук?“ – чувство на безпътица, липса на фокус, без усещане за лично предназначение;

• пристрастеност от всякакъв тип: храна, алкохол, наркотици, секс, хазарт, емоции и т.н.;

• загуба на емоции – не можеш да плачеш, чувстваш – генерална емоционална апатия;

• хипохондрия и постоянно боледуване – особено в първите 12 години на живота;

• депресия от всякакъв тип;

• психични заболявания;

• срам и липса на самоувереност и самочувствие (обикновено причината за това е в детството).

 

Как протича самото шаманско пътуване?

Шаманът ляга до клиента, докосвайки ръката му за установяване на физическа референтна точка. Не след дълго той пуска ръката ти и „излиза извън тялото си, дори можеш да го чуеш да похърква леко :) Клиентът просто стои отпуснато, опитвайки се да остане съзнателен и приемащ. През това време шаманът върши своята работа единствено под водачеството на твоето индивидуализирано подсъзнание (не Висшия ти Аз) до което нямаш достъп във всекидневен режим. Самият шаман не поема лични инициативи да прави „поправки, които самия ти не искаш, нито пък отдава от своята енергия. Той е the middle man. Може да свърже някои „разкачени кабели“, да „отпуши някои тръби“, но това става под твое водачеството. След като всички травми и духовни частици са върнати, шаманът идва в съзнание и ти дава пълен доклад за случилото се, което интегрира и свежда процеса до нивото на съзнателния фокус.

Цялото нещо може да продължи от 1 до 2 часа.

Детектираните проблеми понякога са десетина, понякога е само едно генерално нещо, което ако не бъде коригирано – не може да се прави нищо друго. Всеки е индивидуален и шамана прави онова, което види, че трябва да бъде направено, а не онова, което ума на клиента/шамана „смята, че трябва да бъде направено. Точно по тази причина се работи с подсъзнанието, защото то е онази част от теб, която „знае по-добре.

Асистенциите, които Андро предлага на хората решаващи се да работят с него, включват:

 

• шамански пътувания и възстановяване на частици загубена духовна есенция;

• премахване на мафлоци, астрални и други паразити от системата ти (всички имаме такива);

• детектиране на потиснати травми, които определят неусетно живота ти;

• детектиране на зловредни мисловни модели;

• съвети за практически приложения на херметичното светоусещане в ежедневието;

• астрологично разчитане;

• лекуване от разстояние на деца (при разрешение на родителите) и домашни любимци;

• шамански пътувания за умрели хора;

• енергийно изчистване на жилища и сгради от разстояние (при носене на снимка на мястото);

• раздвижване на енергиите при застоял за продан имот.

 

Андро има впечатляващо резюме от успехи, навигирайки през комплексни ситуации свързани със здравословни или ментални проблеми на индивиди, семейства и организации. Лично аз съм виждал многократно как работи и му имам пълно доверие. Тук не става дума за серийно „лекуване на сакатите“, а за това да проявиш интерес към собствения си процес на самолекуване, давайки заявка сам на себе си за нещо повече. Открил съм, че при шаманските пътувания, най-важно е съзнателното желание нещо да бъде пуснато и трансформирано – така се прави директна връзка между всекидневния фокус и по-широкия такъв, която връзка остава и те води до различни неща.

Всички вече изброени услуги ще бъдат налични, а ако имаш интерес към нещо, което не е упоменато в горния списък, можеш да пишеш допълнително на mail-а за връзка (trust.no1(кльомба)abv.bg:D

Шаманското пътуване е на цена от 300 лева, ако говориш английски и нямаш нужда от преводач. При нужда от преводач цената се покачва с допълнителни 100 лева.

Хората записали се за семинарите, които имат интерес и към самите пътувания ще имат предимство в опашката за записване.

Hint: добра идея е да си записваш разговора след шаманското пътуване, защото неща се забравят лесно. Когато впоследствие чуеш записа си – изскачат още неща, с които можеш да работиш. Ако нямаш записващо устройство, такова може да ти бъде осигурено безплатно, след което записа ти бива пращан в mp3-формат по удобен за теб начин. Анонимността ти е гарантирана, а файла е за твое лично ползване. Моля не качвай в мрежата впоследствие ;)

 

 

Заключителни думи

 

Тези семинари няма да променят живота ти в корен. This ain’t some Disney cartoon. Но могат да ти асистират в процеса на себе-трансформация. Това, което този курс ще ти даде е една много по-голяма референтна рамка за света, в който смяташ, че живееш и за това какво си. Неща, които няма да откриеш в интернет. Самата идея, че идваш на курс, който ще бъде базиран тематично на идеята за минаването отвъд циклите и повтаряемостта – вече е признак, че стартираш процес на имунизация срещу самите цикли. Нещо в теб явно разбира, че вече не иска реалността му да се случва по този начин.

Правилото е старо колкото света – ако не познаваш механизмите на реалността никога няма да разбереш как си прецакван. Ние сме родени в система и структурата на съзнанието ни е белязана от пипалата ѝ. Ако тези семинари ти помогнат да си спомниш нещо, то ще е да не създаваш поредната система, по пътя на освобождението си – не просто окултна такава, а всякакъв тип системи на мисълта. Хората не са добри в тази Игра, защото не познават структурата ѝ и биват запращани от единия край до другия от „силите на платформата“ упражнявани от неосъзнатия ум. Ние искаме да те запознаем със структурата. Много алхимици правят изначалната грешка да работят с истинските метали вместо с техните алхимични аналози. По същия начин ние имаме грешни дефиниции, които ни пречат да видим истинската реалност. И смятаме, че имаме нужда от още системи, за да можем да стигнем до „истината“. По тази причина хората са изключително погълнати от пси-способностите, „ОИТ“ и т.н. Вярваш или не наистина нямаш нужда от каквито и да е специални сили, за да вървиш по Пътя си към освобождение. Тук става дума за премахване на пластове, а не за трупане на още такива. Човек може да изгради много различни канали за достъп до себе си. Просто трябва да имаш този вътрешен knowingness, който не идва от способността да „излизаш извън тялото си“. Есенцията е навсякъде и никой не е специален. Нещата се свеждат до това колко отворен си, за да получиш. Става дума за синтез. Да използваш логиката си, но да не се изгубваш в нея, боготворейки я; да използваш емоции, но да не им позволяваш да определят волята на есенцията ти. Става дума да се възползваш от капацитета на съзнанието си без догма и да използваш емоциите си без драма.

Дали ще бъде истина това, което си говорим – никой не може да ти каже. Дали ще проработи за теб – никой не може да предскаже :) Освен всичко споменато обаче, това е и шанс да срещнеш други като теб, привлечени от една много специфична вибрация. Нормално е поради всичките ти особености да се чувстваш сам и това да ти тежи. През годините много хора са ме питали дали се организират срещи със себеподобни или форуми, в които могат да открият контакт с някой човек подобен на тях. Това е една такава възможност, както за теб, така и за мен и Андро. Срещи от подобен калибър са добро начало, защото в един момент се оказва, че има много повече неща, които не са позволени в този свят, от тези които са позволени. А уж си свободен човек. Което те вкарва в един много тесен спектър на реалността, забравяйки какво е автентична комуникация. Ти буквално забравяш, че има и друго сечение на нещата. Това е естествения ритъм на циркулация в обществото. Да стъпиш встрани от това ВЕЧЕ те прави богат. Да виждаш множество сечения на реалността, а не само едно – е предвестник на изобилие. Многоаспектното винаги завърта около себе си мултиизмерност. Различното събира специфични хора около себе си. И то хора с онази специфична вибрация, която търсиш.

Винаги съм събирал различни хора около себе си, така че организирам това събитие като част от моята лична страст. Ето защо нямам съмнение, че ще имаш вълшебно преживяване с нас :)

 

Както знаеш приятелю мой, аз разказвам истории от много години насам. Хората разказват на себе си свои собствени такива. Така е откакто се върти света. Всеки разказва нещо...

Единственият начин да премина през това преживяване, който съм открил за себе си, е да открия най-ефективната история, правилната митология сред всичките трансмисии на пропаганда. Защото когато намериш правилната за теб история, разбираш за естеството на структурата. Историята и структурата на платформата са неизменно свързани – няма как да ги разделиш на две.

За мен всичко това започва с писането. Този курс е кулминация на моята трилогия. Започнах да пиша за алхимия на самото писане, след което започнах да пиша за storytelling и митология (книгата ми за киното), след което стигнах и до естеството на структурата или до природата на „кода“, както би го нарекъл Андро. Написването на книгата за платформата беше като да хакна самото писане, защото успях да сведа до думи неща, които не принадлежат на дуалната перцепция. Постигнах го за себе си по начин, който освен това явно остана доста отворен и към съответната аудитория. „Навлизане в платформата“ срещна наистина добър прием. Усещам, че на този етап писането не може да ми донесе същата наслада, както досега, защото ударих личния си връх. По принцип проклятието на писателя е, че той обикновено никога не харесва какво е написал, макар да получава безброй признания отвън. Не мога да кажа че съм потънал дълбоко в сянката на този комплекс, но понякога това чувство може би се е мяркало. С трилогията си (и особено с „Навлизане в платформата“) обаче, просто заковах нещата за себе си. Обожавам окончателния начин по който потънах в тази трилогия и до какви неща бръкнах в самия себе си чрез нея. Просто боготворя начина по който написах тези книги. След това писането за мен бе интегрирано веднъж завинаги. Забавното е, че започнах тази трилогия с „Писане и алхимия“, но „Навлизане в платформата“ бе кулминацията в алхимията на писането ми :) Всъщност давам си сметка за това докато пиша за него. (Gee, тези семинари вече помагат косвено, хаха!)

Подкрепям идеята, че добрата история не зависи дотолкова от нейното съдържимо. Ако трябва за пореден път да взема киното за пример, добрата история трябва да има добре положени митологични колони, които да построят правилната кинематографична архитектоника. Дали съдържанието е драматично или комично, дали носи добро настроение или тегоба – това няма значение за storyteller-а. Разказвачът просто оставя отпечатък с историите си, защото те резонират с изконните основи на структурата и поради тази причина – винаги ти отварят поне някакви врати. Как ще се въползваш от тях – е въпрос на воля и личен капацитет.

Аз съм този storyteller за теб. Вече си го разбрал с годините и си ми го споделял многократно, затова да припозная себе си не е акт на суета, а на по-цялостно саморазбиране. Този път през вратата ми премина Андро. Аз нямах избор и трябваше да ти го представя, защото това е моя архетип – аз свързвам идеи и хора по начин, който работи за всички. Виждам динамиката, разпознавам тънките и все по-невидими взаимовръзки. Явно имам капацитета да ги схвана и е акт на доверие към мен самия да дам тяга в тази посока. Това и правя.

Така че ако искаш да видиш как моята собствена трилогия се слива с твоята лична история – можем да се срещнем на семинара. Аз самият също не знам как ще продължи Потока за мен, това не е нещо, което мога да предвидя. Но един тих гласец ми подсказва, че ще бъде невероятно вълшебно :)

Казвам „тих“, защото това, което съм разбрал е, че обикновено твоя собствен Flow е онзи тънък „гласец“ идващ от искрата ти. Точно затова никога не знаеш как той ще се развие – защото той никога не е фиксиран, той идва директно от Източника. Това е и единствения фактор (който съм открил засега) по който можеш да разпознаваш изкуствените трансмисии от автентичната ти искра – ти никога няма да знаеш докъде ще те отведе твоя Истински Поток. Всяка следваща крачка е като стъпка в бездната, защото енергията на Източника е много подобна. Тя е недефинирана, неустановена, тя все още е uncreate-ната, затова няма как да узнаеш естеството ѝ – тя не съществува в референтната рамка на платформата. Ето защо и не можеш да я предвидиш – защото тя не съществува в конкретика, а има пълния потенциал на съществуващото. Навигацията на този потенциал зависи от теб.

 

Това е точката след „Н“ :) и започването на нов етап, който старира с този семинар. Неслучайно логото на Андро е архетипно същото :) Виждането на отражението в огледалото винаги те води до realization :)

 

Написването на този текст бе истинско удоволствие за мен :) С него направих пакт за вълшебство със себе си :) Ти можеш да се присъединиш или просто да разгледаш вълшебната ни ковачница в Ковачевица :) Както винаги с работата на Издателството – истинската реклама е от уста на уста, защото тя се свежда до това да се довериш на човек на чиято преценка за качество ти вярваш. И въпросът след всичко казано е: как е възможно все още да има хора, които се чудят дали трябва да участват в това събитие?!

 

Запиши се сега, запиши се сега за к0смическата шега:D

 

19

 

VioletTrickster.

 

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 231 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 543
Брой прегледи на съдържанието : 8668292Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License