Поредица „Балкански мистерии“ – отново налична! Печат
Статии - Техническа информация
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Петък, 08 Декември 2017 00:11

 

radupromo21

Преди повече от 3 години, когато преиздадохме „Подземните тайни на румънския сфинкс“, бяхме изразили съмнение, че книгата ще бъде допечатвана отново след като бъде изчерпана. Многобройните запитвания относно поредицата през всички тези години на нашия e-mail, както и издаването на третата ѝ част – „Първият тунел“, ни подтикнаха да предоставим възможност на всички наши читатели да се насладят на „пълния комплект“ книги издадени до момента свързани с „румънската сага“. Още докато правихме основна редакция на „сфинкса“, бяхме описали нашето изумление от факта, че след новия ѝ (при това доста по-критичен прочит обусловен от тонове допълнително натрупан контекст от наша страна) тя бе все така актуална и стойностна. За голяма радост наскоро установихме, че същото на практика може да бъде казано и за „Посвещение в древната страна на боговете“. Там можете да откриете невероятни подробности свързани с изкуството на алхимията и нейната връзка с различни окултни течения, както и борбите на силовите фракции за контрол над това знание. Дори някои наши предположения бяха напълно потвърдени на по-късен етап по един доста по-надграждащ начин...

 

 На целия този фон още по-голям интерес пораждат и събитията, които се разиграват в Румъния към днешна дата. Силното американско участие в процеса започнал през 2003 г. намира все по-ярко отражение в отношенията между Румъния и САЩ. Това е особено видно на ниво „армия“ и „сигурност“, тъй като без съмнение подобно откритие задължително трябва да бъде подсигурено (и то не просто в локален, а в регионален план). Американските действия свързани с това през последните години са недвусмислени, а само преди два месеца се стигна до безпрецедентна договорка американски оръжеен гигант да произвежда бронетранспортьори на румънска територия в съвместен проект с румънската държава. Целият персонал ще бъде обучаван в централата на американската компания. И всичко това просто като „допълнение“ към пълното американизиране на румънското военно снаряжение, изразено в закупуване на противовъздушна отбрана „Patriot“ за $4 млрд., както и бъдещи планове за още 36 американски изтребителя към вече закупените 12 такива. „Слуховете“ за евентуалното преместване на ядрения арсенал на САЩ от Турция в Румъния допълнително подсказват за изключително топлите отношения между държави, които допреди 30 г. бяха идеологически врагове.

Разбира се, всичко което виждаме да се разиграва на официално ниво е просто най-повърхностния слой на „манифестацията“. Той обикновено е и най-тривиален и закономерно може да бъде обяснен по хиляди конвенционални начини зад които стои съвсем друга „логика“. Социалното напрежение, което е обхванало Румъния (при това на фона на огромен икономически ръст) също е израз на най-горния пласт на борбата между различни фракции за контрол над ситуацията, но там по-скоро иде реч за борбите на самите румънски тайни служби една срещу друга. Външната политика, както виждаме, държи много стабилен курс в отношенията със САЩ. За в бъдеще с огромен интерес ще следим дали Китай в крайна сметка също ще успее да се намеси в „разделянето на румънската баница“ или успешно ще бъде изтласкан от САЩ. Интересът на Китай, обаче – също е безспорен.

Както неведнъж вече сме ви информирали в трите издадени досега книги се навлиза в невероятни подробности както за политическите, така и за доста по-окултните аспекти на сагата породена от откритието в планините на Румъния. И въпреки че вече е изминало доста време от тяхното оригинално излизане на бял свят – почти всичко казано в тях е намерило някакво отражение в събитията, които са се разиграли в глобален план. Или поне до тези до които масовото колективно съзнание има достъп. И тук дори говорим само за информацията, която се съдържа в оригиналното съдържание на книгите. Когато към тях прибавим и нашите собствени изследвания и синтези свързани с цяла плеяда от взаимосвързани теми – нещата придобиват съвсем различни измерения. Те от своя страна могат да бъдат използвани по начин, който да впрегне цялото това знание в личен план.

Всички тези фактори създадоха необходимите предпоставки да преиздадем на практика и трите книги, за да могат да бъдат прочетени в тяхната цялост. Казваме и трите, защото от „Първият тунел“ има останали само 30-тина бройки и при това положение поредицата отново нямаше да бъде достъпна в своята цялост (а третата книга, по наше мнение, е най-интересната от всички и най-комплексната на ниво следговор). Отделно от това вярваме, че натрупания контекст от многото материали поместени на сайта на Издателството допълнително ще спомогнат книгите да бъдат разбрани по начина по който ние самите ги възприемаме.

Интересно е да се отбележи, че наскоро интереса към поредицата в Румъния бе повдигнат отново, защото след години мълчание излезе 5-та книга от сагата с името „Вторият тунел“. Тя се отнася до прохода водещ до Вътрешната земя. За съжаление все още нямаме представа какво точно е съдържанието на книгата, защото английският превод върви доста бавно. Разбира се, тук в България, имаме да издадем първо 4-та част от поредицата, която до скоро се водеше и последна. Това е проект с неясно начало и край за нас и като цяло не е на дневен ред във фокуса ни, така че не можем да ви ориентираме кога ще се случи...

 

Що се отнася до техническата част, всичко сбъркано в „Посвещение в древната страна на боговете“ сега е коригирано. Най-съществената част от това се свежда до неправилното изображение на артефакта на Елинор, който бе публикуван погрешно поради недоглеждане от наша страна първия път. Ето защо тук предоставяме тази част от сбърканите схеми безплатно на всички, които вече са си купили книгата. Те могат да бъдат принтирани и добавени на съответните страници или просто да си ги имате за ваше ползване, ако намирате това за полезно :)

 

       1elinor 2elinor

 

 Към следговора има добавено и 1 стр. ново съдържание, защото въпросната информация бе твърде свързана с темата на книгата и изкушението бе прекалено голямо :) То не е нищо неизлизало досега и ако сте чели „Богинята не е Великото Ин“ (откъдето е взета добавената страница) – няма да сте изпуснали нищо. Въпросната информация е свързана с образа на „богинята“ и алхимията.

За онези от вас, които досега не са имали възможност да се запознаят с поредицата или някоя от нейните части (поради изчерпване на количествата), предлагаме ви различни промоционални пакети:

 

radupromo1

 

Подземните тайни на румънския сфинкс“ + „Посвещение в древната страна на боговете на цена от 38 лв.

  

 radupromo21

 Подземните тайни на румънския сфинкс“ + „Посвещение в древната страна на боговете“ + „Първият тунел на цена от 57 лв.

 

 

Цената на отделната индивидуална бройка е запазена на 20 лв. и за трите книги от поредицата при поръчка от магазина ни. Коричната цена в мрежата също е запазена и е 23 лв.

 

(Забележка: Цените и на двата промоционални пакета са без включена куриерска услуга.)

 

Очаква се книгите да излязат малко преди зимните празници, но както знаете това не е в наши ръце и зависи от печатницата. При всички положения книгите ще бъдат налични преди Нова година. Предварителните заявки могат да започнат отсега през нашия магазин или директно на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  ;)

 

Засега книгите от поредицата ще бъдат достъпни единствено през нашия магазин, и: (за София) приятелите ни на Славейков, книжарница „Елрид“ и офиса на Издателство „Дилок“ в книжна борса Болид; (за Варна) Антикварна книжарница и книжарница „Параграф 22“ на ул. Шипка, както и книжен пазар зад козирката; (за Пловдив) книжарница „Паола“ (по заявка).

 

Приятно четене на всички, които се досковат до тази информация за първи път и ползотворни открития на всички, които са пропуснали някоя от вече издадените книги!

 

Що се отнася до продължението на „Проектът Монтоук“ за което също всички ни питат – то можете да го очаквате в първите месеци на 2018 г.!

 

До скороооооо! :)

 

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 857 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8700627Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License