Курс по Remote Viewing в Лилково в края на септември Печат
Статии - Техническа информация
Написано от H.   
Петък, 14 Юли 2023 16:41

 

11 г. след първия проведен курс по Remote Viewing със Стефан Стефанов и 10 г. след последния такъв, отново поемаме обща инициатива за провеждане на нов цикъл от обучения. И двамата сме щастливи да направим нещо заедно на живо след толкова време и да подхраним страстта към изкуството сред аудиторията на Издателството :)

Каква е хронологията дотук?

Стефан Стефанов организира курсове по RV в България от 2009 г. насам. След запознанството ни преди 13 г. обаче, методът бе изстрелян в консенсуса на нацията чрез публикуването на безпрецедентен допреди това за света проект. Той бе под формата на приложение към Подземните тайни на румънския сфинкс (издадена в самия край на 2010 г.) изследващо някои екзотични аспекти от представеното в сюжета на книгата. Експозето съдържа множество графики и извлечени чрез RV данни представени под формата на анализ. Именно това доведе и до стартирането на обученията през платформата на „Паралелна Реалност.

Макар и доста годинки по-късно, същия импулс набра нова енергия. Вълнàта му бе освободена чрез проект добавен към друга част от поредицата на Раду Чинамар: „Долината на златните тронове. Тя бе благодатна, защото самият ѝ сюжет въвлича в себе си обучението на автора в RV, което със Стефан решихме да почетем по аналогичен начин. Книгата е все още актуална в съзнанието на аудиторията на Издателството и всеки интересуващ се може да види крайния резултат на 2 места в следговора ѝ: стр. 337-384 и респективно стр. 550-562.

Както ще видите и от самия анализ към работата на хората работили по проекта, възможностите на RV са огромни, а за повече от 20 г. опит Стефан е съумял да извлече и синтезира възможно най-чистата есенция подходяща за преподаване на напълно начинаещи в занаята.

Към ден-днешен курсът е разширен и времетраенето му вече е 2 дни и половина, в които ще бъдат преподавани различни трикове и есенции за усвояването на това изкуство в пълния му потенциал.

Всички подробности след бутона „продължи>“ :)

  

На първо място, нека си припомним...

 

 

Кой е Стефан Стефанов?

 

stefanБивш офицер от Военноморските сили на България, възпитаник на Военноморската академия във Варна, както и на Военноморския щабен колеж на САЩ. В момента работи в частна корабна компания в Лондон, където и живее от години.

Започва активно да се занимава с метода след напускането си на Въоръжените сили по програмата на Ед Деймс[1]. Първата му среща с RV обаче е през 1997 г. чрез книгата на Къртни Браун[2]Пътешествия на съзнанието“. Дълбоко впечатлен, той решава да се отдаде на изучаването на това изкуство.

Започва занимания някъде около 2003 г. след като се запознава с документи по RV в Библиотеката на щабния колеж в Норфолк, Вирджиния[3] по време на обучението си в Щатите по линия на ВМС. Това го сблъсква с програмата за обучение на Къртни Браун в института „Farsight“. Малко след това обаче, започва да се занимава изцяло с подобрените протоколи от системата за индивидуално обучение разработена от вече споменатия Ед Деймс.

Впоследствие преминава през дълъг едномесечен курс с един от инструкторите на Ед – Черис Ривера. След този курс, Стефан решава, че това е нещото, на което си заслужава да посвети живота си и моли Ед за частно обучение. Преминава през два едноседмични индивидуални курса с Ед Деймс в неговия тренировъчен център в Калифорния, САЩ. Усвоява напредналите степени на занаята включващи протоколи за геолокация, анализи на проекти и как се взимат решения базирани на данните извлечени с метода.

Преминава и през едномесечно индивидуално обучение по ERV (Еxtended RV protocols) с Анджела Смит, сестра на майор Пол Смит[4]. Не се занимава с него защото процента на грешка е изключително голям поради невъзможността за определяне и спиране вредното въздействие на аналитичния дял на мозъка. Стефан има и едномесечно занимание с оригиналния протокол CRV отново по системата на Пол Смит. Аналогично – не се занимава с него заради съществени несъвършенства.

След това дълго обучение и многогодишна практика с хиляди извършени RV-сесии, той става един от професионалните инструктори на Ед и член на неговата частна агенция.

Респективно – Стефан е квалифициран на световно ниво и е извървял своя път в света на RV.

Тогава той решава да предаде щафетата и да сподели познанията си на родна почва. Защото пътешествието на героя винаги свършва... вкъщи :)

През годините Стефан е провел редица курсове по начално и напреднало ниво RV в България[5], първият от които отразен през 2009 г. от „Списание 8:

 

8 1 8 2

    

Курсове са били провеждани и във Великобритания и ИспанияУчаствал и ръководил различни RV-проекти вариращи в широк спектър от насочености, той има богат опит и на терен – т.е. – в практическата страна на изкуството, където нещата вече започват да придобиват конкретна форма!

Неговото обучение е подплатено с опита, а професионализма и работещата структура сами говорят за вложената във всичко това дисциплина.

 

 

Защо курса се разширява сега?

 

В продължение на 20 г. Стефан изучава как информацията от Матрицата навлиза в съзнанието на вюъра и търси факторите, които влияят на процеса. Така се раждат и подходи за занижаване на вредните въздействия и блоковите механизми изградени от аналитичния дял на мозъка. Подходи, които лекторът вече се чувства вещ да сподели с практикуващите. Респективно ще бъде задълбано повече и в репрезентирането на визуалните данни и различните модели на възприемане на визуална информация касаеща наблюдаваната цел.

Всичко това няма как да стане без да бъдат разгледани подробно случаи на реални RV-казуси – т.е. новопрактикуващите ще имат висок старт от база данни, каквато досегашните групи не са имали.

В курса ще бъде добавен и сегмент в който ще има сравнителен анализ между оригинално създадения протокол и този разработен от Ед Деймс, за да могат практикуващите да имат представа как са еволюирали нещата в света на RV, така придобивайки още по-добра представа на какво биват учени.

Всичко това ще помогне и на онези, които решат да продължат в бъдещите си занимания в напредналите нива, където ще бъде преподаван HARV-протокола (Хибриден асоциативен RV), който се използва активно в спортните залагания и финансовите пазaри.

 

 

Какво може да бъде наблюдавано с RV?

 

На практика всичко.

Всъщност по-вероятно е такъв въпрос да възникне у някой, който не се е сблъсквал с това какво е RV“, затова напомням, че историята на метода и на какво е способен той е описана отдавна тук (или в двете споменати в началото книги).

Разбира се хората интересуващи се от RV обикновено имат езотерични наклонности поради което и техните търсения и потенциални цели също ще бъдат свързани със задоволяването на тяхното любопитство по отношение мистериите вълнуващи цялото човечество. Имайте предвид обаче че RV може да има много конкретни и практически насочености. В крайна сметка всяко умение би следвало да подкрепи земния ви план и да има практическа полза от него в реалността. Всеки от нас би искал да види и преживее това, нали така?

Ето защо със Стефан искахме да подплатим анонса за новите курсове с проект, който е докаран докрай във физическата реалност.

Дълго време мислехме от какво естество да е тази презентация.

През годините Стефан е ръководел няколко големи експедиции чиито цели са били от екзотично естество гравитиращи около темите на настоящия сайт. В тандем с участващите вюъри те са обхождали теренно различни райони на света в търсенето на цели извлечени с RV. Тъй като тези цели са от твърде специфичен характер за да бъдат публикувани в интернет – при групов интерес ще бъдат споделени на живо със записалите се на курса.

Контраинтуитивно на темите на този сайт обаче, тук искаме да представим нещо много по-базово и близко до всекидневното човешко преживяване, за да си дадете сметката за силата на RV.

А именно нещо касаещо всички ни – здравето.

 

RV има изключително широк спектър от практически приложения и едно от тях е медицинската сфера. Тук накратко ще запознаем читателите с един от последните изпълнени проекти на Стефан и екип от вюъри, който е свързан именно с медицински казус и на база на получените данни, пациентът прави решение в дадена посока. Пациентът е дал разрешение казуса да бъде описан, запазвайки анонимността и характера на заболяването.

Случаят е свързан с изключително тежко животозастарашаващо заболяване.

След тройна консултация, мнението на лекарите е, че трябва да се извърши спешна хирургическа интервенция. Пациентът обаче има сериозен афинитет към алтернативното лечение и не „споделя“ мнението на трима различни доказали се в областта си висококвалифицирани специалисти. Пациентът е чувал за възможностите на RV и решава да се обърне за асистенция.

Въпреки че Стефан и екипа от вюъри избягват медицинските казуси по определени причини, взето е решение в този случай да се направи изключение: изпълнен е спешен проект от двама професионални вюъра и един „новобранец“ като на база на получените данни, пациентът смело взима решение в определена посока. Проектът е със следното работно задание: да се определи оптималния начин/метод за лечение на съответното заболяване.

Представяме ви в компресиран вид данните от този проект извлечени от енерго-информационното поле наричано в жаргона на RV – Матрицата“.

 

„Новобранецът“ синтезира своите данни в следното експозе: наблюдава се сцена като цялостната визия е свързана с медицинско изследване. Целта (наблюдаемата сцена) включва:

 

• уред наподобяващ антена с основна кръгла част, който излъчва, статичен е и служи за прогнозиране и изследване;

• непосредствено до тази обла антена се намира хоризонтален, плосък обект асоцииращ се с пейка и болнично заведение. В непосредствена близост се намира друг уред, който е свързан с игла, убождане, изследване и резултатност.

 

Заключението на „новобранеца“ е, че наблюдава специфичен уред за изследване работещ с изполване на електро-магнитна енергия и намиращ се в болнична среда.

Вюърът не е продължил с детайлно графично изследване на уреда по определени причини.

 

session3

 

На база сбора от графични и описателни (вербални данни) се намира определена прилика с компютърния томограф:

 

tom

 

Про-вюър 1 описва съвсем различен двукомпонентен уред и неговото действие:

 

Първият компонент на уреда е стоманен и визуално наподобява нещо като дълбока лъжичка. Действията му се свързват с притискане, избутване, изтласкване, всмукване. Притежава механични и енергийни характеристики, лазерен. Може да работи само върху определена зона, за нагревки, за лечение, за разбиване, има затоплящ ефект. По някакъв начин действието му се охарактеризира като двойно.

Вторият компонент на уреда е „светлинна линия“, лъч, лъчение, светлина. Дефинира се като огъващ, облъчващ, регенериращ, променящ, помагащ, отпускаш, разбиващ.

Диаграма за взаимовръзка показва, че двата компонента на уреда работят заедно. Лъжичката е средството, чрез което светлинната линия е възможно да бъде приложена. Тя е спомагателен уред, нещо като цедка за светлината, като неин преобразувател, транслатор, преводач. Тя я привежда в действие.

Последният аспект е конгломерат от неподвижни, безформени топчета, клетки. Свързва се с жива тъкан и месо. Определя се като структурна единица, изграждаща основа. Има идея за нараняване, ожулване, загнояване, цялостно раздразване.

 

session1

Про-вюър 2:

 

Вюърът директно описва сложен уред във формата на тръба, който се вкарва в тялото и служи за отстраняване на биоматерия от организма.

 

session2

Пациентът прави консултация с топ-професионалист работещ в медицинско заведение в Берн, Швейцария на когото са представени пълните данни от вюърите. Мнението му е дословно: „най-близка е асоциация с лапароскопска операция“.

 

Като заключение: данните от този проект недвусмислено подкрепиха тройното мнение на медицинските специалисти и извлечените данни недвусмислено говорят, че оптималния метод за лечение трябва да се търси в сферата на медицинската интервенция и липсват каквито и да било данни за лечение на база билково третиране (нещо, което пациентът серизно е обмислял като единствена посока за справяне с проблема).

Самия пациент определи RV данните като изключително ключови, за да вземе решение да изостави първоначалния си план за лечение базиран на алтернативни методи и да се съгласи на предложената хирургическа интервенция.

Съответно пациентът действително премина през лапароскопия и в момента се възстановява бързо и успешно.

 

Този случай не просто показва потентността и практическите ползи от метода, но би следвало и да напомни на персонално равнище, че живеем в екстремно превратни времена, в които умение като RV може да се окаже ключово за вас по безброй причини касаещи частния случай на всеки индивид.

Смятам че това е мисъл, която не бива да се подценява.

 

 

Логистика

 

Нивото е за абсолютно начинаещи, не ви трябват никакви предварителни знания и способности относно метода, за да посетите курса, защото се тръгва от нулата.

На курса са осигурени материали за писане, защото те също имат дадени параметри, които са част от стандарта в RV-средите. Т.е. това е наша, а не ваша отговорност.

Цената на курса за 2 дни и половина е 320 евро.

 

Кога?

 

Датите на провеждането на семинара са 22-24 септември като времевия прозорец е избран така, че да се възползваме от националния празник, за да попълним „половинката“ от инак традиционния двудневен курс.

Съответно на 22-ри занятията ще започнат от 14 ч., за да могат всички да пристигнат, да се запознаят с останалите, да се настанят и да бъдат готови за предстоящото.

В събота и неделя курса ще започва рано сутринта и времетраенето му ще е по приблизително 9 часа на ден – старт в 9:00, край в 18:30 ч. В неделя старта отново е в 9, но приключва в 17:30 ч., за да имат всички възможност да се приберат навреме за новата работна седмица.[6] Обучението е интензивно и включва теория и практика с почивка от 1 час в средата и две малки почивки от по 15 мин.

 

Къде?

 

Хотел „Росица в с. Лилково, Централни Родопи.

Извън самата конферентна зала, в която ще се проведе курса, има барче, ресторант и тоалетна – т.е. – всички удобства.

Стаите са чисти и приятни, а кухнята ще изготви специални менюта за групата.

Цената на нощувката в хотела е намалена за нас на 50 лв. на вечер и тя, наред с различните хранения[7]не е включена в цената на семинара.

Не е нужно да си правите резервации за периода, хотелът е запазен изцяло за нас, така че ще имате стая. Когато пристигнете на място можете да пристъпите към заплащане на рецепция.

 

Други

 

Всякакви въпроси свързани с организацията на семинара (включително как става записването) можете да задавате на e-mail Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ;)

Аз съм организатор на събитието и също ще бъда там. Ролята ми е на свързващо звено с хотела, така че ще се грижа за вашия комфорт и това всичко да бъде наред.

Освен придобиването на уникални умения, които са условия за бъдещи приключения, този тип събития винаги са най-ценни с това, че човек се запознава със себеподобни, което предлага жизненоважната среда без която хората като нас не могат да виреят пълноценно :)

Така чеее... – откачалки от всички краища на страната – събирайте се! :D

 

 

 

 


[1] Майор Ед Деймс, може спокойно да се счита за най-елитния инструктор в света на RV. Той е човекът, благодарение на когото това умение бива отворено за цивилния сектор. Другото голямо достижение на Ед Деймс е усъвършенстването на първоначално разработения протокол от Инго Суон и извеждането му до безкомпромисно безупречно ниво. Програмата за обучение предлагана от Стефан Стефанов е изцяло базирана на методиката на обучение на Ед Деймс, основана на 25-годишен опит в използването на техниката и предлага елитен професионален протокол, изучаващ се единствено на частни семинари.

[2] Също ученик на Ед Деймс – един от първите цивилни такива.

[3] Мястото на което се появява и кораба Елдридж през август 1943 г., когато се телепортира от пристанището във Филаделфия.

[4] Колега на Ед.

[5] Някои от които организирани от Издателство „Паралелна Реалност.

[6] Във въпросния времеви период хотела не предлага преспиване в неделя, което налага всички да си вдигаме чуковете своевременно :)

[7] Които също ще са на цени за група.

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 369 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8729974Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License